Šta je novo?

2600 Oc

A jel se vidi u nekim drugim programima tipa Everest ili ATI Tool?

Poslednja izmena:
I
...
za overklokovanje 2600 Pro, treba ti jedan program, za profile u igrama drugi program, i verovatno za merenje temperature treci program, sto je veliki propust, ....

Wrong !

Uspricas bios od palita 2000 XT (def. 800/1600)
Pobrises drajvere iz C Panela i DriverCleanerom Pro.
XP prepozna 2600XT
A CCC ti lepo ponudi Overdrive do 900 za oba,/ i jos ti meri temp /

Koliko je to programa ?

Poslednja izmena:
Hm, ubacis BIOS od Palit-a 2600XT u 2600Pro? A sta sa drugacijom konfiguracijom izlaznih konektora? XT ima 2xDVI i SVHS, a PRO ima DVI, D-Sub i HDMI. Jel to i dalje funkcioniše posle flešovanja?

Yes

Ja teram safir 2600xt na 850 mhz mem, a gpu na 800, vidim da neki ovde pisu da gpu ide do 900mhz, kod mene na 810 baguje

Poslednja izmena:
@lepi kokan, i onda hoces da igras PES6 i sta onda, odradice ti CCC VSync i graficka podesavanja...

Poslednja izmena:
Ne. Onda upalim nVidijin Control panel.
I to nov.

ccc radi posao a da li ce da mi pojede 200 ili 500 mb rama ne zanima me imam josh 3 gb za ostale poslove :D

Kupio sam Palit 2600 pro pre 2 nedelje, pa me interesuje koji ste alat koristili za fleshovanje BIOS-a biosom 2600 XT-a.
Interesuje kolko vam se karta grejala posle bez dodatnog hladjenja.
Sem toga imam problem jer ovaj cooler na karti drnda ko lud pri paljenju kompa prvih 10-20 sekundi, pa jel josh neko ima to iskustvo, i dal da to reklamiram, jer to mi se deshavalo sa nekim starim kartama, al tek posle godinu dana rada kad se nakupi dovolno prashine.
Iz iskustva znam da kad to pochne da se deshava cooler moze i da prestane sa radom.

Unapred hvala!

Paaaaa.... imas dva resenja: ili ces da ignorises, ili ces da menjas kartu za drugu. Skidanje kulera zaboravi, inace gubis garanciju.

Ja bih menjao.

@mirkeclima: I ja imam isti problem sa ventilatorom, pa sam odlucio da menjam graficku, ali trenutno nemaju istu na stanju pa cu sacekati da ista dodje i zameniti.

Poslednja izmena:
Radi i preko 900 samo morash da imash bolje hladjenje i volt-mod. Meni GPU radi na 860 uz blago povecanje napona preko pencil mod-a.

Za moju graficku iz potpisa koji bi otprilike bio max klok, koji po tebi tool za klokovanje bi bio najadekvatniji i postoji li mogucnost pencil mod-a za moju GC? Ono sto sam uspeo sa mojom masinom da izvucem nekih 5200 poena u 3D Mark 06 na def klokovima... Pozdrav za ATI-jevce :wave:

nisam neki overkloker, ali mozda cu da kupim novi komp i mislim da sam odlucio za tu hd 2600XT. ( da ne bude flame jel ima ta palit sonic za oko 15e vishe, imao sam dva atija i jako lepo iskustvo sa njima, cista navika)

no, ako ova Palit ATI Radeon HD2600Pro Sonic, DAXHD2600PRO256B128HDM

256MB/128bit DDR3, DVI, HDMI, TV out, PCI Express
za 67emoze da se fleshuje da bude 2600xt, zasto bih bacio 30 evra.

jel to moze i recimo saphire ili samo palit, & da li to uopste moze?

hvala, ja nemam pojma oko klokovanja grafike. upseo sam da kloknem procesor i to je to :D

Poslednja izmena:
Ne isplati se XT. Taj Palit Pro Sonic moze dosta da se potera (cak i preko nivoa fabrickog XT-a, ako imas srece), ali nazalost nema ga vise u cenovniku Eurolinka po onoj super ceni od 60-ak eura za ne-clanove bilo kakvog kluba.

Za moju graficku iz potpisa koji bi otprilike bio max klok, koji po tebi tool za klokovanje bi bio najadekvatniji i postoji li mogucnost pencil mod-a za moju GC? Ono sto sam uspeo sa mojom masinom da izvucem nekih 5200 poena u 3D Mark 06 na def klokovima... Pozdrav za ATI-jevce :wave:

Trebale bi da sve mogu da bace bez problema do 850 uz blago podizanje napona na ~1.3v. Najlakse je klokovati kartu i CCC-a. Klokove testiraj sa ATI tool-om. 5200 je sasvim ok. Kad se sve sabere ne isplati se klokovati kartu preko 850 jer treba dizati napon puno, preko pencil mod-a treba staviti jako hladjenje i za gpu i za ostatak elektronike, sve u svemu petljancija bezveze.

:wave:

@Dule13

U pravu si. Probao sam sa RivaTunerom v2.06 da je malo kloknem ali nisam bas puno dobio (sa nekih 860 +200 poena u 3D marku 06). Medjutim ono sto me je zaista odusevilo kod ove kartice je DVI - HDMI podrska za moj Samsung SlimFit TV i veliki izbor rezolucija za isti. Zanima me da li uopste reaguje FAN CONTROLER u RivaTuneru kad mu postavim zadatu vrednost???

Svi spominju da Palit 2600 pro moze da se dobro klokne i da se ufura bios od 2600xt-a, al niko ne spominje dal moze da izdrzi te klokove sa fabrichkim hladjenjem.
Interesuje me iskustva ljudi koji su na Palitu fleshovali bios.

Nije problem grejanje jezgra, pošto je isti kuler i na Pro i na XT.
Veći je problem preopterećenje MOSFET-ova na klokovanoj Pro karti. Moraju da se hlade da ne bi skviknuli.

Pro ima 1 par, a XT 2 para dotičnih.

Poslednja izmena:
Pa onda ovaj Palit 2600 pro i nije neka isplativa kupovina, jer ako uzmem neki bolji VGA cooler moram da ulozim izmedju 20-30 evra. Tako da za te pare moze da se uzme i XT.

...koji ima isti kuler kao i Pro, tako da ne vidim u cemu je problem? Kupi jednu 8icu ventilator i uperi je bilo kako da duva u karticu i za 200 dinara investicije imas super hladjenje.

pa zato sto XT ima bolji primerak GPU-a na sebi i sa tim istim fabrickim kulerom moze da istera dosta vise nego Pro sa ulozenih dodatnih 30e u njega zar ne ?! :trust:

pa zato sto XT ima bolji primerak GPU-a na sebi i sa tim istim fabrickim kulerom moze da istera dosta vise nego Pro sa ulozenih dodatnih 30e u njega zar ne ?! :trust:

Ma kakvi identicni su im procesori, nego XT ima samo malo vise elektronike, verovatno da mi mogao da trpi veci napon. A napon na prosecnoj 2600PRO karti je 1.1v, dok je na XT-u 1.2V :S: i to pravi razliku da li je stabilna na 600 ili 800. Kod mene je na ~1.3 stabilna na 850.

@Raksa

Kod mene se riva tuner ponasa cudno, kada klokujem kartu pomocu njega temperatura na idle modu skoci sa ~39 na ~50 :trust: i tako stoji. Dok je CCC drzi na 39 (sad je 33 , hladno mi u sobi :D). Kod mene riva tuner nista ne utice na broj obrtaja.

Poslednja izmena:
@Dule13

Kod mene se riva tuner ponasa cudno, kada klokujem kartu pomocu njega temperatura na idle modu skoci sa ~39 na ~50 :trust: i tako stoji. Dok je CCC drzi na 39 (sad je 33 , hladno mi u sobi :D). Kod mene riva tuner nista ne utice na broj obrtaja.

Kod mene je gotovo identican slucaj :mad:
U idle modu CCC detektuje 46 C a cim upalim ATITool 0.27 temp skoci na 57 C. Koristim RivaTuner 2.06 i FAN CONTROLER opste nema funkciju... Cudno, ali bar znam da nije slucaj samo kod mene :smash:

Kod mene radi kontrola ventilatora iz RT-a i Ati toola i ne menja se T u idle-u kada se isti koriste.
Nego zanimljivost je da mi je venitlator na palitu pre neki dan prestao da zuji, ali je opet posle 2-3 dana ponovo poceo da zuji, a sada vidim da ce da stize i sapphire 2600pro sa ddr3 koji je trenutno neznatno skuplji od palita pa razmisljam da mozda predjem na sapphire uz doplatu.

Ja vec duze drzim uflesovan bios od palit XTa i jos sam podigao u CCC na 840/840.
Bije preko 10 iljada 3dM 05 i preko 5000 3dM 06.

Jedino sto me nerviralo je bucan ventilator, tako da sam opalio jednu staru osmicu gore
, prikacio je na 12v, pricvrsio twistexima /onim *******cijama sto se dobijaju uz kablove/ i pesma.

Ima i jedna zanimljivost :
Poslao mi je ostoja / Ostoja , pozdrav !/ modovan bios od palit 2600pro, tj isti
samo sa promenjenim powerplay vrednostima.
I davalo je artefakte !

Kad sam pre flesovanja u ATI overclock toolu proveravao iste vrednosti, na skroz default kartici nije bilo ni a od artefakata ni na 850/850, a ovde na 800/800 !?

Nista, ja opet lepo vratim XP bios i zavrsim poso sa karticom.

Kad sam pre flesovanja u ATI overclock toolu proveravao iste vrednosti, na skroz default kartici nije bilo ni a od artefakata ni na 850/850, a ovde na 800/800 !?

Pod ovim misliš na skroz fabričku kartu uključujući i fabrički Pro BIOS ili na fabričku kartu upucanu XT BIOS-om?

Ako je ovo prvo - Nije mi jasno zašto ne radi, jedino su promenjeni GPU/mem klokovi u odnosu na referentni BIOS.
Ako je ovo drugo - Znači nije samo razlika u klokovima, mora da je stvar u latencijama 1.2ns (XT) memorije u odnosu na 1.4ns(Pro) memoriju.

Nikako da uhvatim ove BIOS-e ni za glavu ni za rep :(. A taman sam mislio da sam skapirao šta je gde.

Poslednja izmena:
pajz sad :

Fabricki pro bios - 865/850+
Flesujem XT - isto / osmica hladnjak na molex +12 /
Tvoj modovan pro bios- artefakti i to ihaha na 800/800 !? / fabricko hladjenje / , !
Opet XT bios + osmica - ostavio na 840/840 , arefakti na 840 za mem /!?/

Sve radjeno sa ATI tool 0.27b

Nazad
Vrh Dno