Šta je novo?

2nd best

• Začetnik teme Začetnik teme melkor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

melkor

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Toliko od mene sa ovim jezgrom.... JIUGB

Pozdrav

procesor...

???

A na kom naponu ti ide dotle?😕 Koje hladjenje koristis?:wave;

1.95V, Volcano7@2700rpm (sjebao sam originalni fan 😛, pa sada imam neki PowerLogic koji se stalno vrti na toliko).

Pozdrav

melkor je napisao(la):
1.95V, Volcano7@2700rpm (sjebao sam originalni fan 😛, pa sada imam neki PowerLogic koji se stalno vrti na toliko).

Pozdrav
polako, ček da ja uzmem 8rda+, s obzirom da sam sinoć ubio mog Kx7🙁, ili neku ploču koja dozvoljava malo veći napon pa da vidiš🙂 inače taj primerak kad sam ga probao bio je slabiji od mog😉

melkor je napisao(la):
Toliko od mene sa ovim jezgrom.... JIUGB

Pozdrav

Onda moram malo da uzvratim da bi ocuvao drugo mesto sa mojim JIUGB😀
Hladi ga obicna voda... (sta ce tek biti kad ubacim led?!)
Moze i vise al ima vremena...cheers

Hm, meni KD7-E daje napone do 2.325V, ali nemam hrabrosti da ga przim! Drzim ga na 2GHz.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Hm, meni KD7-E daje napone do 2.325V, ali nemam hrabrosti da ga przim! Drzim ga na 2GHz.

I nemoj, vrlo brzo bi se preselio u vecna lovista. Najvise sto sam video je da ih teraju na 2.2V i to hladjeni Prometeia-om, znaci zamrzivac 🙂

Nego ljudi, jel ima neko proverenu informaciju koja je max dozvoljena voltaza na duze staze?

Pozdrav

melkor je napisao(la):
Nego ljudi, jel ima neko proverenu informaciju koja je max dozvoljena voltaza na duze staze?

Pozdrav

Neverujem da takva informacija moze da se dobije iz zvanicnih izvora, a sto se tice necijih misljenja tu sam skeptican...🙁

Ja sam mog digao na 2v JIUGB i radi super na 2483MHz, a interesantno je i to da mi je usao u win na 2525MHz!!! ali nije stabilan vec kroz par minuta krahira:rocket: i to je zbog nedostatka napona. Mozda danas dignem na 2.1v pa ga poteram na 2.6ghzcheers

DADE je napisao(la):
. Mozda danas dignem na 2.1v pa ga poteram na 2.6ghzcheers

A da prvo poteras na 2525 stabilno ? Pa ces lako onda do 2.6...

DADE je napisao(la):
Neverujem da takva informacija moze da se dobije iz zvanicnih izvora, a sto se tice necijih misljenja tu sam skeptican...🙁

Ja sam mog digao na 2v JIUGB i radi super na 2483MHz, a interesantno je i to da mi je usao u win na 2525MHz!!! ali nije stabilan vec kroz par minuta krahira:rocket: i to je zbog nedostatka napona. Mozda danas dignem na 2.1v pa ga poteram na 2.6ghzcheers

Sve preko 20% nije bas zdravo za procesor hladjen vazduhom. Sa dobrim hladjenjem (voda ili jos bolje Vapochill) moze 2-2.1V max. na duze staze. Jesi li probao recimo Prime95 na 2483MHz-a, da li moze da potera.

Aca je napisao(la):
Sve preko 20% nije bas zdravo za procesor hladjen vazduhom. Sa dobrim hladjenjem (voda ili jos bolje Vapochill) moze 2-2.1V max. na duze staze. Jesi li probao recimo Prime95 na 2483MHz-a, da li moze da potera.

Moze da potera prime95 15minuta i error al problem je memorija nece da radi na cl2.5, vec se samo pali na cl2 na 185 fsb i navise.🙁
Verovatno neka nekompatibilnost ili ko zna, al poradicu na tome pa cu javiti sta je problem, jer zvuci nemoguce al na cl2 radi do 213fsb a na cl 2.5 i 3 do 185, s tim da mi od 195 postaje nestabilna na cl2(pokusacu veci napon)
Kad resim umonozak da ide preko 12.5 postovacu vise...
Ima li neko ideju kako da to resim tj na asusu i epoksu nforce2 mogu bilo koji umnozak do 12.5 iznad toga nece?!😕
Inace danas treba da stigne zamrzivac za comp pa cu moci puno vise da ga kloknem, jer sam primetio da kad ga bolje hladim radi na nizem naponu... :wave;

VISOK NAPON

Da kad smo vec kod toga da ga visok napon ostecuje kao i overklokovanje jedan mali primer iz zivota: ja sam moj 300a kupio mesec dana posle njegove promocije i na mom prvom abitu sam ga drzao na 475mhz sa max podignutim naponom. Lozio sam ga svaki dan jedno godinu dana, posle sam ga prodao... Al interesantno je da i dan danas radi bez problema i to overklokovan, ja mislim da je proslo vec oko 5 godina od kako je kloknutctp;
A u to vreme su mi pricali da ce maksimalno izdrzati godinu dana tolko klokovan na tom naponu😀

Re: VISOK NAPON

DADE je napisao(la):
Da kad smo vec kod toga da ga visok napon ostecuje kao i overklokovanje jedan mali primer iz zivota: ja sam moj 300a kupio mesec dana posle njegove promocije i na mom prvom abitu sam ga drzao na 475mhz sa max podignutim naponom. Lozio sam ga svaki dan jedno godinu dana, posle sam ga prodao... Al interesantno je da i dan danas radi bez problema i to overklokovan, ja mislim da je proslo vec oko 5 godina od kako je kloknutctp;
A u to vreme su mi pricali da ce maksimalno izdrzati godinu dana tolko klokovan na tom naponu😀

Ali to je Intel 😀

Re: Re: VISOK NAPON

Vocko je napisao(la):
Ali to je Intel 😀

:beat: Al kako je amd poceo sa serijom athlon procesora, prvo je obisao intela u fpu, pa jedno vreme i u kloku procesora, sad su ovi novi 13mikronci (b steping) cak i kad se kloknu neverovatno hladni😀
Bio sam veliki fan intela al uvek vise gledam sta je bolje tako da je amd za sada jedino resenje...:wave;

Re: Re: Re: VISOK NAPON

DADE je napisao(la):
:beat: Al kako je amd poceo sa serijom athlon procesora, prvo je obisao intela u fpu, pa jedno vreme i u kloku procesora, sad su ovi novi 13mikronci (b steping) cak i kad se kloknu neverovatno hladni😀
Bio sam veliki fan intela al uvek vise gledam sta je bolje tako da je amd za sada jedino resenje...:wave;

Znam, pazi kada cu ja uzeti AMD 🙂, naravno privremeno, dok mi ne stigne ploca ili cu sestri da uvalim AMD, a meni cu da uzmem ubogog cely-t, cisto da ne prodam Intel 😀 😀

Re: Re: Re: Re: VISOK NAPON

Vocko je napisao(la):
Znam, pazi kada cu ja uzeti AMD 🙂, naravno privremeno, dok mi ne stigne ploca ili cu sestri da uvalim AMD, a meni cu da uzmem ubogog cely-t, cisto da ne prodam Intel 😀 😀

A koju plocu uzimas za p4 ako nije tajna?🙂 PE cipset?

Re: Re: Re: Re: Re: VISOK NAPON

DADE je napisao(la):
A koju plocu uzimas za p4 ako nije tajna?🙂 PE cipset?

Ko je spominjao P4 ??? Jedva cu skrpim pare za AMD, a kamoli za P4 🙂

Uzimam stari dobri BX, tj vec sam ga uzeo, samo sto cu da se nacekam dok stigne...

Re: Re: Re: VISOK NAPON

e a sada ce Simpson da se pojavi i nama AMD-ovcima podeli par "Intel samara",cisto da ubije nadu da ce AMD ikada stici Intela sto se occ-a tice😀

Mali HoBiT je napisao(la):
e a sada ce Simpson da se pojavi i nama AMD-ovcima podeli par "Intel samara",cisto da ubije nadu da ce AMD ikada stici Intela sto se occ-a tice😀

Samo da mi vec stigne novi 2100+ pa cemo videti ko ce kome deliti "samare"😀
Evo jedan dobar link za klokovanje 1700+ sa naponima i tako to:http://www.amdworld.co.uk/mg.htm

Pozdrav
:wave;

DADE je napisao(la):
Samo da mi vec stigne novi 2100+ pa cemo videti ko ce kome deliti "samare"😀
Evo jedan dobar link za klokovanje 1700+ sa naponima i tako to:http://www.amdworld.co.uk/mg.htm

Pozdrav
Izgleda da ti suvise tesko pada,kako te Kokos cepa konstantno😀 :hump: :hump: .
Taman te malo pusti pa te ponovo:hump: .
Mislis da ce ti 2100+ resiti sve probleme😀 ??
Treba te 2,7GHz minimum da mu pariras a to tesko da se izvuce iz ubogog AMD-a😀 .

NHF,pozdrav

Re: Re: Re: Re: Re: Re: VISOK NAPON

simpson H je napisao(la):
Izgleda da ti suvise tesko pada,kako te Kokos cepa konstantno😀 :hump: :hump: .
Taman te malo pusti pa te ponovo:hump: .
Mislis da ce ti 2100+ resiti sve probleme😀 ??
Treba te 2,7GHz minimum da mu pariras a to tesko da se izvuce iz ubogog AMD-a😀 .

NHF,pozdrav

Mene kokos cepa?! U cemu to?! To sto neki imaju preko 17.000 poena u necem? To ni nije 3dmark slika se ni nevidi sve same greske i bagovi, bez pola windovsa i sa slikom kao na ultra niskim detaljima...🙁
Mene ta chitovanja neiteresuju... Da tri puta instaliram na dan winXP da bi mogao nachitovati neke poene ili staviti na performance... fala al ne fala😀

A sto se tice kloka sad sam na 2.5ghz sa ovim bednim i jeftinim cpu...
A sa 2100+ drug kaze da moze da se dogura do 2.8ghz pa ti vidi...
A ako igras aoe2 probaj ga startovati na hardestu na gigantik sa sedam plejera pa vidi fpu u realnom radu na p4:wave;

Vocko je napisao(la):

Pazi , moj drug je imao celly tualatina na 1333 (10*133), dao sam mu malo na probu xp1700+ (t-bred "a" ali neoverklokovan, ne da ploca)

Sta mislis sta je zadrzao?😀
:hump:

DADE je napisao(la):
Mene kokos cepa?! U cemu to?! To sto neki imaju preko 17.000 poena u necem? To ni nije 3dmark slika se ni nevidi sve same greske i bagovi, bez pola windovsa i sa slikom kao na ultra niskim detaljima...🙁
Mene ta chitovanja neiteresuju...

Znaci Kokos je tamo neko a uz to i vara? c,c,c😛

DADE je napisao(la):
..

😀
Jeste li vi bas sigurni u to sto pisete?

jaksa je napisao(la):
Pazi , moj drug je imao celly tualatina na 1333 (10*133), dao sam mu malo na probu xp1700+ (t-bred "a" ali neoverklokovan, ne da ploca)

Sta mislis sta je zadrzao?😀

Celerona ? 😀
Ja sam i probao i sastavio 10ak AMD konfi, ali sam i dalje na Intelu :whip
Mislim, procitaj potpis i sve ce ti biti jasno 🙂 Mozda i uzmem AMD, ali samo privremeno dok se ne skrpim sa parama.

Vocko je napisao(la):
Celerona ? 😀
Ja sam i probao i sastavio 10ak AMD konfi, ali sam i dalje na Intelu :whip
Mislim, procitaj potpis i sve ce ti biti jasno 🙂 Mozda i uzmem AMD, ali samo privremeno dok se ne skrpim sa parama.

Kao ne gledam tvoj potpis vec jedno 2-3 meseca 😀
Meni ne smeta, ja volem da imam i Intela i AMD-a.
Jednog malo vise doduse.😀

😀
Jeste li vi bas sigurni u to sto pisete? [/B][/QUOTE]

Pogledaj u top listi ima postovano, al ako stignem sutra saljem nove postove😀

Sto se tice 3dmarka odredjena osoba "x" je imala 16000 poena na top listi, a kroz par dana uz pomoc "nekih" koji me ovde pljuju i nerado vide,
njegov je skor skocio na 17000 poena (oni koji nisu pratili listu to nisu ni primetili) i to bez klokovanja procesora i graficke?!😕
Pa koji to drajver ubrzava za 1000 poena? al posle sam od doticnog saznao kako se to radi i veoma se razocarao u 3dmark....
Sad vidim da oni to udruzenim snagama rade...🙁

Nisi me razumeo.

Mislio sam na xp2100+, moze lako da vam se zalomi isti t-bred "b" kao i 1700+, tzv low end t-bred "b", poznatiji kao JIUCB

Ima na naslovnoj stranici Benchmarka danas clanak o t-bredu xp2400+ koji je high end, AIUGB, pa pogledaj malo kakav je, ovde:http://www.viperlair.com/reviews/cpu_mobo/amd/2400xp/xp2400.shtml

U teoriju zavere ne bih ulazio, u principu ne verujem u njih.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VISOK NAPON

DADE je napisao(la):
Mene ta chitovanja neiteresuju... Da tri puta instaliram na dan winXP da bi mogao nachitovati neke poene ili staviti na performance... fala al ne fala😀

A ako igras aoe2 probaj ga startovati na hardestu na gigantik sa sedam plejera pa vidi fpu u realnom radu na p4:wave;
Prvo da ti kazem,da je u 3Dmarku,sve dozvoljeno sem menjanja default testa.Znaci sva tvikovanja drajvera i spustanje detalja u njima.Kada vec pokrenes 3DMark onda je dozvoljena samo promena broja testova,tj. obicno se odradjuju prva 4 testa.Toliko sto se tice takmicenja.

Za 2100+ TB,i nije ti neki drug ako te tako laze da ces dogurati 2.8GHz😀

Sto se tice igrica meni na P4 3,2GHz Yamb radi izvanredno sa full detaljima a u mineswepper-u sve leti😀 :hump:
Klinci mi se ne zale na Tarzana i Huga tako da i to verovatno leti😀 😀

DADE je napisao(la):
Sto se tice 3dmarka odredjena osoba "x" je imala 16000 poena na top listi, a kroz par dana uz pomoc "nekih" koji me ovde pljuju i nerado vide,
njegov je skor skocio na 17000 poena (oni koji nisu pratili listu to nisu ni primetili) i to bez klokovanja procesora i graficke?!😕
Pa koji to drajver ubrzava za 1000 poena? al posle sam od doticnog saznao kako se to radi i veoma se razocarao u 3dmark....
Sad vidim da oni to udruzenim snagama rade...🙁

Koliko znam ,i ako mislimo na istu osobu,desilo se nesto izmedju tih rezultata 😀 .
Stigao je novi CPU koji se dosta bolje clockuje i sasvim je normalan skok performansi.Koliko vidim u tom segmentu jos ce te mu dugo vremena gledati u ledja:hump: .

Znam da surova istina boli ali to je tako u zivotu,nema ljutnje😉

Nazad
Vrh Dno