Šta je novo?

3850 za 4830?

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Da li se isplati da menjam 3850 za 4830? Koliko bih dobio i koliko je stvarno jaka?:wave:

Da li se isplati da menjam 3850 za 4830? Koliko bih dobio i koliko je stvarno jaka?:wave:

Pa dobices mnogo ako uopste uspes da nadjes XFX 4830 u BGu, koja kada se klokne, je tu negde sa 4850. Ali samo dolazi u obzir XFX, nijednog drugog proizvodjaca nemoj da uzimas, kada je 4830 u pitanju. A i ako nadjes nekog da hoce da je proda, platices je poprilicno, bas zbog overclock potencijala.

Poslednja izmena:
kad budes menjao karticu moraces verovatno da menjas i napajanje

ako mu sve lepo radi sa 3850, verovatno ce raditi i sa 4830.. novija je tehnologija, sitniji proizvodni proces pa ni potrosnja 4830 nije ne znam kakva sad, velika..

mislio sam da ima ms industrial 400w napajanje, nisam ni video da ima chiftec

Nije sitniji proizvodni proces i potrošnja na istom taktu je kao 4850 koliko sam imao prilike da vidim ali bi taj chiftec trebao solidno da ga nosi . Sto se tiče koja karta iz hohojinog testa se vidi da je 4830 sa 1 gb solidno rešenje msi meni izgleda ok zbog broja faza obećava dobar klok .

Poslednja izmena:
Posto ne bih bas da otvaram novu temu,a koliko vidim ova je najslicnija mojoj dilemi, pa cu pitati ovde 🙂 izvinjavam se autoru 😛

Dakle,hteo bi malo da renoviram konfu iz potpisa koliko je to moguce uz sredstva. Posto trenutno imam nekih 50 eura razmisljam sta bi bilo najpametnije da kupim prvo.

U dilemi sam izmedju procesora i grafike. Kao sto se vidi u potpisu igrao bi na 17' tako da kontam da mi je tu dovoljna jedna MSI 3850 ili se varam ? Pa bih za pocetak uzeo recimo proc AMD 7750+ a posle nekih 10-15 dana bi uzeo i grafu.

E sad pitanje je dal da prvo uzmem proc ili grafu dok sacekam na novac tj sta ce mi doneti bolje poboljsanje u igrama bar za tih 10ak dana, i da li mogu AM2+ procesori ici na AM2 maticne ploce ? Znam da mogu ali ako se ne varam negde sam procitao da L3 cache ne moze da se koristi u tom slucaju.

Poslednja izmena:
Posto ne bih bas da otvaram novu temu,a koliko vidim ova je najslicnija mojoj dilemi, pa cu pitati ovde 🙂 izvinjavam se autoru 😛

Dakle,hteo bi malo da renoviram konfu iz potpisa koliko je to moguce uz sredstva. Posto trenutno imam nekih 50 eura razmisljam sta bi bilo najpametnije da kupim prvo.

U dilemi sam izmedju procesora i grafike. Kao sto se vidi u potpisu igrao bi na 17' tako da kontam da mi je tu dovoljna jedna MSI 3850 ili se varam ? Pa bih za pocetak uzeo recimo proc AMD 7750+ a posle nekih 10-15 dana bi uzeo i grafu.

E sad pitanje je dal da prvo uzmem proc ili grafu dok sacekam na novac tj sta ce mi doneti bolje poboljsanje u igrama bar za tih 10ak dana, i da li mogu AM2+ procesori ici na AM2 maticne ploce ? Znam da mogu ali ako se ne varam negde sam procitao da L3 cache ne moze da se koristi u tom slucaju.

Mislim da tvoja ploca ne podrzava Phenome, pa ti samim tim plan nadogradnje pada u vodu. Jaci procesor ne mozes da kupis, a tvoj procesor je preslab za novu graficku.

Na zalost, "back to the drawing board".

@wolfy: ZTvoja ploca podrzava samo AM2 procesore, tako da ti jedino ostaje neki X2 i taj MSI3850, sto je po meni krajnje solidna kombinacija.

Poslednja izmena:
A reci mi,jel bi mogao recimo 7750+ ili 7850+ posto sve radnje koje sam zvao kazu da moze lagano ici na AM2 ploce, a ja bas ne pratim ovaj segment pa se ne razumem.

Njegova ploca bi trebalo da podrzi 7750, ali je problem sto MSI nije izbacio BIOS sa podrskom za isti... Mozer da proba da uglavi 😀

Nazad
Vrh Dno