Šta je novo?

3 HTC modela (Trophy, HD 7, Mozart) čemu?

I dalje smatram da HTC telefoni za ono sto nude nisu nista vise preplaceni nego telefoni bilo kog drugog proizvodjaca kojeg ti pominjes a narocito ne Applea po pitanju cena/performanse ili recimo Nokie gde je dobro poznato koliko kostaju njegovi N97 ili N900 a definitivno nisu bolji od HTC-ovih modela iste klase/cene i koji su se pojavili otprilike u isto vreme.

Slazem se - nijedna stvar kod HTC telefona nije vrh trenutne ponude ali isto tako se moze reci da su HTC telefoni ni po jednoj stvari nisu ispod proseka za svoju klasu tako da se moze zakljuciti da su to telefoni koji se ne isticu ni po necemu narocito dobrom ali isto tako se ne isticu ni po necem narocito losem.

Na kraju, eto mogu i da se slozim po pitanju S8500 da nudi vise za manje para (Btw. koliko manje?) i sada cemo zbog tog jednog primera (a neka ih bude i 3 ako ih nadjes) reci da je taj (ili neki drugi) HTC preskup za ono sta nudi. I don't think so, jer jednostavno apsolutno nema dovoljno suprotnih primera koji bi potvrdili tu tvrdnju tako da ona definitivno ne stoji.

U kvalitet izrade necu ulaziti jer to mogu posmatrati samo kroz licno iskustvo a ono je apsolutno suprotno od onog koje ti imas, sto nas samo dovodi do subjektivnog posmatranja stvari.

znaci, vi savetujete da se kupi HD2, i da se stavi android, WP7 itd itd, i da ce biti ko ovi noviji?

:)

Da sada kupujem telefon, ja bih to uradio. Samo jos kupis neku brzu karticu, ali to se valjda podrazumeva.

dizajn hardvera i dizajn WP7 (prelepo) :)

nekako je finiji.
a i ruku na srce:
HD7>LCD 16m boja, HD2>TFT 65k boja (ok,neprimetna razlika,al postoji)
HD7>interna memorija 16gb(ili 8); HD2> bas i nema
HD7>ista kamera al moze 720p video; HD2> vga video
HD7> brzi gprs/3g i N standard wifi; HD2> nema n....

ipak ima razlike,ali minijaturne...al meni se daleko vishe svidja WP7 od WM

:)
ipak je bolji

Bas danas stavio WP7 na HD2, pa krenimo redom:

1. Boje - kao sto je receno, zavisi od OS a ne od displeja
2. Prilikom flesovanja WP7 kreiraju se particije za OS na SD kartici tako da memorija zavisi od velicine SD kartice, moja je 8GB i imam slobodno nakon flesovanja oko 7GB.
3. Kamera: Trenutno ne radi autofocus za slikanje (beta verzija rom-a) ali za snimanje radi, a takodje provereno radi 720P snimanje bez ikakvih problema ;)
4. 3G i WiFi rade bez problema, nisam i ne mogu da testiram na N mrezi.

Ostalo je jos par sitnica da se sredi i bice ko nativan WP7 uredjaj ako na to iko cilja. Meni licno je ovaj OS isuvise ogranicen tako da je samo pitanje vremena kada cu da se vratim na WM6.5 ili da predjem na sareni droid :d

znaci^

SVE JE ISTO :D
isto ce dodatkom wp7 imati milione boja, autofocus, 720p...itd itd :D

xD

p.s. meni je samo zao sto NIGDE ne mogu da probam WP7 telefone ;(
ni kod jednog operatera nema WP7 telefon u ponudi (samo android) niti znam nekog od mojih drugara koji imaju...
a ovi u comtrade-u ili tako te radnjice i ako imaju,uglavnom drze u vitrini i ne daju da se cacka...mislim, KAKO CU KUPITI ako prvo ne procackam?! gde da vidim telefon? na internetu?! WTF? sta ako nemam net... :/

jel zna neko gde moze da se malo vide pomenuti telefoni? ili onaj samsung omnia 7, tj nije bitno koji fon,bitno je da je sa WP7 OS-om... hvala

I dalje smatram da HTC telefoni za ono sto nude nisu nista vise preplaceni nego telefoni bilo kog drugog proizvodjaca kojeg ti pominjes a narocito ne Applea po pitanju cena/performanse ili recimo Nokie gde je dobro poznato koliko kostaju njegovi N97 ili N900 a definitivno nisu bolji od HTC-ovih modela iste klase/cene i koji su se pojavili otprilike u isto vreme.

Slazem se - nijedna stvar kod HTC telefona nije vrh trenutne ponude ali isto tako se moze reci da su HTC telefoni ni po jednoj stvari nisu ispod proseka za svoju klasu tako da se moze zakljuciti da su to telefoni koji se ne isticu ni po necemu narocito dobrom ali isto tako se ne isticu ni po necem narocito losem.

Na kraju, eto mogu i da se slozim po pitanju S8500 da nudi vise za manje para (Btw. koliko manje?) i sada cemo zbog tog jednog primera (a neka ih bude i 3 ako ih nadjes) reci da je taj (ili neki drugi) HTC preskup za ono sta nudi. I don't think so, jer jednostavno apsolutno nema dovoljno suprotnih primera koji bi potvrdili tu tvrdnju tako da ona definitivno ne stoji.

U kvalitet izrade necu ulaziti jer to mogu posmatrati samo kroz licno iskustvo a ono je apsolutno suprotno od onog koje ti imas, sto nas samo dovodi do subjektivnog posmatranja stvari.

Prijatelju ja ne znam po kom ti kriterijumu smatrash da N900 nije bolji od svih HTC telefona sve do, pa i ukljuchujuci Desire i HD2.
Jedino shto ima rezistivni ekran, eto to mu je mana.

Bas danas stavio WP7 na HD2, pa krenimo redom:

1. Boje - kao sto je receno, zavisi od OS a ne od displeja
2. Prilikom flesovanja WP7 kreiraju se particije za OS na SD kartici tako da memorija zavisi od velicine SD kartice, moja je 8GB i imam slobodno nakon flesovanja oko 7GB.
3. Kamera: Trenutno ne radi autofocus za slikanje (beta verzija rom-a) ali za snimanje radi, a takodje provereno radi 720P snimanje bez ikakvih problema ;)
4. 3G i WiFi rade bez problema, nisam i ne mogu da testiram na N mrezi.

Ostalo je jos par sitnica da se sredi i bice ko nativan WP7 uredjaj ako na to iko cilja. Meni licno je ovaj OS isuvise ogranicen tako da je samo pitanje vremena kada cu da se vratim na WM6.5 ili da predjem na sareni droid :d

Izvini, mozesh samo da mi pokazesh gde je recheno ovo za ekrane, prevideo sam, zanima me shta konkretno mislish pod tom rechenicom.

Poslednja izmena:
Najveci problem N900 ( najbitnija stvar) je sto ni Nokia vise ne zna za taj telefon.

Sent from my GT-I9000

Iskreno, nije.
Bilo bi lepo da je Nokia pruzala malo vecu podrshku za ovaj telefon, ali i ovo shto su do sada uchinili je vishe nego dovoljno.
Poterali su Android na njemu, kao i MeeGo, ako ti se sam Maemo 5 ne svidja.
Inache ovaj telefon je podrzavao Flash pre nego shto su Android telefoni krenuli da sanjaju o tome.

ja bih radije imao telefon bez wifi i kamere i vibracije itd, nego bez capacitive ekrana....

resistive ekran koji sam imao na samsung omniji pre 2 godine? neka hvala :/

to je OGROMAN MINUS n900,pa sve i da je u svemu drugom najbolji

Iskreno, nije.
Bilo bi lepo da je Nokia pruzala malo vecu podrshku za ovaj telefon, ali i ovo shto su do sada uchinili je vishe nego dovoljno.
Poterali su Android na njemu, kao i MeeGo, ako ti se sam Maemo 5 ne svidja.
Inache ovaj telefon je podrzavao Flash pre nego shto su Android telefoni krenuli da sanjaju o tome.

Kao da je bitno o čemu je ko sanjao, bitno je ko je gde danas, ja meego danas ne vidim nigde. Ti android portovi za razliku od hd2 nisu nikakvi.

Prijatelju ja ne znam po kom ti kriterijumu smatrash da N900 nije bolji od svih HTC telefona sve do, pa i ukljuchujuci Desire i HD2.

Izvini, mozesh samo da mi pokazesh gde je recheno ovo za ekrane, prevideo sam, zanima me shta konkretno mislish pod tom rechenicom.

Tetsuo je lepo odgovorio u vezi boja na stranici 1, zato sam rekao da je vec receno. Sustina price je da broj boja ne zavisi od ekrana vec od operativnog sistema. Windows Mobile 6.5 je star OS sa tim problemom, dok android i WP7 nemaju taj problem. Takodje svaka cast onome ako ko primeti razliku u bojama! :d

Kao da je bitno o čemu je ko sanjao, bitno je ko je gde danas, ja meego danas ne vidim nigde. Ti android portovi za razliku od hd2 nisu nikakvi.
Pa u sushtini, spomenuo si poredjenje sa telefonima iz tog vremena pa sam mislio da mislish u vreme kada su telefoni izashli, ali u pravu si da je bitno gde je ko danas, jer mnogo je vremena proshlo od kada je N900 izashao i sve vishe i vishe stvari izlaze za njega. Android su poterali sada je samo pitanje vremena kada ce da ga ubrzaju(ipak ima isti SoC kao Motorola Milestone).

Jedina stvar koju ne mogu da osporim jeste rezistivni ekran, ali ako mozesh da predjesh preko toga onda je N900 super telefon. U sushtini to zavisi od toga za shta cesh da ga koristish. Ja bi ga koristio da igram Heroes 3, Quake 3 i razne emulatore(za shta je tastatura bolja od bilo kog ekrana, a ako su kontrole previshe komplikovane za tastaturu telefona, tu je uvek USB-on-the-go ili mogucnost povezivanja novog kontrolnog uredjaja putem Bluetooth-a), gledam filmove i surfujem internetom i sve to naravno preko TV-out-a, ne bi li imao prenosni rachunar kada odem kod babe i dede. Kao telefon meni je super i moj stari k800i i ne planiram nikoga da zadivim novim telefonom, tako da mi glatkoca kapacitivnog ekrana ne treba, ali sto ljudi sto cudi.

Tetsuo je lepo odgovorio u vezi boja na stranici 1, zato sam rekao da je vec receno. Sustina price je da broj boja ne zavisi od ekrana vec od operativnog sistema. Windows Mobile 6.5 je star OS sa tim problemom, dok android i WP7 nemaju taj problem. Takodje svaka cast onome ako ko primeti razliku u bojama! :d

Aha nisam to znao. Ja sam samo pitao poshto nisam bio upucen u prichu, nisam hteo da ispitujem istinost tvrdnje, hvala ti na informaciji.

OTAC, evo kako to izgleda na HD2 :)

[YOUTUBE]7658_kH5UDI&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

A evo i HD7 i HD2 jedan pored drugog! Ogromna razlika, prosto da ne poverujes sta novo kućište čini! :d

[YOUTUBE]utRNd0LZ3o0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
^ u prvom klipu mi se ne svidja sto ponekad preskoci da registruje kontakt prsta i ekrana :)

mislim,verovatno ce se to doterati softverski al eto...

e sad...glavno pitanje...da li je bar 10-20% bolji novi HD7 od HD2?
zasto pitam....pa posle godinu dana,sumnjam da su stavili BAS ISTU kameru, BAS ISTI PROCESOR...ipak su morali staviti i novije ekrane(bez obzira na pixelazhu), novije "zvucnike" (lupam,dajem primere),novije baterije, novije procesore (tehnologija sa manje nanometara)..multitouch input method je verovatno na novijim ekranima bolji...itd itd itd...ako je bar tih 15-20% bolji od starog, onda mozda i vredi uzeti.
ako je apsolutna kopija u novom kucistu,naravno da ne vredi uzeti HD7,pogotovo kad je oko 100-150eura skuplji

al jako mi se svidja HD7,al sam sumnjicav prema HD2...posle galaxyS-a,mislim da ne bih bio happy sa HD2

^
Ja mislim da bi, probao sam i Galaxy S i trenutno imam HD2 koji deluje mnogo ozbiljnije i kvalitetnije izrade. Jedino ti problem moze predstavljati sto ga moras prebaciti na Android da bi zasijao u punom svetlu jer je WM 6.5 sa kojim dolazi blago receno nikakav.

Hmmmm...Procesor je isti, kolicina memorije je ista, baterija je indenticna, kamera takodje....

Evo compare-a:

Click me!

E sad, ako ti vredi, slobodno se iskeširaj za HD7! Ima lepše kućište!
Da! HD7 je Prepakovani HD2 sa Windows Phone-om 7! :)

Poslednja izmena:
pa nije bas isti....hd7 ima noviju generaciju snapdragona i samim tim i adreno 205 gpu...ako nisam pogresio

au ***e, sad vidim...ne mogu da verujem da su gurnuli staru generaciju snapdragona i stavili ovom telefonu toliku cenu...koji fail

au ***e, sad vidim...ne mogu da verujem da su gurnuli staru generaciju snapdragona i stavili ovom telefonu toliku cenu...koji fail

Ja sam se malo zezao, ali stvarno su upakovali HD2 u novo kućište, nabacili WP7 i sada ga prodaju po astonomskoj ceni! Ne vredi tih para! :p

Eto tako smatram, jer mislim da nije bolji posto pored losijeg ekrana ima i OS koji je bio lep pokusaj ali na zalost jos uvek samo to a ni ostalo mu nije nista posebno.
U sustini da jeste tako dobar koliko ti mislis sigurno bi postigao bar neki uspeh ovako je cak i pored pristupacne cene ostao daleko na margini sto je svakom jasno.
U stvari ja bih voleo da cujem po kom to kriterijumu ti smatrash da N900 jeste bolji od svih HTC telefona ukljuchujuci tu Desire, Desire HD, Desire Z ili HD2.

Po tome shto mozesh da ga povezesh sa TV-om i usb tastaturom i mishem i igrash Quake 3.
Ne samo to, mozesh da igrash grafichki zahtevnije Android igre nego shto mozesh na Desire i HD2. Ne mozesh ga porediti sa Desire HD i Desire Z zato shto su oni izashli mnogo posle njega i koshtaju dosta vishe od njega.
N900 poseduje izuzetan broj portova/emulatora igara sa drugih platformi, a josh postoji mogucnost prebacivanja drugih OS-a na njega(MeeGo, Android, Pandora). Jedino HD2 poseduje bolji PSX emulator od N900.
Ovo nije telefon za obichne ljude, mnoge njegove bisere mozesh iskusiti tek nakon integracije u community, a mnogi ljudi nemaju dovoljno poznavanje engleskog jezika/rachunarskih termina za takve stvari ili im je to jednostvano previshe posla.

Po tome shto mozesh da ga povezesh sa TV-om i usb tastaturom i mishem i igrash Quake 3.
Ne samo to, mozesh da igrash grafichki zahtevnije Android igre nego shto mozesh na Desire i HD2. Ne mozesh ga porediti sa Desire HD i Desire Z zato shto su oni izashli mnogo posle njega i koshtaju dosta vishe od njega.
N900 poseduje izuzetan broj portova/emulatora igara sa drugih platformi, a josh postoji mogucnost prebacivanja drugih OS-a na njega(MeeGo, Android, Pandora). Jedino HD2 poseduje bolji PSX emulator od N900.
Ovo nije telefon za obichne ljude, mnoge njegove bisere mozesh iskusiti tek nakon integracije u community, a mnogi ljudi nemaju dovoljno poznavanje engleskog jezika/rachunarskih termina za takve stvari ili im je to jednostvano previshe posla.

Jel mi govorimo o telefonu ili o igrackoj konzoli posto verovao ti ili ne ja telefon uopste ne koristim za igranje tako da mi sve te njegove "prednosti" stvarno ne znace bas nista. Jednostavno za ozbiljnije igre tu mi je racunar a ako bih pozeleo da igram ista na telefonu, cisto razbibrige radi, sasvim bi mi dovoljne bile i ove "obicne" igre sa Androida.
Ako govorimo o mogucnosti stavljanja razlicitih OS na telefon tek tu ne vidim njegovu prednost u odnosu na HD2, narocito kad govorimo o ozbiljnijim OS.
*** ja i dalje smatram da su HD2 i Desire bolji telefoni sto se da i videti i po tome kako je N900 prosao, a razlog ili bolje reci krivac za tako nesto nikako ne moze biti samo njegov OS jer i Bada nije siroko rasprostranjena pa je svejedno wave postigao prilican uspeh.

ajde mante se n900^

@chava i seraph...
prosto neverovatno i za ne poverovati.... :/
jedino se u kolicini rom/ram memorije (i to mizerno) razlikuju....

onda definitivno treba pazariti HD2 i metuti wp7 i to je to :)

posle 2 i po meseca da ozivim ovo jednim pitanjem...

jel moguce da je WP7 toliko LOS?! pitam jer hd7 npr koji ima isti hardver kao i desireHD (mozda cak malo bolji), u oglasima se NOV prodaje za 330e, ima i jeftinije, i skuplje,ali prosek 330...a npr desire hd je prosek negde 390-400 nov (tj najcesce je preko 400e)
jel moguce da ga toliko niko ne zeli,pa da cena telefona samo zbog WP7 padne toliko...

jel neko koristio WP7? jel neko ima neki utisak da prenese?
zasto TOOOLIKO jeftino za takav telefon, tj takav hardver.

da je iste cene kao i desireHD,ne bih nikad razmisljao da ga kupim...ovako, grebucka mi po ganglijama kad vidim "NOV, neraspakovan,radi na sve mreze> 325e"

Poslednja izmena:
Nije isti kao desire hd, već kao hd2.

---
Ttalk

^ ju da, sad pogledao, osim sto ima malo bolji ekran, sve ostalo je isto... :/
bezim ja od toga.

koja beda

Čak je i ekran isti, tj običan lcd.

---
Ttalk

pozdrav svima,da li neko moze da mi pomogne kako da sa nokia 6700 prebacim imenik(500 brojeva) na HD7? hvala

Nazad
Vrh Dno