Šta je novo?

2500+ Barton o/c

E a kakva su iskustva sa 2600+ Bartonom, ili eventualno 2800+ ?

ja sam bas juce uzeo bartona 2500+ box

oznaka je
AXDA2500DKV4D T845713C42180
KQZFA 0417TPAW

trenutno radi na 2530 mhz na 230 mhz magistrali 1.75 v
temperatura 50 optewrecen oko 55
kuler tt6cu+

samo je maler sto je zakljucan a inace je koliko se vidi odlican primerak

kumimoda je napisao(la):
nemoj da uzimas trej procesore jer su to uglavnom procesori druge kategorije, cesto umeju da budu bas losi primerci.

Kako volem ovakve izlive pameti :d

JEDNA I JEDINA prednost BOX procesora je garancija od 3 godine. I tu se prica zavrsava.

Pozdrav!

Tu si u pravu, ali to jedna jedina bi mogao da podvuchesh i dodash I NI MALO NAIVNA RAZLIKA je garancija od 3 godine

uuuu al' si ti neki pametan decko.
Ja necu da uzmem nesto polovicno i osteceno na cemu se redjalo njih XY ko na nekoj sa plavog mosta.. cak i ako je to samo vizuelno. Nego lepo box i kraj price.

P.S. Zadnji put sam odigrao igricu pre 8 meseci, toliko o tome, "procesor majstoru".

Kao prvo, lupetas...Kakve veze imaju okrzani procesori sa tray varijantama???
Jedina razlika izmedju tray varijante i box-a je to shto BOX IMA SVOJ KULER I 3 GODINE GARANCIJE - NISHTA VISHE!!!

To shto si video jedan procesor koji je okrznut, a sluchajno je bio tray varijanta uopshte ne znachi da je takav tray CPU u standardnom izdanju...

Sa druge strane, ja stvarno razumem:"HOCU NOVO", ali to nisi rekao, nego si odvalio shta ti je prvo palo na pamet, a pritom to shto si rekao nema veze s vezom.... :smackbum:

One more...Zar stvarno mislish da sam ti rekao da idesh da igrash igrice zato shto mislim da volish to?To sam ti rekao chisto da ne bi nastavio komentarisanje tematike u koju nisi bash upucen, koliko vidim.... :bottle:

u kojoj ste vi zabludi...

tray procovi umeju da budu dobri kad biras primerke, posto ih ima i losih (za overklok losih, o tome pricam) BOX procesori se namecu kao malko skuplji ali su vec unapred birani, ne za overklok, ali po defaultu su iz dobrog dela wafera i sa dobrom oznakom. Kod box procesora je pitanje da li ce se overklokovati dobro ili jos bolje, ajde da vidim koliko hrabrih ljudi ce reci "necu da dam 5e vise za box, uzecu tray barton2500+ , to je isto" :d

ma mitnick vidis da se samo blamiras, kontext ti je "ti si ***** necu da diskutujem sa tobom". Moj ortak radi kao serviser u jednoj firmi i licno sam se uverio kakvi su tray procesori. Kao da ih je hrcak grickao. A tek reklamacije, problemi...
Stvar je u tome da je vecina tray-ova ******a na neki nacin, i jednostavno ne zelim da se bakcem sa tim, to je za mene polovna roba! Kupis lepo box i nema da te boli glava.
Sa druge strane, ja stvarno razumem:"HOCU NOVO", ali to nisi rekao, nego si odvalio shta ti je prvo palo na pamet, a pritom to shto si rekao nema veze s vezom....
Eto ti ga sad... ne znas sta ces da kazes pa ja lupam gluposti. Naravno da jeste tako - hocu novo. Jel ima nesto lose u takvom stavu? A ne... treba uzeti birani tray... od one gomile od 1000 komada mozda izaberes i neki kome je celo jezgro... a usput moze i lepo da se klokne.

Kao prvo, lupetas...Kakve veze imaju okrzani procesori sa tray varijantama???
Imaju veze jer su obicno tray varijante okrzane. Box nikako.

To shto si video jedan procesor koji je okrznut, a sluchajno je bio tray varijanta uopshte ne znachi da je takav tray CPU u standardnom izdanju...
Rekoh iznad, nisam video jedan vec nekoliko kutija za cipele, u cemu ih inace svercuju.

One more...Zar stvarno mislish da sam ti rekao da idesh da igrash igrice zato shto mislim da volish to?To sam ti rekao chisto da ne bi nastavio komentarisanje tematike u koju nisi bash upucen, koliko vidim....
Ne, to si rekao u vidu provokacije, "ti-si-*****-idi-igraj-igrice-sta-ti-znas-o-procesorimma-ja-sam-baja." A vidim da ovde na forumu ima jos "neupucnih" koji misle isto kao ja... interesantno zar ne?

BOX procesori se namecu kao malko skuplji ali su vec unapred birani, ne za overklok, ali po defaultu su iz dobrog dela wafera i sa dobrom oznakom...

Nije tacno , vezano za wafer i oznaku
Kao sto uvek kazem zavisi od primerka do primerka
Kako znas iz koga dela wafera je CPU ?
Pretpostavljam da prisustvujes secenju istih u AMD fabrici ? 🙂

Pozdrav

po oznakama znam,
AIUAA < AQUCA < AQXCA < AQXDA < AQXEA < AQZEA < AQXFA < AQFZA < AQYFA < AQYHA < AQZFA (ovo je recimo primer za bartone)
poslednji je sredina, prvi je ivica wafera, poslednji iz niza najvise "obecava" .

Sinoc me je i drugar koji radi u jednoj velikoj firmi koja je partner AMD-u ubedjivao da su BOX i tray isto, ali nije uspeo, jednostavno video sam previse tray procesora koji su djubre tj. nece da se overklokuju, a premalo box procesora sa tom karakteristikom. Neko je bio na ovom forumu napisao "nailazio sam na box procesore koji nece preko 2.1ghz" i slazem se da ima i takvih, ali "naidje se" slucajno, na koliko boxova se takvih naidje i na koliko tray procesora ?! O tome pricam i u tome je poenta.

@Love hunter: Stvarno nisam mislio da kazem "ti si ***** necu da diskutujem sa tobom" vec sam to napisao onako figurativno. Samo jednog coveka smatram debilom, a taj ne ucestvuje na ovom forumu (zapravo ni na jednom ne ucestvuje, ***** je :d ).

Kao shto rekoh i sinoc (da, ja sam taj drugar), procesori koji dolaze iz AMD-a, su svi ISTI. Jedina razlika je shto se TRAY i BOX varijante je u tome shto su ovi prvi namenjeni OEM ugradnji u mashine i nisu bili planirani da dodju u ruke krajnjem potroshacu u takvom "pakovanju". BOX procesori JESU namenjeni ugradnji od strane krajnjih korisnika i to upakovani u lepoj kutiji da izgledaju lepo u izlozima i da ima gde da pishe "333 FSB" da bi to video prosecan korisnik i rekao "u jeeeee"... Inace otkada smo pocheli da radimo direktno sa AMD-om, ja nisam video NI JEDAN okrnjen primerak... Toliko...

Pa ne dobijaju svi procesore od AMD-a, to sto "tvoja firma" (necu da reklamiram) dobija takve procesore ljudima ne znaci puno, posto ima 9999 firmi koja ih ne dobija takve i ne dobija sa onim oznakama koje si ti imao u magacinu, zapravo ja sam jedino kod tebe video da su svi procesori iz iste serije sa istim oznakama. Koje su sanse da sad ovde neki xyz lik koji se ne razume toliko u tematiku i procitao je ovde "nema razlike" ode u prvu prodavnicu i zabode proc koji je cat2, okrnjen, nece ni da cuje za OC itd. I jel mu je onda isto uzimao BOX ili TREY ?! Jel to onda ISTO !? Pitaj takvog nekog jel mu je isto...O tome pricam, to mu se BOX-om ne bi desilo, kao sto rekoh, ne uzimaju svi od tebe procesore....

Zapravo, od mene ni ne uzimaju krajnji kupci robu, tako da... nisam o tome nishta ni rekao... A ako ne radi overklok, Da svejedno mu je BOX, TrayC1 ili C2...

Jednostavno , sto manji batch number ili kako se zove vec procesor
ima predispozicije da se bolje klokne .... dokazano u praksi
ali ni to opet nije obavezno pravilo ...
Ovo sto si napisao vezano za prve oznake (AQFXA i sl.)
mogu ja da kazem da je nagadjanje jer ni ti ni ja nismo videli
postupak izdvajanja (secenja) procesora iz wafera 😉
E sad jedino ako to bas AMD kaze tako , onda OK

Box ili Tray , kad se proba , ako lepo radi ili se jos bolje klokuje
nije uopste bitno
Prekinite sa predrasudama ovaj je bolji ili losiji jer je tray

Pozdrav

ne kaze AMD tako 🙂 imas link u tredu "kako overklokovat" ka forumu tj. topic ceo koji sluzi samo tome gde jako mnogo ljudi postuje oznake procesora i kolko su ih overklokovali, pravljenjem statistike od tih informacija doslo se do zakljucka, tj. do spiska oznaka, koje se stalno updejtuju. Znaci i ne mora biti tacno kako pise u spisku, ali se do sada pokazalo tako, iz statistike. Kamo srece da AMD objavi takav spisak 😛

Sve sto je upakovano je bolje. Ostaje veci procenat sanse za kvalitetnijim procesorom (mada mozemo govoriti i o memorijama). Otkud ja da znam da neko nije isprobavao te procesore i memorije i ostavio najgore primerke?

Za memorije nikako ne mozes da provalis da li su koriscene jer se one upakovane u jednu kutiju i u tu kutiju su sve lijepo naslagane i samo ih otale izvadis...
Znaci moze neko da tu memoriju proba i da vrati...
A Ogi do koliko si najvise o/c CPU ???

M3 je napisao(la):
A Ogi do koliko si najvise o/c CPU ???

LOL 🙂

@Laza: zato se naravno uvek kupuje od prijatelja koji drzi firmu 🙂 Pa ti onda budes onaj koji bira :d Ja sam nekada recimo voleo da lesinarim, sacekam da drugari upgrejduju masine pa od njih po povoljnoj ceni pokupujem ono sto valja, npr Duron600 (na 1ghz) neki NCP sdr100 (153) itd. itd. Medjutim sada poznajem njih nekoliko koji rade sa hardwerom pa ceprkam 😛

Za memorije nikako ne mozes da provalis da li su koriscene jer se one upakovane u jednu kutiju i u tu kutiju su sve lijepo naslagane i samo ih otale izvadis...

Pa dobro, ne tovare se ni sve memorije lopatom, ima i onih zapakovanih (Kingston, Corsair itd.) Da ne pominjem one skuplje i overklokabilnije varijante (XMS, Hyper-X)

Poslednja izmena:
Darkstar je napisao(la):

oznaka je
KQZFA 0417TPAW

kuler tt6cu+

da li si ga istestirao sa recimo Prime95 -> uzmi opciju maximum heat pa ga pusti par sati da radi.

Dosta ti je nizak napon za tu frikvenciju -> provjeri to

Mene kao sto vidish u signaturu omogucava na toj frikvenciji tek stabilan rad na 1,96V :cigar:

Stvarno, taj CPU ti se ponasa istio kao Mobil Barton ako moze nije to on posto mu ne znam oznaku.Slazem se sa mojim prijateljom monteboy-om pusti mu Pime95 pa da vidis koliko je on zabravo stabilan na toj frekfrenciji.Ako prolazi Prime sa tim naponom onda ti sa nekim boljim hladjenjem mozes da racunas na 2.7 GHz (sa vazdusnim) a da ne pricvamo koliko bi mogao sa vodenim 😉
Pozdrav...

Darkstar je napisao(la):

oznaka je
KQZFA 0417TPAW

kuler tt6cu+

I ja bih se slozio sam monteboy i predlozio ti da malo bolje pogledas trenutnu voltazu jer je ona skoro neverovatna,gledajuci klok procesora i cinjenicu da to nije xp-m nego obican barton koji je uz to i zakljucan.Inace kod tvog procesora je default voltaza 1.65 i naravno 1833mhz.Izgleda veoma tesko za postici to da si ga ti o/c sa 1833 na 2530mhz uz dizanje voltaze sa 1.65 na samo 1.75.Druga je prica sa mobilcima,jer je kod njih default voltaza 1.45 i zato je i kod njih moguce imati tu frekvenciju sa tom voltazom,ali opet ponavljam ne kod svih.Neki screenshot nebi bio naodmet,kako bi i drugi imali prilike da vide tvoj rezultat.

Optimus Prime je napisao(la):
I ja bih se slozio sam monteboy i predlozio ti da malo bolje pogledas trenutnu voltazu jer je ona skoro neverovatna,gledajuci klok procesora i cinjenicu da to nije xp-m nego obican barton koji je uz to i zakljucan.Inace kod tvog procesora je default voltaza 1.65 i naravno 1833mhz.Izgleda veoma tesko za postici to da si ga ti o/c sa 1833 na 2530mhz uz dizanje voltaze sa 1.65 na samo 1.75.Druga je prica sa mobilcima,jer je kod njih default voltaza 1.45 i zato je i kod njih moguce imati tu frekvenciju sa tom voltazom,ali opet ponavljam ne kod svih.Neki screenshot nebi bio naodmet,kako bi i drugi imali prilike da vide tvoj rezultat.
Pre sam mislio da da je samo Optimus lazov (temperature), a sada vidim da je to preslo u pravu epidemiju. Kao ribarske price, cuj 2500 Barton na 2,6 Giga i to na 1,75. I gle cuda, Optimus mu veruje. LOL!

Athlon je napisao(la):
Pre sam mislio da da je samo Optimus lazov (temperature), a sada vidim da je to preslo u pravu epidemiju. Kao ribarske price, cuj 2500 Barton na 2,6 Giga i to na 1,75. I gle cuda, Optimus mu veruje. LOL!

Moram ti reci da sam jedno par puta procitao tvoj post cisto kako bi pokusao nesto da razumem,ali mi nije poslo za rukom posto izgleda da ni sam autor nezna sta je hteo da kaze.Ja neznam kakve ja imam veze sa nekim ribarskim pricama,ja sam postovao slike mojih rezultata i svako ko je hteo mogao je i da ih vidi i uveri se,a ako je to tebe mrzelo onda netrebas da se javljas i pricas gluposti i iznosis neke svoje kapitalne zakljucke i nove teorije.Ako si imao nesto da kazes onda si to trebao da uradis u onom starijem postu u kojem sam i okacio slike a ne u ovome koji nema veze sa time ali vidim da ti snalazenje ide malo teze.Takodje bi mogao malo da spustis loptu oko optuzbi na moj racun,jer nisi ti nikakav sudija niti nadlezna institucija koja ima pravo da odredjuje ko je sta,i donosi zakljucke u kolektivno ime.Takodje neznam sta si mislio pod time da ja nekome verujem,ja sam upravo bio skeptican oko rezultata i predlozio coveku da postuje slike kako bi se i mi uverili(kao sto sam ih i ja postovao),a prosto je neverovatno da nisi razumeo kontekst mog posta,ali ga sledeci put mogu i prevesti na neki drugi jezik kako bi bio razumljiviji.

ahhh...cisto da JA ne ispadnem jedini skeptik koji trazio screenshotove...ovo sa 2.5GHz je cista laz i glupost, pogotovo za barton koji nije mobile, ne znam zasto uopste obracate paznju, covek lozi samog sebe, verovatno ga nije naterao preko 2.3ghz na 2.0V...

@Optimus Prime : Znam sta si radio proslog leta !!! 😀

gx-x je napisao(la):
ahhh...cisto da JA ne ispadnem jedini skeptik koji trazio screenshotove...ovo sa 2.5GHz je cista laz i glupost, pogotovo za barton koji nije mobile, ne znam zasto uopste obracate paznju, covek lozi samog sebe, verovatno ga nije naterao preko 2.3ghz na 2.0V...

@Optimus Prime : Znam sta si radio proslog leta !!! 😀

Mislis Jos uvek znas sta sam radio proslog leta 😀 E da nadam se da me neces loviti kao onaj lik iz filma,jer gledajuci shta sam sve radio proslog leta........kuku lele sta li ce samo biti samnom ako sve izadje na povrsinu 😀 😀

Poslednja izmena:
ja ? JOK ! ti samo ponesi nesto novaca dodji ispod mosta, ja cu ostaviti vrecu, metni novce u vrecu i ja cu imati da platim za pijacu i racune i to...

Nazad
Vrh Dno