Šta je novo?

2048

Hanoi kule se rešavaju sa programom u 2 reda.... u basicu. Ja koristim strategiju da gomilam velike brojeve u gornji levi ćošak. Npr
128 64 32 16
64 32 16

I onda jednom desno pa gore i 3 kockice su sabrane. Onda levo itd...

Hanoi kule se rešavaju sa programom u 2 reda.... u basicu. Ja koristim strategiju da gomilam velike brojeve u gornji levi ćošak. Npr
128 64 32 16
64 32 16

I onda jednom desno pa gore i 3 kockice su sabrane. Onda levo itd...

Ja guram male brojeve u ćošak je sa strane kad dolaze novi brojevi dolaze ti koji mi odgovaraju. I tako dodjem do 1024 i zapetljam.

A hanoi kule, svaki početnik u programiranju se bar jednom sreo sa tim.

Evo i ja da se upišem.

vy5anytu.jpg

:-D

Ekran je tako neravan sa bezelima na ovoj slici kao da je nalepljena slika preko telefona:D

Ceo telefon bi bio iskrivljen a ne samo ekran u odnosu na bezele.

Sad mogu da se vratim na posao...

Prilozi

• 2048-bench.png
    2048-bench.png
    112.2 KB · Pregleda: 177
Mislim da je nick u pravu sa moze iz svakog izvlacenja ali ne umem da objasnim kako;)

Јел пробао неко фибоначи мод, ја сам успео да стигнем до 987, тј. до 13358 поена. Проклетиња траје предуго, плус ме глава заболела од размишљања :D

Meni ovo odmara glavu bolje nego bilo sta do sada - jedina dva problema je sto ionako lose vidim, a posle 3h igranja mi se muti maltene :D I jos gore sto kad idem ulicom pocinjem da spajam ljude u vece kockice :D

Uvek sam mrzeo matematiku i bio tanak sa njom, al ovo je zanimjlivo do jaja :D

A koliko dugo vam trajala ta partija da dodjete do 2048? :D

Ma treba doci do 4096 sada ;)

Upravo sam dosao na potez do kraja i okrenem na drugu stranu. Da je bio dozvoljen jedan UNDO potez, sredio bi je :)
Nista, ulazemo jos pola sata dok ne pukne brojka ;)

posle 5 pokusaja - pobeda.

Mislio sam da ce mi trebati par dana za Win - pa sam sad malo razocaran jer je trebalo manje od 2 sata aktivnog igranja :(

2048 pobeda.png

Nikako da pohvatam matematicki algoritam... bez problema ga prelazim sada, ali kao da mozak radi potpuno nematematicki :D
Aaaaaaa! Vec 3h sam izgubio u pokusaju da stavim na papir :D

Strategija je da namestis kocikce tako da u jednom potezu sto vise kockica (bar 3) sastavis i oslobodis vise polja. Dakle...
Kod:
128 32 16 4
32 16 4 _
x x x x
x x x x

Drugi red desno pa gore...

Vrh Dno