Šta je novo?

295 i 5870 HitNO!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tomas87

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2008
Poena
301
Stawio sam Ati 5870 u prvi do cpu-a pci express a nvidiu 295 u drugi,izbrisao sam drajvere sve sa driver sweaper 2.0 u safe modu,instalirao sam potom prvo ati drajvere pa onda nvidia drajvere,zasto ne moze da se ukljuchi physix?odnosno nije se ni isntalirao sa drajverima koje sam instalirao nvidie.Zelim da 5870 koristim za rendering naravno dx11 a da 295 obradjuje physix,pa bih vas molio ko ima iskustwa sa ovim da mi detaljno objasni kako da ovo napravim,hvala

Ово је вероватно највећи оверкил на Бенчмарку...

a i sire bogami, usio si i mene za 2 duzine 😀

P.S.
ako budes prodavao 295 posalji mi pm

Brate daj meni 295 i ja cu ti odradjivati "fiziku" celu godinu!!

a za likovno ce se pobrinuti 5870 🙂

edit: ma tomek nas samo lozi bre 😉 sigurno hoce da pokaze kako je on toliko bogat da ne mora da lize poklopac od eurokrema 😀
edit #2: Tomek jedino sa GTX 480 mozes da postignes to sto hoces, tako da ipak moras da se resis 295-ice 😀

Poslednja izmena:
Ja ne kapiram koji će mu đavo 5870 ako već ima 295GTX. Pa zar toliko snažno agitujemo na stranu ATIja da je dečko ukapirao da je 5870 najbrža kartica 😀

Mislim da ako već hoće ATI, treba da ugovori razmenu sa kutijom. Kutija je izrazio želju za 280SLI, bolje da on uzme 295GTX a ovaj momak postavi 280GTX da mu radi fiziku, bar je manji overkill. Za razliku u ceni nek se dogovre, meni ide 10% za posredovanje.

Nešto mi se čini da je dečko prototip entuzijaste naklonjenog nVidiji koji ne pita za cenu niti ga buka/potrošnja interesuju :d

a ja sam ubedjen da se nevidjeno zeza sa nama

Stawio sam Ati 5870 u prvi do cpu-a pci express a nvidiu 295 u drugi,izbrisao sam drajvere sve sa driver sweaper 2.0 u safe modu,instalirao sam potom prvo ati drajvere pa onda nvidia drajvere,zasto ne moze da se ukljuchi physix?odnosno nije se ni isntalirao sa drajverima koje sam instalirao nvidie.Zelim da 5870 koristim za rendering naravno dx11 a da 295 obradjuje physix,pa bih vas molio ko ima iskustwa sa ovim da mi detaljno objasni kako da ovo napravim,hvala

🙂 🙂 nema potrebe da stavljas toliko jaku karticu - 295 - samo da bi radila fiziku, dovoljna ti je 8800 gt. Prodaj to da ne gubis pare bez veze

Bolje da sačeka skok cena 5870 u Srbiji pa onda nek proda i još zaradi. 295GTX može i grafiku i fiziku da mu radi. Stvarno ne kapiram čemu kupovina 5870. Mada verovatno je zezancija što reče mipko.

Uzmeš dve 5870 i nVidia 240GTS. Kad to obaviš onda ćemo ti pomoči oko nameštanja Physxa.

dovoljan mu je i jedan 5870 i jedna nV za physx. Ovako sa tri karte mora dobro da razmisli i o napajanju, luftiranju kucista, buka...

Generalno mislim da je PhysX koristan.Ima mnogo vise mogucnosti i detalja u samoj igri koje daju jedan kompletan i uzbudljiv dozivljaj,zadovoljstvo u toku gaming-a.
Sama GTX295 ce ti odraditi posao sa PhysX a kamo li da dodas jos neku kartu..
Mozes da prodas ATI 5870 i uzmes neku nvidiu,tipa GTX260 cisto radi vece snage..
Mozes da prodas nvidia-u i da stavis jos jednu ATI 5870 i da imas jos bolje performanse ali onda PhysX = 0 .A mozes i da zadrzis obe karte i ATI 5870 i GTX295 a da ukljucis fiziku.Imas mogucnosti i za to.Patch koji otkljucava i radi sve kako treba.Samo u tom slucaju GTX295 ostavi za glavni rendering a ATI 5870 stavi za PhysX!

@PCBeast: Pa ne moze ATI da radi fiziku 🙂 Physx !
GTX 295 je u svakoj kombinaciji overkil. Da sam na njegovom mestu isao bih na 2x5870 i eventualno naknadno dodao gts 240 za fiziku - i to ako bas bude potrebe.

@PCBeast: Pa ne moze ATI da radi fiziku 🙂 Physx !
GTX 295 je u svakoj kombinaciji overkil. Da sam na njegovom mestu isao bih na 2x5870 i eventualno naknadno dodao gts 240 za fiziku - i to ako bas bude potrebe.

Iskreno to nisam radio tako da i ne znam.Mislio sam da moze ali sam sad upravo procitao da nije moguce uprkos patch-u.Nema tog software-skog resenja.Steta.:-devil-:

Aj da vidimo ko će prvi da upali na kurblu:d

Ne zeza nas, decko je skroz korektan, ako neko moze da mu pomogne da mu to proradi neka mu pomogne. Ovako ce puci pare kakvu god kombinaciju da odabere.

Realno gledano mnogo je para u te dve kartice a da samo opterecuje GTX295 za PhysX.Bolje da je proda ili nekom pokloni.Evo javljam se kao prvi kandidat:eyebrows:

Salu na stranu..Najbolji izbor je da proda GTX295 i uzme ATI,osposobi CF i ima full performanse..PhysX manje vise,to moze i sa jednom GTX295 lagano ali na njemu je izbor..PhysX ili Full performanse,nesto mora da odabere!
Ne mogu da kacim linkove za patch ali ako hoce dacu mu na P.M.
Provereno radi.Radili su dvojica mojih kolega i kazu da radi fino.

Poslednja izmena:
eh da mogu SLI,uzeo bi' mu 295 :smoke:

I cela rasprava oko PhysX zbog tri igre koje sam ja presao na max sa 9800GTX i upaljenom fizikom....

Generalno malo igara to podrzava i nije potrebno kupovati dodatnu kartu, jedino ako je nekome bas stalo da isproba, moze GT220 i 5870 radi sve u full-u....

Da ne pricam da se PhysX svodi na par efekata, jes da lepo izgledaju ali uopste nisu presudni za neki dozivljaj....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno