Šta je novo?

223bw otvorio sam ga i nista :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
iskreno se nadam da si ostao bez garancije:mad: . Veću glupost u životu video nisam:zgran:
Vecu glupost nisi video,a kad neko budzi azot na komp,prelemljuje,shara olovkom i ko zna sta sve radi, da bi postavio rekord,to je onda ok,pa na ovom forumu ima posebnih soba za modovanje i seciranje kompova,a ovamo na osudu pojedinaca naisao covek koji je samo otvorio pogledao i zatvorio monitor!:trust:

Poslednja izmena:
dr.Tiristor:
Iskuliraj se Miraleme, matere ti :p

off topic

@Brazilko, @R_U_S

kakva je ovo fora sa avatarima ?

Poslednja izmena:
Video sam, imas tamo i moj komentar, ali nisam skontao da je to lik sa avatara.

@boardslide
Sta uradi na kraju? Jesi li uspeo da vidis vrstu panela posle tog demontiranja? Da ne bude dzabe sav trud, a onda to uporediti sa onom menu metodom koju je opisao abvgd.

Rasturiti skroz monitor da bi se videlo ono što piše u meniju..??? :d
Vala si zaslužio neku nagradu..:d

Ovo me podseća na penzose koji rastavljaju aparate po kući "da vide šta je unutra", a posle zbog viška delova zovu majstore.

Legenda si! :D

iskreno se nadam da si ostao bez garancije:mad: . Veću glupost u životu video nisam:zgran:

Sto si postovao uopste ovde i sta trazis na ovoj temi, ko te zvao? Ajde lipa odavde, takvi kao ti treba da imaju samo Sony PS a ne i PC.

Izvinjavam se svima koji su procitali prethodni post ali stvarno ovo je bilo previse :D . Razlog zbog koga sam ga otvorio je taj da nema nijednog drugog pouzdanog metoda za utvrdjivanje identiteta panela - bar se kod nas o tome tako pisalo svuda i zbog toga sam i naceo temu, motiv za to sam vec objasnio - i resio sam da uradim ono sto sam uradio na osnovu iskustava i uveravanja o uspehu utvrdjivanja drugih forumasa. Da ne jurim sada matore postove a i ne volim to da radim, ko je pratio zna o cemu pricam i ta tema nije bila vruca samo kod nas vec svuda u svetu. Pre je i mogao da se vidi identitet panela iz menia ali je Samsung taj detalj izbacio iz menia, zasto? Pa pisalo se o raznim teorijama po forumu, jedna od njih je recimo ta da je Samsung zadovoljio potraznju na trzistu za monitorima ugradjujuci panele drugih proizvodjaca jer nije bio u stanju da zadovolji potraznju na trzistu. Da mi krajnji kupci ne bi lupali glavom koji panel imamo Samsung je izbacio mogucnost provere identiteta panela iz servisnog menia. Cak su na pitanje novinara vezano za panele koji se ugradju u 223bw vesto izbegavali da daju odgovor braneci se da ne postoji problem sa identitetom panela, mada i vrapci na grani znaju da ima bar 4 razlicita panela(citaj drugih proizvodjaca). Izjavu je dao predstavnik Samsunga za Evropu, sada gde tacno i kada ako nekog interesuje mogu da potrazim i da postujem link, nije to sveza tema. Da nema drasticne razlike u kvalitetu prikaza izmedju panela ne bih ni proveravao koji panel imam. Zadovoljan sam kvalitetom sllike koju moj monitor prikazuje ali svejedno, sada kada sam usao malo dublje u problem panela odlucio sam da vidim odakle je. Nije to stvarno nista, samo rasklapanje i sklapanje - svako to moze koga interesuje. Ako pojedini ovako reaguju na samo rasklapanje i sklapanje, kako bi tek reagovali na neki komplikovaniji "hirurski zahvat" na nekom grafickom akceleratoru LOL :) .

Poslednja izmena:
Nema potrebe za rasklapanjem monitora da bi se utvrdio koji je panel, to je ovde zakljuceno. Takodje receno je i kako da se preko tastera OSD-a prikaze sistemski meni na ekranu koji daje korisne informacije.
Ja cu ponoviti to prvo:
1. staviti "contrast" i "brightnes" na 0
2. pritisnuti "source" taster i drzati ga 5-6 sekundi, pojavice se na ekranu sistemski meni sa informacijama

E sada, na meniju ima nekoliko razlicitih informacija o monitoru (koliko je radio...itd), a vi gledate informaciju o verziji dakle, "version" i obicno se nalazi pri dnu menija (2. ili 3. odozdo)
Dalje, pod tom stavkom nalazi se niz slova i cifara, nesto slicno kao m-MY22N0CLA-1000.1.

E sada, vi gledate pretposlednje slovo u ovom nizu, u gornjem primeru to je slovo L.
Prema onome sto sam uspeo da nadjem, moguce su sledece opcije:
x-xxxxxxxAx-xxxx - ovo je Samsungov panel, slovo A
x-xxxxxxxLx-xxxx - AU Optronics panel, slovo L, izuzetan panel takodje, i pozeljan
x-xxxxxxxDx-xxxx - C panel, nesto losiji od gore navedenih
x-xxxxxxxIx-xxxx - CPT panel, najgori.

Eto, to znace ti simboli i ovako se proverava koji je panel.U principu, treba ganjati A i L oznake (panele), a poslednja dva izbegavati u sirokom luku. Ne zato sto ne valjaju, nego zato sto su manje kvalitetni, brze se kvare, pre dolazi do anomalija i treba mnoooogo muke oko podesavanja opcija iz OSD-a da bi se iole priblizili panelima sa A i L oznakama (ako je ikome to uspelo, a takvih je malo).

Zaista hvala na trudu ali mislim da ta prica vec duze vreme ne pije vodu. Evo moje verzije: Version : M-ME22V0CFA-1001
Cheksum : 82B6

Po toj prici moj panel bi trebalo da bude F a tog f panela nema nigde u prici, kazem opet hvala na trudu.

Nikad mi nece biti jasno sto si ga otvarao kada si to mogao da saznas na nacin koji je opisao abvgd.
I sto je to toliko bitno? Meni je na 225BW zapao D panel i sta sad? :)

Sada vidis zasto sam ga otvarao. Nije bitno uopste. Kako znas da imas D panel uopste i zasto si tako siguran da je D panel.

Ljudi, zaista ne teram nikoga da cita ovu temu a jos manje da postuje. Ja sam vlasnik jednog Samsung monitora i buljim u njega 6-10 sati dnevno i nije da me bas ne interesuje "sta ima unutra". Monitor je komponenta racunara koja se najredje menja sto znaci da cu jos dosta vremena provesti kraj njega. Hocu da kazem da mi nije opsesija saznanje identiteta ali da me interesuje onako "by the way" . Da sam opsednut tom idejom monitor bi bio otvoren odmah nakon kupovine. Main reason postavljanja teme je da razmenim iskustva ljudi koje ovo tu i tamo interesuje a podjednako poshtujem i ljude koje ovo apsolutno ne zanima - samo ne znam sta ce ovde kada ih ne zanima??? Ja recimo dosta citam ali retko postujem na nasem forumu jer nemam sta da dodam a zasto bih pisao samo da bih pisao i usput nervirao ljude To bi bilo isto kao kada bih ja otisao na forum pecarosa Srbije ili na forum filatelije i tamo postovao i iscudjavao se ljudima koji uzivaju u pecanju ili skupljanju znackica ili salveta. After all to je samo PC. PeAcE to ThE WoRlD, KnOwLeDgE to ThE PeOpLe

Poslednja izmena:
@BoArDsLiDe
Pazi, to sto sam napisao sigurno je potvrdjeno i tacno....za modele gde se to pojavljuje.

Medjutim, u pravu si, jer je Samsung promenio oznake, tj. princip provere preko sistemskog menija, kod nekih modela i to kod novijeg datuma proizvodnje, i to koliko vidim po netu, za one sa poreklom iz Slovacke.
U tom slucaju, na jednom ruskom i slovackom sajtu nasao sam da se tip panela odredjuje na osnovu serijskog broja (s/n) i to ovako:

ME22HV---- Sasmung
ME22HS---- [A]AUO
ME22W----- [C]CPT

Na primer, ako je s/n: ME22HSDP62248B, to je onda panel AU Optronics.

U sustini, ako je slika dobra, nema piksela, onda nema problema. Poenta je sto samsungovi paneli su najkvalitetniji i ima najmanje odstupanja u prikazu koloriteta, au paneli su tik uz njih i fabricki nisu tako dobro podeseni, ali se jednostavno kolornim profilom dovode na nivo s panela, dakle treba malo podesavanja kroz osd meni. I na kraju c paneli su najlosiji, jer kod njih nekada nije moguce podesiti kolorni profil, i koloritet uvek prikazuje malo zasicenje plavom bojom i to se ne moze promeniti nikakvim profilom. To naravno treba uzeti sve sa rezervom, jer se razlike pojavljiju od monitora do monitora cak i u okviru iste serije istog modela.
Dakle, ako je slika dobra, nema mrtvih/zaglavljenih piksela, prikaz boja dobar...uopste, ako si zadovoljan slikom, ne treba lupati glavu oko panela....sto neko rece ranije, to je sa psiho slucajeve. ;)
Ako nesto jos saznam po povom pitanju, postovacu ovde.

Pozdrav

Sada vidis zasto sam ga otvarao. Nije bitno uopste. Kako znas da imas D panel uopste i zasto si tako siguran da je D panel.

Covek ti je lepo objasnio kako se to moze saznati na mnogo elegantniji nacin a to uputstvo mozes naci svuda po netu. I sad su svi oni glupi i nisu u pravu a ti koji si hteo da rastavis monitor do poslednjeg srafa si u pravu? :S:

Kao sto smo ti vec rekli, tvoj monitor tvoja stvar :) Ako hoces, imas pravo da ga bacis sa 10. sprata i da se pitas da li ce preziveti pad - ti si platio :) Mi ti samo skrecemo paznju da postoji i bolji nacin od srafcigerisanja...

kUdtiHaEX vidim da mnogo volis da budes pametan. Hajde lepo zakljucaj temu jer je to najpametnije sto mozes da uradis. PoZz

Kakvi ste bre.
Covek je rasklopio monitor iz radoznalosti a model je samo izgovor cisto ako inspekcija pita.
Samo napred, sve sto se rasklopi moze se i sklopiti razlika je u tome sto ne moze svako pa onda pljuje i kudi.

Moj monitor ce da se naceka posto imam precih stvari za rasklapanje.
Radoznalost je cudo.

kUdtiHaEX vidim da mnogo volis da budes pametan. Hajde lepo zakljucaj temu jer je to najpametnije sto mozes da uradis. PoZz

Zaista sam iznenadjen, iskreno, bas me briga sta je covek uradio sa monitorom, ali ovakvo ophodjenje prema ostalim clanovima nije ni za kanalizaciju a kamoli za jedan forum. Zasto bi neko trpeo ovakvo nevaspitanje?

@BoArDsLiDe
Decko, sta ti mislis ko si da se obracas ovako ljudima? Pokazi malo osnovnog postovanja... Da je samo Stanley znao kakve ce creepove A Clockwork Orange da stvori... Decko, proslo je skoro cetiri decenije od filma... Give it a rest... Dovidjenja i laq noc...

@BoArDsLiDe

Zaista, oladi malo sa takvim obhodjenjem prema clanovima.

Ovo je forum i svako moze da "dodje u tvoju temu, pogleda i prokomentarise", a ti ako nisi spreman na tako nesto nisi ni trebao da se prikljucujes forumu...

Očigledno ga svi u okolini tetošu pa nije navikao na negativne komentare:smoke: . Elem, htedoh reći da je besmisleno otvarati monitor zbog tipa panela ako si njime zadovoljan (što je i sam autor teme rekao) + se mogu dobiti podaci na elegantniji način. Nemojte misliti da branim prodavce, ali da sam ja na njihovom mestu i provalim da je lik otvarao monitor i da pokuša da reklamira nešto što je sam sj....o, pala bi moša u startu. Zar otvaranje monitora od strane nestručnog i neovlašćenog lica ne podleže stavki o nestručnom rukovanju u garantnom listu? Prema tome, otvaranjem monitora gubi se garancija (ako prodavac može da dokaže da je otvaran). Ali, čudna je zemlja Srbija, gde, posle rukovanja moraš da prebrojiš prste na šaci. "Limpa":d (kuku majko)

@boardslide
ne bi se ja sekiro da sam na tvom mestu u vezi bilo kakih komentara na tvoju temu, ni postovao tako impulsivne komentare na tvoj entuzijazam, a podrzavam isti i svakako te ohrabrujem u bilo kom pokusaju rastavljanja, sastavljanja, modovanja i bilo cega vec, pa makar to bilo i u svrsi dokazivanja onoga cega je sam samsung naveo u vezi ovog monitora, ali i svega ostalog u vezi bilo koje vrste hardware

kolko sam vido skino si samo zadnji poklopac monitora i prakticno nisi nista novo ustanovio neg sto si mogo zakljuciti iz servis menija ili se varam?
tj, kasnije, nisi dalje isao sa rasklapanjem do same matrice monitora i mozda merenjem same dimenzije matrice koja bi trebalo da je 21.6"? ili jesi, al nisi postovao slike pa eto mene, a mozda i druge bi interesovao bas izgled same matrice pa ako si ipak to odradio bilo bi lepo da postujes slike da vidimo kako to izgleda iznutra... :test:

djape1 znas sta je problem, kod tog rasklapanja nije da nema posla a nisam siguran da cu tamo naci ono sto ocekujem. Mislim da tamo nista ne pise, ako i pise nesto da li ce otkriti identitet panela? Ako ima bilo kakvih osnova za tako nesto nije problem da se odradi i uslika. A sto se tice otvaranja - nalepnice o upozorenju gubitka garancije u slucaju otvaranja nema ni na vidiku :D .

Poslednja izmena:
Dobro, dosta je bilo...:trust:

Closed.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno