Nema potrebe za rasklapanjem monitora da bi se utvrdio koji je panel, to je ovde zakljuceno. Takodje receno je i kako da se preko tastera OSD-a prikaze sistemski meni na ekranu koji daje korisne informacije.
Ja cu ponoviti to prvo:
1. staviti "contrast" i "brightnes" na 0
2. pritisnuti "source" taster i drzati ga 5-6 sekundi, pojavice se na ekranu sistemski meni sa informacijama
E sada, na meniju ima nekoliko razlicitih informacija o monitoru (koliko je radio...itd), a vi gledate informaciju o verziji dakle, "version" i obicno se nalazi pri dnu menija (2. ili 3. odozdo)
Dalje, pod tom stavkom nalazi se niz slova i cifara, nesto slicno kao m-MY22N0CLA-1000.1.
E sada, vi gledate pretposlednje slovo u ovom nizu, u gornjem primeru to je slovo L.
Prema onome sto sam uspeo da nadjem, moguce su sledece opcije:
x-xxxxxxxAx-xxxx - ovo je Samsungov panel, slovo A
x-xxxxxxxLx-xxxx - AU Optronics panel, slovo L, izuzetan panel takodje, i pozeljan
x-xxxxxxxDx-xxxx - C panel, nesto losiji od gore navedenih
x-xxxxxxxIx-xxxx - CPT panel, najgori.
Eto, to znace ti simboli i ovako se proverava koji je panel.U principu, treba ganjati A i L oznake (panele), a poslednja dva izbegavati u sirokom luku. Ne zato sto ne valjaju, nego zato sto su manje kvalitetni, brze se kvare, pre dolazi do anomalija i treba mnoooogo muke oko podesavanja opcija iz OSD-a da bi se iole priblizili panelima sa A i L oznakama (ako je ikome to uspelo, a takvih je malo).