Šta je novo?

3 HTC modela (Trophy, HD 7, Mozart) čemu?

OTAC

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.11.2008
Poena
349
htc_wp7_trophy_hd7_mozart.jpg

Ja zaista nekad nesto ne razumem... :trust:
Eto,npr. zasto se pojavljuju 3 skoro pa identicna telefona?

1.) Windows Phone 7
2.) Isti procesor
3.) Isto 512 MB RAM-a
4.) itd itd.... da ne nabrajam, osim dijagonale, i razlike u kameri (mozart ima 8mpx,a ova 2 imaju 5mpx) skoro pa da apsolutno nema razlike...

evo i specifikacija:
poredjenje specifikacije

sta je cilj HTC-a sa ova 3 modela? sta to ne mogu da postignu,sa jednim ili 2 modela, pa prave 3 "ista"...?

Specifikacije vezane za procesor, memoriju etc. je diktirao M$ i to je nesto ispod cega ne bi smeli da idu.
Sto se tice ostalog i sam si rekao da se razlikuju po velicini (dijagonale ekrana od 3,7" do 4,3"), kamere (od 5 mpix i 8 mpix), tezini (od 130 g do 162 g), baterijom, cenom... Malo li je?
U sustini imas dosta njih kojima se recimo HTC svidja ali mu 4,3" deluje preglomazno i on ce da uzme recimo Mozart koji ima samo 3,7" i svi sretni, svi zadovoljni - HTC je prodao telefon, nebitno koji zarada je tu a kupac je kupio telefon koji mu odgovara...

Pa cilj je da ti ponude razlicit dizajn sa minimalnim razlikama. To Samsung vec radi sa LCD TV godinama, i prodaju se ko ludi.
Meni je dizajn Mozzarta vrhunski.

za mozzart mogu da razumem ako su mu stavili bolji zvucnik, ali sto je npr trophy za gaming ?

Da stvar bude smesnija sva tri koriste prvu generaciju Qualcomovog procesora sa prvom generacijom Adreno 200 GPUa...u prevodu nje*ra

Specifikacije vezane za procesor, memoriju etc. je diktirao M$ i to je nesto ispod cega ne bi smeli da idu.
Sto se tice ostalog i sam si rekao da se razlikuju po velicini (dijagonale ekrana od 3,7" do 4,3"), kamere (od 5 mpix i 8 mpix), tezini (od 130 g do 162 g), baterijom, cenom... Malo li je?
U sustini imas dosta njih kojima se recimo HTC svidja ali mu 4,3" deluje preglomazno i on ce da uzme recimo Mozart koji ima samo 3,7" i svi sretni, svi zadovoljni - HTC je prodao telefon, nebitno koji zarada je tu a kupac je kupio telefon koji mu odgovara...

razlike u kameri? > nebitne
razlike u dijagonali? > (dok je ista rezolucija) ne bas puno bitne,osim za one koji BAS HOCE 4.3",tj veci ekran
razlike u bateriji?! > nebitne (1230mAh Trophy; 1300mAh Mozart; 1300mAh Trophy)

a odakle proizilaze razlike u ceni,kad su razlike u specifikaciji nebitne, sasvim me interesuje :) verovatno je onda glavna razlika u DIZAJNU odgovor na moje pitanje ;)

zaista cudno...da ti daju ta 3 telefona u ruke, osim u dizajnu,ne bi imao na osnovu cega da se opredelis....

Mozart ima xenon blic i 8mpix - znači photo phone.
hd7, kao što vidiš ima ogroman ekran i to je nekima dovoljno.
trophy bi bio nešto kao mozart bez tog blica i kamere.
HD7 ima običan lcd ekran, dok ova dva imaju slcd.

Poslednja izmena:
razlike u kameri? > nebitne
razlike u dijagonali? > (dok je ista rezolucija) ne bas puno bitne,osim za one koji BAS HOCE 4.3",tj veci ekran

Mozda tebi i jesu nebitne ali znam mnoge kojima su te razlike sve samo ne nebitne.
Drugim recima puno njih je reklo da im se HD2 prilicno dopao i da bi ga uzeli al' im se sa ekranom od 4,3" cini prevelikim dok im je Desire bas potaman. Da ne pominjem koliko ima onih kojima je kamera od 8 mpix itekako znacajnija od one od 5 mpix i samo zbog toga bi uzeli taj telefon pa makar on bio preslikan onaj prvi, tj. makar bili u potpunosti identicni po svim drugim pitanjima.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

ok...al onda ukupno 5 razlika u izboru od 3 telefona.... :/

meni je i dalje to cudno sto su toliko slicne telefone napravili, da prosto ne mogu da se ne zapitam>a sta cemo sa ljudima koji vole da im SWITCH ON/OFF BUTTON bude mat crni sa zhutim tufnicama? hoce i za njih napraviti poseban model sa tim detaljom, a sa svim ostalim specifikacijama istim istackim... :/

P.s.
I onda ce doci Samsung Omnia 7 (sa windows phone7) i ubiti HTC konkurenciju (i to sva 3 spomenuta) sa Samoledom i boljim cpu-om,baterijom itd itd (jos par sitnica koje izgleda puno znace)

htc mi je nerazuman, al kolko vidim u ovoj temi izgleda samo meni :)

Uf omnia 7 je meni najlepši win7 telefon (isto ima snapdragon kao i svi drugi).

Omnia je iznutra potpuno ista. Baš sve, izuzev baterije, možda.
Samo ima samoled kao prednost i dizajn. HTC je počeo da spava na lovorikama, pa je počeo da propušta sitnice.

Aj'mo ovako - imas dva telefona i oba su sa istim ekranom od recimo 4,3". Dodju dva tipa da kupe telefon i jednom je telefon super ali drugom je isti preglomazan jer on trazi nesto manje, do 3,7". Obzirom da ti tako nesto nemas u ponudi on se okrene i ode u drugu radnju, kod tvog konkurenta da kupi navedeni telefon a ti si prodao jedan telefon dok ti je drugi ostao. E a da si imao dva telefona koji se razlikuju samo u tom detalju tj. jedan je 4,3" dok je drugi 3,7" ti bi prodao oba i jos niko ne bi kupovao od konkurenta.
Sad jos zamisli ako imas i neki koji se razlikuje jos po necemu, recimo kameri - automatski je mogucnost izbora veca, samim tim i mogucnost da ugodis nekome iako znas da je tesko svakom ugoditi.

Naravno u primeru sa dva telefona uvek je lako reci da nema veze sto taj nije uzeo jer ce naici neko drugi, ali kada se radi o velikom broju telefona - to vec malo drugacije izgleda.

Btw. i Omnia (uglavnom) ima iste specifikacije kao i HTC, LG i ostali koji su izdali prvu seriju WP7 telefona jer su to one pocetne specifikacije koje je trazio M$ i ispod koji se ne moze ici.
Vremenom ce i Samsung i HTC i ostali poceti da izbacuju modele koji ce poprilicno da se razlikuju i tada ce sve biti drugacije, do tada ostaje da se strpimo.

Inace kad bi bila velika potraznja za telefonom kod kog je SWITCH ON/OFF BUTTON mat crni sa zhutim tufnicama ne sumnjam da bi se izdao i jedan takav sa slicnim specifikacijama kao i ostali. ;)

Telefone mozes da pogledas kao i kompjutere. Svi biramo bas odredjenu konfiguraciju koja nam odgovara medju hiljadama drugih, pa sto ne bi birali i telefon kakav nam odgovara do sitnih detalja. Jedini razlog sto ovo jos uvek nije dostupno je zato sto nije isplativo, ali kao sto kaze Martin Mystere, cim dovoljan broj ljudi bude hteo samo jednu stvar razlicitu, dobice i to.

a inace,malo sam promenio misljenje, HD7 iz raznih review-ova mi se bas jako svidja :)

Zašto baš on? S'obzirom da je to hd2 sa wp7.

dizajn hardvera i dizajn WP7 (prelepo) :)

nekako je finiji.
a i ruku na srce:
HD7>LCD 16m boja, HD2>TFT 65k boja (ok,neprimetna razlika,al postoji)
HD7>interna memorija 16gb(ili 8); HD2> bas i nema
HD7>ista kamera al moze 720p video; HD2> vga video
HD7> brzi gprs/3g i N standard wifi; HD2> nema n....

ipak ima razlike,ali minijaturne...al meni se daleko vishe svidja WP7 od WM

:)
ipak je bolji

Poslednja izmena:

Sa svim navedenim se slazem osim sa citiranim posto i HD2 ima sve navedene standarde (EDGE, HSDPA...) i sa navedenim telefonom nisam imao problem nigde da se konektujem - bilo kod nas bilo u inostranstvu.

Btw. apropo onog da ti se WP7 vise svidja od WM - HD2 je telefon za koji trenutno u potpunosti postoje dva OS (WM 6.5/6.5.5 i Android) a i WP7 je u zavrsnoj fazi portovanja tako da ce uskoro i taj OS moci da se pokrene na njemu cime ce mogucnost izbora OS na navedenom telefonu stvarno biti nesto sto ga izdvaja od svih drugih telefona, sto mi se jako svidja.

Ja mislim da su trebali da naprave josh 2 komada da pokriju sve od 2 do 5", glavno je valjda pokriti sto vise potencijalnih kupaca, ko *ebe upotrebljivost :d:d

A trebali su da stave i proporcije ekrana 2.35:1, logicno posto su filmovi u tom formatu :d

Poslednja izmena:
Nemaju vocku na sebi

ne fali nista htc-ovima ali ovo je pustanje mudasaca na osnovu dobre prodaje ;)

da se ne prodaju toliko k bi izbacili ovoliko istih modela :D

ali dobro,gotivim htc,i oni i samsung su pregazili SE i Nokiu,a posto gotivim i SE mozda i oni opet krenu da prave best buy modele i u premium segmentu,konkurencija je cudo :)

a podrzavam htc jer gaze sa prodajom polako i onu glupost pomodarnu sa vockom.
ip4 je smesan u odnosu na top htc i samsunge.

Poslednja izmena:
HTC telefonima NE fali nista, ali za ono sto nude su preskupi.
Dakle, konkurencija nudi isto ili vise za manje para.
Kada uskoro krene intezivnija kampanja legalnih kineskih telefona (Miezu M9, Huawei u8110 i jacih modela), htc nece imati vise sta da trazi na trzistu.

jesu skupi htc,skup je i SE XPeria npr.

al ista reci za ono DJUBRE od IP4 ?? to nije skupo a ?

i svaki raspali ajfon je preskup.

Nemora svaki topic da se pretvori u pljuvanje apple-a ili obrnuto..
tema je thc modeli

dizajn hardvera i dizajn WP7 (prelepo) :)

nekako je finiji.
a i ruku na srce:
HD7>LCD 16m boja, HD2>TFT 65k boja (ok,neprimetna razlika,al postoji)
HD7>interna memorija 16gb(ili 8); HD2> bas i nema
HD7>ista kamera al moze 720p video; HD2> vga video

ipak ima razlike,ali minijaturne...al meni se daleko vishe svidja WP7 od WM

:)
ipak je bolji

-Kolicina boja je mana wm, ne displeja koji htc stavlja.
-mislim da sam negde procitao da hd7 nema internu memoriju, vec je to ta kartica, a posto wp7 ne pravi razliku, onda je svejedno
-vga snimanje je opet mana winmo-a, a ne samog telefona
-hd2 ima wifi n, samo treba da se hakne :-D
Brat ima hd2, pa znam.

Sve to što je navedeno već radi na HD2 Androidu, mislim da se još jedino čeka 720 rec!
A pošto je Win 7 na HD2 iza ugla, onaj ko kupuje HD7 plaća podosta više samo za novo kućište! Ludost, ako mene pitate!

HTC telefonima NE fali nista, ali za ono sto nude su preskupi.
Dakle, konkurencija nudi isto ili vise za manje para.
Kada uskoro krene intezivnija kampanja legalnih kineskih telefona (Miezu M9, Huawei u8110 i jacih modela), htc nece imati vise sta da trazi na trzistu.

Koja to konkurencija nudi vise za manje para (generalno gledano ne samo na primeru jednog modela), za koliko to manje para i sta to uopste konkurencija nudi vise sto je revolucionarno a da trenutno nema na HTC-ovim modelima?
A ovo sto si rekao za legalne kineske modele navodeci tu izmedju ostalih taj Huawei je prosto smesno da ne zelim to ni da komentarisem. Zar stvarno ocekujes da ce neko ko se bavio svim i svacim ali nimalo ozbiljno i telefonima odjednom da tako pregazi jednu izuzetno ozbiljnu firmu koja ima izuzetno mnogo iskustva na polju smartphoneova, usudjujem se reci i vise nego bilo ko drugi? Mozda se to nekad i desi ali definitivno ne u skorije vreme.

Poslednja izmena:
Koja to konkurencija nudi vise za manje para (generalno gledano ne samo na primeru jednog modela), za koliko to manje para i sta to uopste konkurencija nudi vise sto je revolucionarno a da trenutno nema na HTC-ovim modelima?

navedi mi jedan htc telefon, nevezano za os, a da ima kameru ciji je kvalitet barem malo iznad proseka?
drugo, kvalitet ekrana koji ugradjuju na svoje TS telefone je cist prosek.
mogu slobodno da kazem da je svaka druga kompanija - nokia, samsung, apple, motorola, SE bolji na tom polju.
htc jeste dobar proizvodjac telefona, ali ni na jednom polju ne blista osim kod softwarea sa tim htc sense-om

Znaci SE pravi bolje telefone isljucivo zato sto ima bolju kameru i nabudzi na jedan telefon kameru od 12 mpix? Sta je to sto SE nudi a bolje je od HTC sem te kamere?
Ili uzmimo Nokiu - kakav je kvalitet ekrana kod Nokie, generalno gledano, narocito kad uporedimo tu Nokiu sa recimo Samsungom koji ima jako kvalitetne AMOLED ekrane? Kad smo vec kod tog tipa ekrana, sta to imaju Nokia ili Motorola od telefona koji se mogu naci kod nas a da je kvaltet ekrana toliko bolji od recimo Desirea ili Desire HD? Amoled na N8 mi se uopste, ali uopste ne cini boljim nego kod DHD-a, mada je to samo moje licno misljenje, a to je jedan od boljih ekrana. Da ne pominjem C6 koji ima 24-bitni ekran koji uopste ne izgleda bolje nego onaj na HD2 koji ima samo 16-bitni ekran.

Btw. kad das odgovor na ovo pitanje uzmi u obzir i ono sto je Banko rekao da konkurencija nudi vise za manje para, pa mi odgovori koji to telefon nudi vise od recimo Desirea ali za manje para, pa da se kaze da su HTC modeli preskupi za ono sta nude? Znam koji telefoni nude vise po pitanjima koja si naveo i znam koji su generalno gledano kvalitetniji ali znam i da su ti telefoni i skuplji od odgovarajucih HTC tako da sam i dalje pri stavu da je cena HTC telefona apsolutno u skladu sa onim sto nude, narocito kada se odnos cene i onoga sto nudi poredi sa nekim tamo vockicama.

dao sam ti primer za to 'sta konkurencija nudi vise revolucionarno/bolje od bilo kog htc modela'.
kamera je bila samo jedan primer, kvalitet ekrana drugi, treci bi bio kvalitet zvuka koji je na svakom htc telefonu prosecan - sto u slusalicama sto na zvucniku.
e sad ti meni reci zasto telefon koji kosta 500e ima 50% prosecnih komponenti? da napomenem, ni JEDNA stvar kod htc telefona nije vrh trenutne ponude.
2. generacija snapdragona je na nivou prve generacije hummingbirda koji je stariji 8 meseci.
kvalitet izrade je diskutabilan, ekrani su lako grebljivi(cuvao sam svoj ex desire kao oci u glavi i dobio ogrebotinu duzine pola cm na sred ekrana, sto je najgore ne znam odakle), i kombinacija plastike-aluminijuma je diskutabilna zbog rasklimavanja pojedinih delova.

koji telefon nudi vrhunske komponente za manju cenu od npr obicnog desirea? samsung wave (software nije poenta ovoga)

Poslednja izmena:
Vrh Dno