Šta je novo?

30 vs 60 FPS - 2019. godina izdanje

ja uostalom neznam kako izgleda neka igra na 120 fps,ceo život igram na 60fps

Osecaj je kao da ti neko miluje oci :) .
Ali iako je prikaz jako tečan, dosta češće se igram u 4k/60 nego u 1080/120.
I to je uostalom suština - svako od nas ima drugaciji ukus.
Bilo bi odlično kada bi na novim konzolama ljudi imali izbor izmedju rezolucije i fps, pa neka svako izabere ono sto mu odgovara.

da li mozda ima veze u koji port sam ubo display port kabl na grafi? instalirao najnovije drajvere, ali i dalje u nvidia cpanel nemam g sync opciju
Pricas o freesync ili g sync?

Iscackaj podesavanja u cod, moguce da ti je ukljucena neka adaptivna rezolucija, pa ti krlja kvalitet da bi postigao 144fps.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pricas o freesync ili g sync?

Iscackaj podesavanja u cod, moguce da ti je ukljucena neka adaptivna rezolucija, pa ti krlja kvalitet da bi postigao 144fps.

restartovao sam komp, sad je OK i u COD.
free sync je ukljucen, ali citam na netu da je ovaj monitor kompatabilan sa g sync, a nemogu nikako da dobijem u nvidia cpanelu ono G SYNC......

a grafa ima 3 izlaza display port, pa reko, da nema mozda veze u koji se ubode?

Ne bi trebalo da ima, svaki dp je isti, ako je iste generacije.

I da, malo ste se zeznuli u pc istoriji, Voodoo 1 je izašao oktobra '96-e i tek je on doneo 30 fps kao standard na pc.Do tada se sve manje-više raspadalo i na pc-u, posebno u VGA rezoluciji. 320*200 je radilo tu i tamo. Tomb Raider u 640*480 je bio nemoguća misija, daleko od 30 fps. Zato je i PS1 bio sinonim za brzinu u to vreme, iako je to bio vrlo grub 3D niske rezolucije (doduše na crt tv-u) . Bilo je čudno videti tako glatku animaciju' 95-e,jer se zna koliko je teško bilo postići.

60 fps stiže na pc tek sa Voodoo-om 2 u martu '98. Kod nas se sve to dešavalo malo kasnije, Voodoo 1 se praktično nije ni prodavao, to je bilo vreme kad su se svima uvaljivale S3 virge kartice kao moćna 3D opcija :D. Good times.

https://youtu.be/rFyGSxs31Zo

Pa to sam ja vec napisao, da je pre Voodoo kartica, bio smesno nizak fps, da se nije moglo igrati normalno, tek Voodoo kartice su tu donele znacajan skok, mogo si samo da napises da sam bio upravu za ono sto sam pisao na prethodnim stranama, ali lepo da je bar neko potvrdio moje reci, jer ja lud nisam , secam se jako dobro tog doba, tad sam mozda cak i duze bio za kompom nego sad, nadogradjivao sam tad bio kompjuter svakog meseca :D

restartovao sam komp, sad je OK i u COD.
free sync je ukljucen, ali citam na netu da je ovaj monitor kompatabilan sa g sync, a nemogu nikako da dobijem u nvidia cpanelu ono G SYNC......

Pa probaj i druge dp portove, nista te ne kosta, moze da bude i do kabla, mada ja mislim da trebas ponovo, cisto da instaliras drajvere za graficku i za monitor.

Pa ko se nije slozio sa tobom?
Osim sto si rekao da se CS nije igrao na 60...ja imao Voodoo gpu, a posle tnt riva, igrao Half Life na 60fps 98e na 99u, a onda 99e Counter Strike beta, koji mi je ukrao 10 godina zivota i koje kakvih lan takmicenja gde su troskovi cesto bili veci od nagrada :)

Ali pricas o vremenu od pre vise od 20 godina, kao odgovor na moju tvrdnju da je 60fps standard vec 20 godina, mozemo reci oduvek, kada su u pitanju moderne igre.

Iz tog vremena se secam Rainbow Six, otkrovenje taktike, originalnog Theifa i Unreal-a :)

Ni CS ni Unreal se nisu igrali na nativnim rezolucijama monitora, nego se drasticno spustalo, bas zbog povecanja fpsa.

Nick na forumu mi je deo nicka iz CS 98e :)
KPETEH ][Xepoj Cp6uje][

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno