Šta je novo?

295 i 5870 HitNO!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa onda treba mu jos jedno napajanje. Ili da juri neko 1.5kW. 🙂

Prodaj covjrce gtx 295 , uzmi jos jedan 5870 i 8800gt polovnu , ali obavezno varijantu sa dual slot coolerom , nemoj da ti ko uvali prvu reviziju . 8800gt polovna to je 70 EUR top , i vozi. Ali vjeruj mi to patchovanje posle svakog nvidia runtime updata ti je pasji posao !
Odigrao sam betmena kako valja , mirrors edge mi nije radi okako valja ...i batalio na kraju !

Poslednja izmena:
Ge ima taj patch u kome ce svaka igra koja ima podrsku za fiziku da radi i da prilikom svakog paljenja racunara ne bude "founding new hardware... installing drivers".

I cela rasprava oko PhysX zbog tri igre koje sam ja presao na max sa 9800GTX i upaljenom fizikom....

Generalno malo igara to podrzava i nije potrebno kupovati dodatnu kartu, jedino ako je nekome bas stalo da isproba, moze GT220 i 5870 radi sve u full-u....

Da ne pricam da se PhysX svodi na par efekata, jes da lepo izgledaju ali uopste nisu presudni za neki dozivljaj....

Jel moguce da postajes sve manje objektivniji?!Ne moras bas toliko da budes strog prema nVidiji i njenim proizvodima!
PhysX se ne svodi na par igara vec ga sada skoro svaka nova/vrednija igra poseduje..
Procitaj malo review-e po netu gde kazu da ce se sve vise koristiti PhysX u igrama jer igracima daje mnogo poptuniji vizuelni osecaj.Kazes par efekata?!Hm..Ja se nebi slozio..Recimo Batman Archam Asulym je siromasan potpuno bez PhysX :

http://www.youtube.com/watch?v=vINH6Z9kqgI

Poslednja igra koja podrzava PhysX je Metro 2033 !

Zato sto ATI nema mogucnosti da radi PhysX ne treba zbog toga isklucivati postojanje PhysX-a.Ja bih zaista voleo da je moguce da ATI ima tu mogucnost ali na zalost nema,to je nvidia-in proizvod.

@ borab

Ima Patch ali moras imati i jednu nvidiu da bi to sve pokrenuo naravno..Proces je vrlo jednostavan.Instalira se driver od nvidije ,oni potrebni delovi u sistemu,prepeglas patch,enable-ujes PhysX preko PhysX settings-a i vozis..

Poslednja izmena:
Batman, Mirros Edge, Metro 2033, koliko je to ? Tri igre, eto po meni jedino te vrede....

Pa moze svako za 40 evra da uzme nVidia kartu koja to podrzava i odigra te igre. Pa GT220 + 5870 igre sa PhysX lete imas test na netu...

Kazem jesu lepi efekti ali nikako presudni za dozivljaj u igri... Samo pojacani malo efekti, pogledaj na youtube, najvise se primecuje kad se puca u zid ili staklo kad se rabija ili tako nesto...
Opet kazem te tri igre po meni su vredne da se odigraju s PhysX i odigrao sam ih...

Poslednja izmena:
trolled_hard.jpg

@Medo
U Batman-u su itekako presudni,igra je bukvalno gola bez PhysX i smesno je uopste poredjenje kada probas sa i bez.Hteo neko da se pomiri sa tim ili ne PhysX je buducnost i obuhvata sirok spektar efekata,ne odnosi se samo na maglu kako vecina misli.Na onom linku sa youtube-a lepo se vidi sta se sve koristi u toku Batman igre,koji je to nivo efekata..
Dark Void npr ima PhysX,Darkest of Days isto i sl..Ima jos igara no nebitno..
Ja kazem da se PhysX ne moze zanemariti da postoji i da vredi.Buducnost ce samo doneti veci broj igara sa jos kompletnijim PhysX efektima i onda ce vecina ili da prelazi na NV ili da se zeza sa Patchem pa da uzme neku nvidia kartu..
Inace GT220 nije bas toliko srecno resenje .Nesto minimalno i preporucljivo je GTS250 mada bi ja lagano stavio jedan GTX260 SP 216 i zavrsio posao jer znam kako i u kom momentu kada karta obradjuje PhysX efekte ume da padne FPS.Verujem da ce se i taj PhysX unaprediti tako da kao sto rekoh to je buducnost.Da nije nebi sada ATI pokusavao da napravi svoju fiziku i plasira for free samo da bi se njihov patent upotrebljavao..Toliko o tome.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno