Šta je novo?

20 godina

Meni pise da sam se uclanio 15.12.2001. ali to nije tacno jer je pre toga bila verzija foruma koja je izgubljena zbog nepostojanja backup-a ili pak jer se podaci nisu mogli prebaciti, ako se dobro secam, davno je bilo :) Peca je pitao ko zeli da mu se prepise "staz" da mu se javi u pm. Bilo bi interesantno da neko ko zna napise kad je prvi put postavljen ovaj forum :)

Vidim ima mnogo starijih clanova, al’ kad sam video da prodje trecina zivota na forumu, iznenadio sam se 😂.

Mislim da je kriv bio cuveni htc hd2 i budzenje androida a mozda i prvi galaxy bez s.

Pozdrav za ekipu, dosta sam naucio uz Vas, iako ne pisem mnogo, citam redovno.

Popijte i u moje zdravlje!
Ima nas ovde i u godinama kada su mnoga omiljena pica zabranjena od strane doktora i raznih konzilijuma.

Stvarno ne pamtim od kada sam clan, (pamtim da sam aktivan od prvog Tualatina sa 128GB SDRAM-a, prethodno sam samo citkarao sta drugi pisu... ) Od te jeseni je ovaj Forum moj home page sa kratkim prekidima.

Pamtim razne dogadjaje i nickove sa kojima sam bio u kontaktu i koji su mi pomogli u mnogim slucajevima. Ja sam se trudio da uzvratim na isti nacin nekim trecima kad sam znao i mogao, i tako to islo u krug, decenijama vec....

PS
Krajem godine odlazim u zvanicnu zasluzenu penziju i jedna od stvari koje se nadam je da cu imati vise vremena za sebe, a da u to udje i da budem aktivniji na Forumu.

Meni pise da sam se uclanio 15.12.2001. ali to nije tacno jer je pre toga bila verzija foruma koja je izgubljena zbog nepostojanja backup-a ili pak jer se podaci nisu mogli prebaciti, ako se dobro secam, davno je bilo :) Peca je pitao ko zeli da mu se prepise "staz" da mu se javi u pm. Bilo bi interesantno da neko ko zna napise kad je prvi put postavljen ovaj forum :)
Nisam se javio za to prebacivanje jer nisam hteo da ih cimam bezveze :)

Pozdrav za ekipu, dosta sam naucio uz Vas, iako ne pisem mnogo, citam redovno.
I ja sam tako počeo. Samo što je ovde nekada davno bilo genijalnih likova kao što je Audiofreak. On, i njemu slični, su vodili high level tech diskusije i išli su do takvih detalja da ja nisam imao pojma o čemu pričaju. Pričalo se o stvarima koje ja tek sada polako počinjem da kapiram. A onda su ga moderatori naboli, i to je to. Pitam se gde su danas svi ti ljudi i šta rade?

Hmmm, 2/5-e života i malko preko. Takođe iz one postave koja je izgubila prvobitni akaunt ...
Huh, već sam počeo da zaboravljam početnu ekipu, ali se sećam prepucavanja oko o/c-a, ovih ili onih grafičkih ...
Stvarno, primetio sam i ja da je određeni broj članova nestao. Mislim, normalno je na kraju krajeva, samo postoji nostalgija. Gde su Aca, Gedža, Silver ...?

Ја мање од пола живота на форуму. Додуше, већином сам само читао, тек сам се у последње време активирао да пишем. Кад сам занемарио фејс и поготову linkedin.

Bravo, cestitke :)

Bilo bi lepo stvarno kad bi neko napisao kad je poceo, ja isto nisam pisao Peci da vrati staz, sad cekam svojih novih 20 godina :)

Huh, već sam počeo da zaboravljam početnu ekipu, ali se sećam prepucavanja oko o/c-a, ovih ili onih grafičkih ...
Pa ima takvih prepucavanja i danas, samo što se ne ulazi u creva sa tehničkim detaljima kao što je to pre bilo. Nivo znanja je daleko manji nego pre.
Stvarno, primetio sam i ja da je određeni broj članova nestao. Mislim, normalno je na kraju krajeva, samo postoji nostalgija. Gde su Aca, Gedža, Silver ...?
Ide život. Posao, porodica...itd. Silvera sam poslednji put video u GNU/Linux sekciji pre 7 godina. Nego, recite vi meni gde nam je legenda Baltazar ? :D

Bio jedan dečko koji obećava, u kasnoj adolescenciji, sa overklokom od 3Ghz. Rekao je da će uvek biti prisutan, svuda oko vas. Možda je dogurao do administracije.

Pa ima takvih prepucavanja i danas, samo što se ne ulazi u creva sa tehničkim detaljima kao što je to pre bilo. Nivo znanja je daleko manji nego pre.
druga vremena, druga interesovanja.
sada ima više zainteresovanih za samrtfonove nego za računarski hardver. na forumu su popularniji delovi o multimediji (uključujući i striming, on-line pristup TV-u i sl.) nego o hardveru

sada ima više zainteresovanih za samrtfonove nego za računarski hardver. na forumu su popularniji delovi o multimediji (uključujući i striming, on-line pristup TV-u i sl.) nego o hardveru
Можда зато што је данас хардвер углавном испеглан, склопиш и углавном све ради, раније си морао да чачкаш доста. Сећам се само како се АМДов Дурон клоковао, морао си графитном оловком да спајаш пинове на горњој страни процесора да би га откључао. Данас само уђеш комотно у Биос и тамо прегршт опција. Тако барем мени делује.

Можда зато што је данас хардвер углавном испеглан, склопиш и углавном све ради, раније си морао да чачкаш доста. Сећам се само како се АМДов Дурон клоковао, морао си графитном оловком да спајаш пинове на горњој страни процесора да би га откључао. Данас само уђеш комотно у Биос и тамо прегршт опција. Тако барем мени делује.
Ne moraš ni da ulaziš u bios. Većina stvari je plug and play. I operativni sistemi su postali stabilnije. Pre si mogao da *****eš Windows u par koraka.

Nisu u pitanju samo druga vremena i druga interesovanja. Dve godine si duže od mene na forumu. Znaš vrlo dobro kako je pre bilo. Ipak je znanje drastično opalo.

Zašto u smartfone sekciji nema ljudi koji odključavaju bootloadere na telefonima, prave custom romove, i custom kernele i sve ostale smartphone gluposti? Zašto nema više ljudi koji rade ludačke overklokove sa suvim ledom i tečnim azotom? Nema više OC timova i ljutita takmičenja za što bolji PI score. Nema modovanja ploča, BIOS-a, napajanja...itd. Nađe se tu po koji modder, ali to je smejurija ako se uporedi sa onim što se ovde radilo pre 15 godina. Gde su nestale diskusije o litografiji procesora, diskusije principa rada poluprovodničkih elemenata unutar CPU/GPU-a, napredne tehnologije izrade? Audiofreak je ovde sa još par ljudi imao diskusije od kojih se mogao napisati doktorat. A danas?

"Imam RTX3080 i izbacuje mi crni ekran kad pokrenem Fortnite. Šta da radim?"

:smajlikojibacapeglu:

Preterujes, drma te nostalgija.
HW je odavno mrtav, ocekivano, kada nemas vise ni milimetar da se igras, sve je na max jos u fabrici ili eventualni mizerni 1 click OC.
I to nije lokalno vec glopalno stanje.
Jer nekada si imao zbog nivoa tehnologije teski over engineering u svim proizvodima, sada se merimo na atome.
Sto se tice nabadanja moderacije, nisam nasao ni jedan slucaj da je bez razloga "naboden" niti vidim kako je to moguce, jer niko ne radi na svoju ruku....

Preterujes, drma te nostalgija.
Priznajem, ali...
HW je odavno mrtav, ocekivano, kada nemas vise ni milimetar da se igras, sve je na max jos u fabrici ili eventualni mizerni 1 click OC.
I to nije lokalno vec glopalno stanje.
To nije razlog da se ne diskutuje o hardware-u i tehnologiji na mnogo višem nivou gde ljudi kao ja mogu nešto da nauče. Zašto nema diskusije o chiplet-ima, 3D DIEs, prednosti, mane, nedostaci, potencijalne metode poboljšanja ali da bude baš deep dive. Mnogo je takvih tema bilo pre. Danas nema ništa. Forum je postao tipičan šta da kupim, kako da rešim, brand X vs brand Y, vesti, oglasi...itd. "Znanje" je u fazonu trust me bro ili prepričavanje tekstova sa drugih foruma ili youtube snimaka.
Jer nekada si imao zbog nivoa tehnologije teski over engineering u svim proizvodima, sada se merimo na atome.
Znam. :(
Sto se tice nabadanja moderacije, nisam nasao ni jedan slucaj da je bez razloga "naboden" niti vidim kako je to moguce, jer niko ne radi na svoju ruku....
Ne branim čoveka, niti sam rekao da je banovan bez razloga. Čovek je znao znanje, ali je bio prgav i imao kratak fitilj kao ja. Kontam da ću ja proći isto kao i on.

Razlog zasto je nekada bilo vise strucnijih tema je sto smo bili ograniceni sa internetom i zatvoreni prema svetu i ceo internet je jos bio u povoju. Sada kada imamo relativno kvalitetnu internet vezu i kada je internet dostigao zrelost u celom svetu, sada su svi otisli na specijalizovane forume/sajtove koje ih interesuju. Ja licno posle 22god na benchmarku, posecujem isti 99% zbog bench clubbing tema. Sve ostalo sto me usko zanima u vezi IT nalazim na drugim usko specijalizovanim sajtovima.

Hmmm, 2/5-e života i malko preko. Takođe iz one postave koja je izgubila prvobitni akaunt ...
Gedža i Silverglider su se povukli, ja sam još tu, uskocim tu i tamo kad zatreba. ;)

Gedža i Silverglider su se povukli, ja sam još tu, uskocim tu i tamo kad zatreba. ;)
Lajkovao bih tvoj i još nečije postove, ali lajkvi nama VIP-ovcima ne funkcionišu ovih dana 😁

Respect za sve zaslužne članove i komplet staru ekipu, ma gde da su(y) "Malo" sam i ja doprineo svojevremeno :)

Da da, tako je bilo :) Možda se @Heinz seća :)... 97-98 tako nekako
Ja sam gotovo od kad se forum otvorio... Sećam se da je bilo i Wareza tu i tamo :D... Veš mašina nije bio neki izbor u to vreme ;)

Nazad
Vrh Dno