2600xt dd3 kosta 105eur i to bi bio pravi izbor po meni
performanse obe karte su "za zid" kako kod okrenes :d tako da...uzmi lepsu lol
Da ako mu treba graficka da je urami za zid, a ako mu treba u funkciji onoga za sta je napravljena onda definitivno 8600GT, ima Inno3D za 98e ili GAINWARD 8600GT GS (600/1600) za 110e koji jos i izgleda kao zmaj, ako ce vec da ide na zid ili vitrinu.
Е управо. Мада је најбоља куповина 1950Pro или 7900GS, а то што 8600 и 2600 подржавају dx10 можеш да окачиш мачку о реп јер о играњима неких DX10 игара нема ни говора јер су превише слабе. Али ако баш мораш између те двије изабери 2600XT па после можеш да је урамиш.
Ja bi' uzeo 2600XT jer je u pitanju DDR4 verzija, možda bi mogao da porazmisliš o onoj Inno3D 8600GT koja se sigurno klokuje do taktova GTS verzije.Kolike su prave razlike izmedju ove dve grafike posto su im slicne cena:
Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB DDR4
MSI NX8600GT-T2D256E-OC
Odnosno sta se vise isplati 2600XT ili 8600GT, nemoraju u obzir da se uzmu ova dva modela vec serija.
U testovima po netu se u DX10 maltene vuku i najjače grafičke u ponudi kao što su 2900XT i 8800GTX, kol'ko li su tek ''jake'' ove iz mainstreama :dA otkud znash kakve su performanse u dx10ci jel' to iz bogatog iskustva sa njima ili stha lol.
Ti prijatelju bas ne volis ATI![]()
A otkud znash kakve su performanse u dx10ci jel' to iz bogatog iskustva sa njima ili stha lol.
@obi_van
Jest' i ja sam primetio :d
@NokolaT
Call of juarez dx10 demo radi lepo na atiju, sto znaci da se moze optimizovati softver da radi ok, videcemo.
@djwibe
Nije totalno tacna izjava da je 8600gt brzi od 2600xt, u testovima moze da se vidi da 2600xt bez AA ostavlja 8600gt iza sebe, dok sa AA gubi trku, a u odredjenim slucajevima cepa i 8600gts.
JA sam uzeo Gainward 8600GT Golden Sample i moram da vas razocaram samo u vezi cene onaj od 110e je obican GT dok je GS 11800din...
A sto se tice snage Gainwarda Golden Sample recimo da sam se usro kad sam video kako sada Oblivion ide i przi!!!!rezolucija je 1280*1024 skoro sve na max samo sam malo stedeo na AA i AF i igra klizi...
Ne znam koji je bolji tabor trenutno u mainstream ali ja ne zalim ni trenutak sto sam uzeo 8600GT
Pogledajte samo slike Gainwarda i bice vam jasno....ISkreno se nadam da ce se situcaija poboljsati za ATI sa novim driverima al istinu za volju odavno nemaju dobre drivere
Može da izvrši 5 paralelnih instrukcija, al' samo u teoriji. Pričao je yooyo i možda još neko ko se tako dobro razume u grafiku da to u praksi ne radi ni blizu tako dobro tj. da su potrebne posebne optimizacije tako da u aktuelnim i skorijim igrama malo vajde, opet ATi trči pred rudu s ''naprednim dizajnom'' čije će se blagodeti osetiti tek kad će grafička već ionako trebati da se menja.To sa sejderima nije bash tako jednostavno, atijevi stream procesori nisu isto sto i nvidijni.
Ati ima "stream shadere" (ili tako neki naziv) koji moze da izvrsi 5 paralelnih instrukcija , tako da Ati ima 24 stream shadera (koji imaju ekvivalent snage 120 stream procesora), nvidia u 8600 ima 32 stream procesora koji mogu da izvrsavaju samo jednu funciju po procesoru.
Nije slabija od GTa, već između GTa i GTSa, u zavisnosti od starosti testa tj. verzije drivera, i zbog specifičnosti igara, negde može da bude rame uz rame s GTSom, a negde i sporija od GTa, prosek je znači između.2600XT jeste trenutno (mozda trajno) slabija kartica i od 8600gt i od 8600gts bar za aktuelne naslove (DX9) e sad kako ce se ponasati sa DX 10 naslovima za koje je i pravjena tesko je reci posto ih vrlo malo ima, vreme ce pokazati.
S obzirom da cene nisu velike i: 2600XT, 8600gt, 8600gts su kartice za kratke staze dok 2900XT i 8800 takodje kartice za kratke staze ali sa obzirom da im je visoka cene bolji izbor je u svakom slucaju jeftinija paleta (ovaj moj zakljucak vazi samo za dolazece DX 10 naslove)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari