Pratim temu već duže vremena, jer sam takođe zainteresovan za kupovinu LCD teve-a. :d
LM, poslije kratkotrajnog iskustva sa podešavanjima neke LG-jeve 37-ice, riješio sam da se ipak zadržim na kakvom-takvom deset godina starom projektoru i slici od cca 150cm dijagonale.

Zašto?
Zato što želim FULL HD panel, a ne neki mediokritet koji se prodaje pod HD ready naljepnicom.
Zato što ne želim trenutno za to da tam tolike novce koliki su.
Zato što sam otegao m|_|da sa podešavanjem ove 37-ice, a želim jednostavnost upotrebe.
Što se tiče podešavanja full rezolucije na tom LG-u, caka je da se imaju tri stvari na koje se mora obratiti pažnja. Prva je da se u drajverima grafičke kartice na kompjuteru omogući
Force TV detection, ali i da se ima VGA kabal koji podržava DDC.
DDC je bitan iz tog razloga što omogućava drajverima da saznaju osnovne osobine uređaja koji je nakačen na drugu stranu kabla. Ovdje ću da napomenem, da samo fabrički kablovi koji dolaze uz monitore ili bolji koji se prodaju u boljim trgovinama koje imaju AV tehniku (tipa Assman, Bandridge, ... u tipa TechnoMAX-u, Megastores Electronica-i, ...), dok oni koji se prave u "kućnoj radinosti" (tipa Kanibal, ...) uglavnom neće da rade. U čemu je problem ne znam, ali sigurno je sigurno. U svakom slučaju tražite da isprobate kabal prilikom kupovine, ako je moguće ili si barem obezbjedite zamjenu za nešto drugo, ako već ne povrat novca.
E, sad. DDC između ostalog kaže drajverima i koja je maksimalna rezolucija koju uređaj podržava. Takođe, u drajverima treba da se omogući i
Custom HD resolutions koja će između ostalog da ponudi i 1366x768 rezoluciju.
Eh, ali u tom grmu leži zec. Na teve-u može da se namjesti 1360x760, ali full rezolucija ne može iz razloga što je onda slika pomjerena za nekih 400-600 piksela u lijevo. Tako da onda na ekranu imam situaciju da se prikazuje samo preostali
desni[/b] dio desktopa. Jedino rješenje je bilo da se ostavi 1360x768 i da se zaboravi onih 6 piksela.
Eto, nadam se da sam vam pomogao barem malo... :wave:
Pozdrav.