Šta je novo?

3 stvari koje Microsoft ne moze da objasni...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta ti smeta ako je tema otkljucana?
smeta mi, jer je hoax! sve ovo je objašnjeno, tako da nije nikakva misterija!

1. rezervisana imena (zašto, npr, ne možete da odete u Telenor i kažete im da hoćete broj 063 063 063? ;) )

2. poznat bug: http://blogs.msdn.com/oldnewthing/archive/2004/03/24/95235.aspx

3. opcija, ne bug, koja služi za ubacivanje texta, kako bi se testirao npr. izgled nekog fajla... Inače, prvi broj je broj stranica, a drugi... hm... ne mogu da se setim :D

Poslednja izmena:
da li na unixu mogu da se kreiraju fajlovi/folderi con, aux... ?

smeta mi, jer je hoax! sve ovo je objašnjeno, tako da nije nikakva misterija!

Hvala bogu pa ti nisi mod, cuj smeta ti. Ako ti se ne svidja zaobidji, mada eto i meni se ne svidjaju teme o dogovorima za fudbal, kosarku, pecanje.. Hitno trazim da se zakljucaju posto smetaju.

3. opcija, ne bug, koja služi za ubacivanje texta, kako bi se testirao npr. izgled nekog fajla... Inače, prvi broj je broj stranica, a drugi... hm... ne mogu da se setim :D
Tako je, to je opcija za brzo umetanje teksta, da ne bi kucali jliajsdaoizugflnfa ili kopirali nešto. Prvi broj u zagradi označava broj paragrafa a drugi broj označava broj rečenica koje se pojavljuju u svakom od paragrafa.

da li na unixu mogu da se kreiraju fajlovi/folderi con, aux... ?

Mogu... Zato što se na *nix sistemima takvi device nodovi nalaze obično jednom folderu (/dev), tj. nisu definisani na globalnom nivou. U DOSu je dovoljno napisati copy mytext.txt PRN (ili LPT1). Dok se u Unixu mora navesti ceo path do tog device noda, recimo fdisk /dev/sda. Tako da folder sa imenom sda moze da postoji i van /dev foldera.

Poslednja izmena:
Hahahah.
Kod mene sva tri rade.
Slatko sam se nasmejao.
Cudo jedno.

Vista + Office 2003
Drugo ne radi ali znam o chemu se radi :D
Trece je posebno zanimljivo :D

zar tebi ne smetaju laži? (a ovo jesu laži, jer u svemu ovome nema mnogo misterije!)

me like microsoft. microsoft is my friend.

:D

<----- vidi sta uradim na microsoft :d

@zub 10x, tako sam i predpostavio... ista prica kao i slashom i backslahom, root sherovima*... i ostalim stavirima koje nam je M$ "podario"... jer ne misle unapred nego patchuju sta stignu i kako stignu :p

*link Larry Osterman's WebLog ko ima vremena obavezno neka pogleda, ima odlicnih tekstova!

Poslednja izmena:
Kako je ovaj M$ lame pa to je neverovatno... Heh, ne mogu da objasne?
Naravno da ima objasnjenja i razlozi zasto je to tako! Ne moze nista "slucajno" da se desi i da ne bude objasnjenja zasto je to tako! Let google be your best friend!

Inace pogledajte attachment, ja sam napravio te foldere koje ste naveli. :p:):D

Prilozi

• folders.JPG
    folders.JPG
    42.2 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Naravno da ima objasnjenja i razlozi zasto je to tako! Ne moze nista "slucajno" da se desi i da ne bude objasnjenja zasto je to tako! Let google be your best friend!

Inace pogledajte attachment, ja sam napravio te foldere koje ste naveli. :p:):D

pa misko je gore naveo kako to da se uradi...

"moze da se napravi i CON direktorijum

start, run pa pokrenite konzolu sa cmd

c:\
md\\.\\c:\\con"

copy con pera.txt
i kucajte do milje volje
ka kraju CTRL-Z
i enter
:) i on otkucano snimi u fajl ..
jerbo mu je CON -> CONSOLE :)
josh iz CP/M :)

To je jedna od onih rečenica u kojoj se pojavljuju sva slova engleske abecede.

Nije.:D
To je ona recenica u kojoj se pojavljuju skoro sva slova engleske abecede.
Dovoljno je da bacis pogled i videces da fali slovo "X".

Inace cool fore!Mada se nista ne desava kad probam "2-ojku".

Pa prebaci u ANSI kod kod snimanja pa ce da ti pravi problem, posto se bug samo tako manifestuje.

A ako u fox nema x onda sam ja morski *********.

Poslednja izmena:
Joj... Vot a mistejka tu namejka! :d

Ipak jeste!:)

ako dozvolite, ja cu da objasnim -

2. - problem je u stringu 4,3,3,5 koji, kada se file sacuva po ANSI, taj string "zbunjuje" kod u notepadu, i notepad pomishlja da je u stvari upotrebljen unicode, a kad ga prezentuje u ANSI izbaci kineska slova. ista stvar se deshava i sa sledecim stringovima -

Bill can not dance", "John has the parts", "this app can break", "Feel the new power" - probajte!

1. najobichniji problem sa rezervisanim imenima, evo slika prilozena kad probate da sachuvate notepad dokument, umesto foldera -

f_folderconm_61b998d.jpg

3. =rand (200, 99) - najobichnija macro funkcija, sa kojima je MS office preplavljen. =rand radi i bez ovih brojeva, na primer - =rand (2, 3) - ispisace 2 reda po tri puta gorepomenutu rechenicu sa lisicom i psom. a zashto je ta rechenica - pa zato shto se u njoj sadrzi svako slovo eng alfabeta, i sa njom se, uz funnkciju =rand - proveravaju fontovi naprimer ...

sorry for killing teh magic ;)

ja to već objasnio ovde, ali ljude vole "magiju", pa se ne daju ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno