Šta je novo?

2in1 broja, gde ?

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
Zna li neko gde mogu u BG ili NS da spakujem 2 broja koja se vode na moje ime, oba prepaid, na jednu SIM karticu ? Gde god sam u BG pitao po servisima, gledaju me k'o telad u sarena vrata :trust:

Zna li neko gde mogu u BG ili NS da spakujem 2 broja koja se vode na moje ime, oba prepaid, na jednu SIM karticu ? Gde god sam u BG pitao po servisima, gledaju me k'o telad u sarena vrata :trust:

Aman ljudi, jel vi čitate šta se piše po forumu????? Kod ledenog, aman zaman. I može do 10 brojeva da se sabije na 1 sim karticu.:wave:

imas adapter u koji ti ubace dve kartice stime sto ih iseku i upakuju u taj adapter imam ga ja!NISTA NIJE SPECIJALNO PREBACUJES SAM RUCNO KOJU ZELIS MREZU!kad ga ubacis u tel pojaviti se njegova ikonica i tu menjas mreze!javi se na PM pa cu di dati adresu gde da kupis kosta oko 2000din!pozdrav

mislim cak da se na pcberzi pojavio oglas za programatorom i karticom....tako da bez secenja originalne kartice za relativno normalan novac moze da se odradi cela prica...

A da li to ima veze sa postpai prepaid? ja bi da ukombinujem jednu postpaid i jednu prepaid karticu!

@copears: da li se placa samo adapter ili placas adapter + "ruke"???

Chini mi se da se debelo udaljavate od teme...predpostavljam da je emaniac mislio na kloniranje kartic(a)e,dakle,nikakvi adapteri nisu u razmatranju.Uostalom,RUS je dao odgovor.

adapter mi se cini kao odlicno resenje, ali u odnosu na prepakivanje...
u kom slucaju ne mora da se restartuje telefon?
smaranje bi bilo restartovati ga svaki put pri promeni broja. ako, pak, mora u oba slucaja, sta mislite koje resenje je prakticnije i efikasnije (jednostavnije) za koriscenje?
znaci, zanima me *****-ressistant resenje

Bolji je klon u svakom slucaju. Mozes da stavis vise kartica + imas i original kao rezervu ako izgubis klon. Sa adapterom moras da rucno gasis telefon dok kod klona imas softverski switch koji ga gasi i automatski pali.
Ovde ne pricam o silver i green karticama vec o kineskim 6 in1 ili 16 in 1 karticama, ja sam sebi ovo sam radio, nabavio programator i karticu, steta samo sto ne moze vip da procita (128v2):wall:

Ae kad si tu, ako moze info zasto ne moze da se klonira, i koliko kosta kloniranje?

a kloniranje, to je ono da se spakuju 2 broja na 1 karticu?
btw, imam 064 broj (karticu) nesto malo vise od godina a 063 mi je poklonjen, ne znam kad je kupljen i ide 063-161x-xxx. znam samo da je pazaren na kiosku u BG
oba broja su prepaid i vode se na moje ime.

Bolji je klon u svakom slucaju. Mozes da stavis vise kartica + imas i original kao rezervu ako izgubis klon. Sa adapterom moras da rucno gasis telefon dok kod klona imas softverski switch koji ga gasi i automatski pali.
Ovde ne pricam o silver i green karticama vec o kineskim 6 in1 ili 16 in 1 karticama, ja sam sebi ovo sam radio, nabavio programator i karticu, steta samo sto ne moze vip da procita (128v2):wall:

Moze li malo pojasnjenje:
Gde se moze nabaviti klon kartica i koja je cena?
Programator? Da li je to neki hardverski uredjaj ili program (softver), i ako moze nesto vise o njemu npr naziv, cena, gde se moze naci ili skinuti ...
Hvala unapred?

Blanko kartica je 10-15€ zavisno koja. Programator je naravno hardware i kosta ~50€ kod spasketa ili slicnih. U pitanju je smartcard programator ako ce ti biti lakse za pretragu.
Ili imas opciju da to zavrsis usluzno kod onih koji to rade 🙂

dobio sam adresu servisa (tnx 2 copears) gde ima da se kupi adapter 2-in-1.
otisao sam tamo da pitam kako to funkcionise. lik mi rece da se dobije jos jedna ikonica u meniju telefona, kad je pokrenes biras koji sim ces da koristis. i sve to bez restart/reboot telefona !
nisam jos pazari adapter, uskoro cu, pa kad budem malo video kako radi, postovacu utiske...

A, sto ne razmislis o jednom od ovih kineza koji paralelno koriste 2 kartice?

ako ti nije tesko, moze malo konkretnije na sta mislis?

mozda. a, ko ce ga znati, mozda postoje i adapteri koji tako rade ?!
u svakom slucaju, meni odgovara da ne budem dostupan na oba broja istovremeno.
jedan broj je aktivan radnim danima, drugi samo vikendom...
a pod dva, nisam kupio E61 da se k&*cim po kaficima.
ali me, svejedno, zanima na sta je mislio.

Poslednja izmena:
zakljuak, kloniranje je krs
provaljuju operateri i ne rade na svim karticama
dual adapteri su ok ako hocete da seckate kartice

teoretski je manje-vise tako...samo jos da vidimo kako se adapter ponasa u praksi...

ja imam adapter, u praksi je ok ali je smor sto sam menjas mrezu rucno, ali da bi bio dostupan uvek preusmeri pozive na obe kartice na broj koji si dostupan!to je resenje koje ja koristim!pozdrav

ja imam adapter, u praksi je ok ali je smor sto sam menjas mrezu rucno, ali da bi bio dostupan uvek preusmeri pozive na obe kartice na broj koji si dostupan!to je resenje koje ja koristim!pozdrav

a zar se ne naplacuju preusmereni pozivi?

tj placaces i kad tebe zovu i to sa onog broja sa koga si uradio preusmeravanje.

ili kod nekih provajdera toga nema :trust:

nece mi biti tesko da 'rucno' menjam mrezu, 2 puta nedeljno.
rucno je ovo sto sad radim, a to je gasi_fon-vadi_bateriju-vadi_karticu-stavi_drugu-vracaj_sve-pali_fon :wall:
a i napomenuo sam 2 posta ranije, da ne treba da budem istovremeno dostupan na oba broja 24/7 !
5 dana sam na jednom broju, 2 dana sam na drugom broju...citajte malo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno