Šta je novo?

22" monitor < 18.000 din.

ckibunenko

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
320
Koji je najbolji monitor koji moze da se kupi za ove pare ( manje od 18.000 din.)?

Koji je najbolji monitor koji moze da se kupi za ove pare ( manje od 18.000 din.)?

Brate, zasto ne skupis jos 1000 - 1500 dindzi, i kupis lepo 2232bw? Stvarno je greota ne kupiti taj monitor, a tako malo para ti fali. Bolje sachekaj ako treba jos mesec dana, i uzmi monitor kakav valja. Inace taj monitor je izabran za najbolji monitor 2007dme, kupio sam ga pre 3 nedelje i to je nesto fenomenalno.

Jesi li nasao Samsungov panel ?

Ako jesi, jel mozes da mi posaljes na pm u kojoj si prodavnici kupio, tj. nasao ovaj panel.

Ja sam cuo dosta misljenja, na foru, ako se nadje Samsungov panel onda 2232BW, a ako se ne moze naci onda za 20-tak evra manje - 223BW (ovi svi imaju Samsungove panele).

@ckibunenko
Sa PCBerze:
TFT 22" Samsung 2232BW Black 30.08 18.185,00
Samsung 2232BW 30.08 18.610,00
Samsung 22" TFT Wide SyncMaster 2232BW 2 ms DVI Glossy Black 22.08 18.620,00

Znaci ima za 18 hiljada ;).

Poslednja izmena:
Jesi li nasao Samsungov panel ?

Ako jesi, jel mozes da mi posaljes na pm u kojoj si prodavnici kupio, tj. nasao ovaj panel.

Ja sam cuo dosta misljenja, na foru, ako se nadje Samsungov panel onda 2232BW, a ako se ne moze naci onda za 20-tak evra manje - 223BW (ovi svi imaju Samsungove panele).

@ckibunenko
Sa PCBerze:
TFT 22" Samsung 2232BW Black 30.08 18.185,00
Samsung 2232BW 30.08 18.610,00
Samsung 22" TFT Wide SyncMaster 2232BW 2 ms DVI Glossy Black 22.08 18.620,00

Znaci ima za 18 hiljada ;).

Imtel prodaje sa samsungovim panelima. Kosta 20500 dinara, kupio sam tamo pre 3 nedelje 2232BW.

overline group... ja platio pre 2 nedelje oko 18600 (sad vidim na njihovom sajtu da je 18185)... samsung panel (monitor pre kupovine probao)

Morao si proveriti koji je panel, znaci verovatno prodaju i druge panele.
A jel prodavac bio rad da ti to dozvoli (da proveris koji je panel), ili je bilo potrebno nagovaranje :D.

I jel mozes da mi napises, kako se proverava za panele (citao sam na razlicitim mestima razlicite informacije).

Znaci sta treba uraditi (u meniju monitora) i koje oznake nosi Samsungov panel ???

Imtel prodaje sa samsungovim panelima. Kosta 20500 dinara, kupio sam tamo pre 3 nedelje 2232BW.

Sada kosta 18,900, sto je 10e vise nego kod ovog gore prodavca, sto nije strasno.
A kako si ti siguran da oni prodaju samo Samsungove panele.

Jos jedna BITNA stvar, koliku ste garaciju dobili, pretpostavljam 3 godine.
A garancija na bad pixele, jel vam to posebno definisano na racunu ?

Poslednja izmena:
Morao si proveriti koji je panel, znaci verovatno prodaju i druge panele.
A jel prodavac bio rad da ti to dozvoli (da proveris koji je panel), ili je bilo potrebno nagovaranje :D.

I jel mozes da mi napises, kako se proverava za panele (citao sam na razlicitim mestima razlicite informacije).

Znaci sta treba uraditi (u meniju monitora) i koje oznake nosi Samsungov panel ???

Sada kosta 18,900, sto je 10e vise nego kod ovog gore prodavca, sto nije strasno.

nikakvo nagovaranje nije bilo potrebno. otvorili ljudi monitor, povezali ga na komp i onda se ja malo igrao sa njim. :) proverio koji je panel ovako, da li ima mrtve/zaglavljene pixele (odneo sam na flashu dpt, ubo isti u komp i pokrenuo programcic) i probijanje pozadinskog osvetljenja. izgleda da su, ovo nije pravilo vec cisto neko moje zapazanje, sve 2232-ojke napravljene ove godine u rumuniji sa samsung panelima.

da, garanciju sam dobio na tri godine. sto se pixela tice, mislim da je covek rekao preko 6 komada.

i jos jedna stvar, kada sam ih zvao rekli su mi drugu, vecu, cenu. na moje pitanje zasto se cena na sajtu razlikuje od te, rekose mi da cu monitor dobiti po ceni sa sajta. nasa posla.

Proveris seriski broj. Ja kad sam skoro kupovao, imali su jedan model 2232BW izlozen, i tu sam proverio seriski broj, a kako se proverava imas na
ovom linku .

Svi samsungovi monitori imaju garanciju do 3 mrtva pixela. E sad, u imtelu su jako fer ispali, posto ja sam hteo tamo da trazim da proverim na licu mesta, da se ne vratim kuci sa 1 - 2 mrtva pixela, medjutim rekli su mi da ako se u roku od 3 dana pojavi mrtav pixel, mogu da zamenim bez problema.

Pogledaj kratak test ovde. Lik koji je testirao tvrdi da je prosecan odziv gtg-a oko 13ms umesto deklarisanih 2ms i da uopste nema rtc-a(response time compensation) iako je ona prisutna kao opcija preko osd menija...
Mislim da je pametnije dodati oko 2k din-a za Asus VW222U, koji je jedan od boljih asusa trenutno...

P.S. zakljucujem na osnovu testova,review-a na netu, licno ni jedan od ta dva vido nisam...

Uh, kad vidim da zdravko + josh jedan chlan iskljuchivo preporuche samsung, koji ja ne podnosim, sve mi deluje da ce da krene svadja :)

prvo i prvo -

to shto samsung proizvodi panele "kvalitetne" i shto chak snabdeva druge proizvodjache sa svojim panelima, to je cist Hype. samsung je overrated, i u TN segmentu ne nudi nishta kvalitetno ispod 300 evra, a preko toga je besmisleno uzimati TN.

SVAKI LG model sa istim preformansama dobija samsung, u odnosu cena kvalitet, i pritom, LG je shkrt na informacijama za kontrast, dok Samsung preteruje. i ovo pricham na osnovu uchenih ljudi, koji znaju o tim tehnologijama daleko vishe od mene, a oni su mi to i rekli.

ispod 225 evra a da je 22, i da ima DVI:

Proview EP2230W (700:1, 5ms, zvuchnici) koshta 170 evra, ima DVI, i solidan prikaz boja, a proview je renomirana firma, mana je shto je losh na uglovima -

proview%2022inch.jpg

Prestigio P3222W (navodno 3000:1, shto nema veze sa istinom, 5ms) ja od prestigio-a ne bih nishta pazario, ali kako oni kazu, kontrast je ogroman, i ima 170/170 uglove. cena je 170 evra u tehnomaniji.

product_500478.jpg

Proview AL2237 (1000:1 realan kontrast, 5ms, zvuchnici, 170/160) - e ovaj sam video lichno, i samo rechi hvale za njega. odlichan TN monitor za nevidjeno male pare, sobzirom na sliku. 185 evra u WinWin na banovom brdu. dizajn jedinstven, prelep monitor, minimalizam.

1117470.jpg

to bi bilo to, ima i gorepomenuti Samsung, i pao je ispod 18k dinara, al opet - ja ga ne bi diro. al dobro, ja sam fanboy :)

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim, trenutno u robnoj kuci NEPRUN u Nisu preko puta InterEx-a, ViewSonic 2226w na akciji 14990 dinara. U pitanju je model sa DVI prikljuckom, da ne bude zabune zbog cene.

Ja nisam fanboy, i kapiram hype.

Ali svi ti monitori su, rekao bih, za klasu ispod Samsung 2232BW, a pogotovo Samsung T220, ali to nije nista cudno, zato im je i cena dosta niza.

Zakoni trzista (cena) su cudo :).

Uh, pre T220 bi mi prvi izbor bio LG L226WTQ, a da ne pricham o zveri zvanoj LG L227WT ;)

Evo i ja da se javim, trenutno u robnoj kuci NEPRUN u Nisu preko puta InterEx-a, ViewSonic 2226w na akciji 14990 dinara. U pitanju je model sa DVI prikljuckom, da ne bude zabune zbog cene.
Da li si to proverio u radnji, ili si samo video u katalogu? U istoj toj radnji u Beogradu za vreme dok je u katalogu stajala neka slicna cena, u radnji je bio skuplji za oko 3000 (oko 18k). Gledao pre dve nedelje mozda.

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustava sa ViewSonic 22" VA2226w? Ima ga za oko 16k, ima DVI, a koliko sam cuo daju i garanciju na nula mrtvih pixela.

To u vezi garancije za mrtve piksele i mene zanima. Da li zna neko ko je uvoznik/distributer za ViewSonic pa da ih pitamo da li je to baš tako u vezi 0 mrtvih piksela..

Da li si to proverio u radnji, ili si samo video u katalogu? U istoj toj radnji u Beogradu za vreme dok je u katalogu stajala neka slicna cena, u radnji je bio skuplji za oko 3000 (oko 18k). Gledao pre dve nedelje mozda.

Uzeo sam za zeta jedan komad. Inace su ih imali desetak komada pored rafa. Kaze decko koji radi '7 days money back guarantee ' iz bilo kog razloga :d

Uh, pre T220 bi mi prvi izbor bio LG L226WTQ, a da ne pricham o zveri zvanoj LG L227WT ;)

Kao sto neki pricaju o Samsungu, ti brate pravis hype oko LG-ja :).

T220 ima fenomenalan dizajn i kvalitetnu sliku, to su utisci njegovih vlasnika sa neta (mada ako su naprzeni kao ti na Phenom, onda su me zaebali :D), kao i opisivaca.

A i ja nisam nesto zahtevan korisnik, danas gledam na poslu/vojsci :D, najobicniji Samsung 740N i slika mi deluje je ok, sto se tice boja, verovatno mu je odziv los, nije ni bitno. Ortak ima LG L1752S, i slika mu je, po mom misljenju, odlicna :), a za ghosting nije ni cuo, dabome ni video :type:. Mada mozda sto je veci monitor, to veci problemi, otkud znam.

Al da se ne lazemo, T220 ima daleko bolji dizajn od LG226WTQ, pretpostavljam da je slika na priblizno istom nivou (mislim na Samsungov panel za T220).

Poslednja izmena:
Ovo pricas napamet,ovi monitori nisu mogli da se nose sa "S" klasom 2232bw i 226bw,a T220 je bolji od prethodnika,jedino sto nije ispod 18000din.

http://www.digitalversus.com/article-358-3278-35.html

http://www.digitalversus.com/article-358-2107-35.html

Offtopic (delimicno, jer ako se doda 20e onda i T220 moze doci u razmatranje otvaraca teme :))

E pa ti imas T220. Daj neke utiske, vrline, mane.
Kakvi su mu uglovi ?

Pretpostavljam da imas S panel.

A citao sam nesto po netu, nesto ga i nisu mnogo nahvalili (mada to mozda ima veze sa tim, sto je bio preskup kada je izasao) !?

Koja mu je prednost nad recimo 2232BW (koji si monitor pre tog imao) ?

Toliko pitanja, cekam odgovore :D.

Poslednja izmena:
Offtopic (delimicno, jer ako se doda 20e onda i T220 moze doci u razmatranje otvaraca teme :))

Kakvi su mu uglovi ?

A citao sam nesto po netu, nesto ga i nisu mnogo nahvalili (mada to mozda ima veze sa tim, sto je bio preskup kada je izasao) !?

Ajde ja da dam svoje misljenje.

U principu ljudi koji imaju T220 ce reci da je mnogo bolji, ljudi koji imaju 2232BW ce reci da i nije nesto bolji.

Ja iako imam 2232BW pokusacu da budem realan, i reci da nije nesto bolji :D

Monitor T220 je u principu odlican, ali odlican je i 2232BW. Oficialno uglovi kod T220 su 170/160, kod 2232BW su 170/170, tako da ispada da 2232BW ima bolje uglove. Koliko je to u realnosti ne znam, ali ovo je oficialno. Ja imam 2232BW kod mene su uglovi odlicni. Presao sam sa 740BF na ovaj monitor (gde su uglovi bili 160/160) i razlika je ogromna!

Neki kazu da je manje probijanje kod T220, ali po meni nema neko posebno probijanje svetlosti ni kod 2232BW. Ja to ne vidim kao problem, i iskreno ne znam kome bi to smetalo uopste.

Realnost je sledeca. T220 je bolji iz sledecih stvari. Lepsi dizajn (po mom misljenju mozda i najlepsi monitor), ali 2232BW je isto izuzetno lep, ja sam odusevljen. T220 dolazi samo sa samungovim panelima, te ne mozes da se zeznes kao sa 2232BW. Jedino da kod 2232BW proveravas panel pa da ne pogresis (kao ja sto sam proverio pa uzeo lepo samsungov panel). I za kraj, T220 mozda je bolji jednostavno jer je eto novija serija samsugovih monitora, pa sto da ne.

Kada je izasao T220, bio je skuplji za preko 50 evra od 2232BW, te definitivno se nije isplatilo kupovati naspram konkurenta. Ja kad sam kupovao monitor, bio je skuplji 30 evra, i posto sam vec bio knap sa parama, nije mi se davalo za dizajn 30 evra vise. Danas... mislim da je razlika oko 1000 din. Po meni, ako imas kinte uzmi taj i nemoj da razmisljas da se *****avas sa panelima i slicno. Ako si knap sa kintom... pa onda uzmi 2232BW samo pazi na panel i bices prezadovoljan.

Poslednja izmena:
Veoma zanimljivo poredjenje Achilles82. Hvala.

Ja sam upravo prodao svoj Benq i imam bas tu dilemu. 2232BW vs T220.
Tacnije, nemam mnogo dileme ali opet....
2232 sam nasao za 18500din i mogu iz dve rate (sto je meni neophodno), ali moram da se kockam sa panelima.
Sad cekam da mi iz druge firme (kod koje mogu na rate) jave da li mogu da nabave T220 i za koje pare.
2232BW mi se vise svidja, ali je prevelika kocka (pogotovu sto u Altijevom magacinu ima samo jedan komad).

Veoma zanimljivo poredjenje Achilles82. Hvala.

Ja sam upravo prodao svoj Benq i imam bas tu dilemu. 2232BW vs T220.
Tacnije, nemam mnogo dileme ali opet....
2232 sam nasao za 18500din i mogu iz dve rate (sto je meni neophodno), ali moram da se kockam sa panelima.
Sad cekam da mi iz druge firme (kod koje mogu na rate) jave da li mogu da nabave T220 i za koje pare.
2232BW mi se vise svidja, ali je prevelika kocka (pogotovu sto u Altijevom magacinu ima samo jedan komad).

Ako uzimas na rate, vidi da uzmes onda T220 ako ne bude previse skuplji. Ako uzimas 2232BW, ne mora odma da znaci da ces da se kockas. Mozes sam da proveris, pogledaj na ovom linku kako.

Ja kada sam kupovao imali su jedan primerak izlozen, pa sam na tom proverio (i bio je S panel), i onda sam zakljucio da su im verovatno svi monitori tog panel-a (male su sanse da je izlozen samungov panel, a ostali su C panel recimo). Ja sad ne znam kako moze da se proveri ako nemaju izlozen monitor jedan kao primerak (jer su ostali monitori zapakovani), ali ti pitaj u svakom slucaju.

Kakvi su mu uglovi ?

Pisao sam vec o ovom monitoru,ali aj ponovo:

Ma T220 je po meni extra,ja sam stvarno prezadovoljan,imam pored njega i 940BW i prosto ne mogu da se porede,T220 je u svakom parametru slike za 2 klase bolji .
Na poslu imam Samsung 193p,neki PVA panel,od kojeg ima losije uglove ali je slika tu negde,mozda cak i bolja nego na 193p,koji je nekad bio profi monitor.

Pre par dana mi je bio drugar koji ima 2232BW sa C panelom,i kaze da je ovaj moj dosta bolji,probijanje je dosta manje i generalno je bas bio odusevljen sa monitorom.
Inace je za 2232bw ubacivao profile za za C panel,tako da nije na defaultu.

Konkretno sto se probijanja tice ono je minimalno i to samo po gornjoj i donjoj ivici,uglovi gledanja nisu bas najbolji,ako se poredi sa boljim panelima,a i to je opet subjektivna stvar,vertikalni je naravno dosta losiji od horizontalnog.Mislim ovi uglovi imaju veze samo ako vise ljudi gleda sa strane u monitor,pri realnom radu nemaju nikakve veze.

Okvir je dosta osetljiv i lako se grebe.

Direktan konkurent bi mu bio 226bw sa "S" panelom,koji je bio najbolji u klasi,a jedini parametar za kupovinu nekog asusa ili LG-a je bila niza cena,i asus i LG su imali i imaju problema sa bojama.
Posto je sada cena dovoljno niska,"S" panel u vecini slucajeva i fantastican dizajn,ovo je, po meni ,kupovina bez greske i da te ne boli glava.

Inace svako ko ga vidi padne na dupence od te silne lepote!:D

Poslednja izmena:
Sad nesto kontam.
Da li vredi, tj. da li se isplati dati 18500-20000 za 2232BW/T220 ili uzeti neki low buget Acer, Asus... reda 12-13000?

Razlika u kvalitetu, prikazu?

Hm... prvo sam resio da uzmem 2232/220 a onda sam se malo pokolebao jer mogu da ustedim 100-ak evra.
Ideja? Savet?

ps. kupovinu planiram u narednih par dana.

Hvala

Sad nesto kontam.
Da li vredi, tj. da li se isplati dati 18500-20000 za 2232BW/T220 ili uzeti neki low buget Acer, Asus... reda 12-13000?

Razlika u kvalitetu, prikazu?

Hm... prvo sam resio da uzmem 2232/220 a onda sam se malo pokolebao jer mogu da ustedim 100-ak evra.
Ideja? Savet?

ps. kupovinu planiram u narednih par dana.

Hvala

Pa razlike ima. Imas u principu jedan asusov VW222S monitor za 170 evra, 22". Monitor je okej za te pare, chitam da su zadovoljni korisnici, ali taj monitor ima analogni ulaz, nema digitalni.

Mislim odluci sam. Ako bas bas nemas para, pa onda uzmi sta mozes. Ali sa druge strane, monitor kupis sad i neces menjati ko zna koliko, pa onda barem uzmi kako valja.

Pa morao bih da uzmem na dve rate ako bih uzeo skuplji.

Generalno, necu da propadnem za tih 100e, bacio sam mnogo vise i manje na razne gluposti, a monitor je ipak bitna stvar.
Tako sam i razmisljao kada sam pre 2 god kupovao ovaj Benq koji je imao DVI i 6ms i bio jedan medju skupljim ali i boljim.
Tako cu verovatno i sad uraditi :d
Kad su oci u pitanju mislim da ne treba stedeti.

Vrh Dno