polako, ček da ja uzmem 8rda+, s obzirom da sam sinoć ubio mog Kx7🙁, ili neku ploču koja dozvoljava malo veći napon pa da vidiš🙂 inače taj primerak kad sam ga probao bio je slabiji od mog😉melkor je napisao(la):1.95V, Volcano7@2700rpm (sjebao sam originalni fan 😛, pa sada imam neki PowerLogic koji se stalno vrti na toliko).
Pozdrav
melkor je napisao(la):Toliko od mene sa ovim jezgrom.... JIUGB
Pozdrav
Nebojsa Lukic je napisao(la):Hm, meni KD7-E daje napone do 2.325V, ali nemam hrabrosti da ga przim! Drzim ga na 2GHz.
melkor je napisao(la):Nego ljudi, jel ima neko proverenu informaciju koja je max dozvoljena voltaza na duze staze?
Pozdrav
DADE je napisao(la):. Mozda danas dignem na 2.1v pa ga poteram na 2.6ghzcheers
DADE je napisao(la):Neverujem da takva informacija moze da se dobije iz zvanicnih izvora, a sto se tice necijih misljenja tu sam skeptican...🙁
Ja sam mog digao na 2v JIUGB i radi super na 2483MHz, a interesantno je i to da mi je usao u win na 2525MHz!!! ali nije stabilan vec kroz par minuta krahira:rocket: i to je zbog nedostatka napona. Mozda danas dignem na 2.1v pa ga poteram na 2.6ghzcheers
Aca je napisao(la):Sve preko 20% nije bas zdravo za procesor hladjen vazduhom. Sa dobrim hladjenjem (voda ili jos bolje Vapochill) moze 2-2.1V max. na duze staze. Jesi li probao recimo Prime95 na 2483MHz-a, da li moze da potera.
DADE je napisao(la):Da kad smo vec kod toga da ga visok napon ostecuje kao i overklokovanje jedan mali primer iz zivota: ja sam moj 300a kupio mesec dana posle njegove promocije i na mom prvom abitu sam ga drzao na 475mhz sa max podignutim naponom. Lozio sam ga svaki dan jedno godinu dana, posle sam ga prodao... Al interesantno je da i dan danas radi bez problema i to overklokovan, ja mislim da je proslo vec oko 5 godina od kako je kloknutctp;
A u to vreme su mi pricali da ce maksimalno izdrzati godinu dana tolko klokovan na tom naponu😀
Vocko je napisao(la):Ali to je Intel 😀
DADE je napisao(la)::beat: Al kako je amd poceo sa serijom athlon procesora, prvo je obisao intela u fpu, pa jedno vreme i u kloku procesora, sad su ovi novi 13mikronci (b steping) cak i kad se kloknu neverovatno hladni😀
Bio sam veliki fan intela al uvek vise gledam sta je bolje tako da je amd za sada jedino resenje...:wave;
Vocko je napisao(la):Znam, pazi kada cu ja uzeti AMD 🙂, naravno privremeno, dok mi ne stigne ploca ili cu sestri da uvalim AMD, a meni cu da uzmem ubogog cely-t, cisto da ne prodam Intel 😀 😀
DADE je napisao(la):A koju plocu uzimas za p4 ako nije tajna?🙂 PE cipset?
Mali HoBiT je napisao(la):e a sada ce Simpson da se pojavi i nama AMD-ovcima podeli par "Intel samara",cisto da ubije nadu da ce AMD ikada stici Intela sto se occ-a tice😀
Izgleda da ti suvise tesko pada,kako te Kokos cepa konstantno😀 :hump: :hump: .DADE je napisao(la):Samo da mi vec stigne novi 2100+ pa cemo videti ko ce kome deliti "samare"😀
Evo jedan dobar link za klokovanje 1700+ sa naponima i tako to:http://www.amdworld.co.uk/mg.htm
Pozdrav
:wave;
simpson H je napisao(la):Izgleda da ti suvise tesko pada,kako te Kokos cepa konstantno😀 :hump: :hump: .
Taman te malo pusti pa te ponovo:hump: .
Mislis da ce ti 2100+ resiti sve probleme😀 ??
Treba te 2,7GHz minimum da mu pariras a to tesko da se izvuce iz ubogog AMD-a😀 .
NHF,pozdrav
Vocko je napisao(la):Znam, pazi kada cu ja uzeti AMD 🙂, naravno privremeno, dok mi ne stigne ploca ili cu sestri da uvalim AMD, a meni cu da uzmem ubogog cely-t, cisto da ne prodam Intel 😀 😀
DADE je napisao(la):Mene kokos cepa?! U cemu to?! To sto neki imaju preko 17.000 poena u necem? To ni nije 3dmark slika se ni nevidi sve same greske i bagovi, bez pola windovsa i sa slikom kao na ultra niskim detaljima...🙁
Mene ta chitovanja neiteresuju...
DADE je napisao(la):A sto se tice kloka sad sam na 2.5ghz sa ovim bednim i jeftinim cpu...
A sa 2100+ drug kaze da moze da se dogura do 2.8ghz pa ti vidi...
..
jaksa je napisao(la):Pazi , moj drug je imao celly tualatina na 1333 (10*133), dao sam mu malo na probu xp1700+ (t-bred "a" ali neoverklokovan, ne da ploca)
Sta mislis sta je zadrzao?😀
Vocko je napisao(la):Celerona ? 😀
Ja sam i probao i sastavio 10ak AMD konfi, ali sam i dalje na Intelu :whip
Mislim, procitaj potpis i sve ce ti biti jasno 🙂 Mozda i uzmem AMD, ali samo privremeno dok se ne skrpim sa parama.
Prvo da ti kazem,da je u 3Dmarku,sve dozvoljeno sem menjanja default testa.Znaci sva tvikovanja drajvera i spustanje detalja u njima.Kada vec pokrenes 3DMark onda je dozvoljena samo promena broja testova,tj. obicno se odradjuju prva 4 testa.Toliko sto se tice takmicenja.DADE je napisao(la):Mene kokos cepa?! U cemu to?! To sto neki imaju preko 17.000 poena u necem? To ni nije 3dmark slika se ni nevidi sve same greske i bagovi, bez pola windovsa i sa slikom kao na ultra niskim detaljima...🙁
Mene ta chitovanja neiteresuju... Da tri puta instaliram na dan winXP da bi mogao nachitovati neke poene ili staviti na performance... fala al ne fala😀
A sto se tice kloka sad sam na 2.5ghz sa ovim bednim i jeftinim cpu...
A sa 2100+ drug kaze da moze da se dogura do 2.8ghz pa ti vidi...
A ako igras aoe2 probaj ga startovati na hardestu na gigantik sa sedam plejera pa vidi fpu u realnom radu na p4:wave;
DADE je napisao(la):Sto se tice 3dmarka odredjena osoba "x" je imala 16000 poena na top listi, a kroz par dana uz pomoc "nekih" koji me ovde pljuju i nerado vide,
njegov je skor skocio na 17000 poena (oni koji nisu pratili listu to nisu ni primetili) i to bez klokovanja procesora i graficke?!😕
Pa koji to drajver ubrzava za 1000 poena? al posle sam od doticnog saznao kako se to radi i veoma se razocarao u 3dmark....
Sad vidim da oni to udruzenim snagama rade...🙁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari