Šta je novo?

25 vs 30 FPS

• Začetnik teme Začetnik teme melkor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Driver je u pravu. Za početak, iMovie je program i po u odnosu na movie maker, ako merimo ove free programe koji dolaze uz sam sistem. Final cut ne treba ni pominjati, ali to je neka druga tema u odnosu na pitanje sa kojim je tema krenula.

Za kućne snimke može i movie maker da posluži, ako je čovek na Windows mašini.

Eh, kad sam ja prvi put koristio iMovie (tamo negde oko 2007. ako se dobro secam) on je bio svetlosnu godinu ispred danasnjeg Movie Makera... :d

iMovie sam jednom probao - dobar amaterski program. Ja sam još uvek na fc studio, neću skoro prelaziti na fc pro x. On me vizuelno dosta podseća na iMovie.

Ne da je dobar, nego je daleko najbolji od svega za pocetnike i amatere. FCPX je NLE nove generacije kakvi ce svi ostali biti kada provale da moraju da napuste principe iz 1999. godine i pomere se napred jer je sve ostalo u video i filmskoj industrilji od tada promenjeno. To sto on ima slican user interface istih boja nema nikakve veze, pa skoro isto izgleda i DaVinci Resolve, grading softver koji se koristi u najvisim filmskim produkcijama, gde se i FCPX koristi sve vise u Holivudu..

Nazad
Vrh Dno