Šta je novo?

2 x 4GB DDR3 Patriot Signature PC1600 - da li je neko probao?

vidra

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
620
Vidjam ovu memoriju vec duze vreme, pa me interesuje kakva je. Nisam nasao nikakve prikaze na netu pa ako neko ima iskustva, molio bih da podeli sa ostalima.

Drugo pitanje mi je sledece: Imam EVGA P55LE plocu sa Intel [email protected] sa 2x2GB Kingstonovog RAMA (stari HyperX 1800MHz moduli sa visokim naponima, ali ih vozam na 1440MHz na 1.55V).

Kakav bi efekat imalo dodavanje jos 2x2GB Kingstona HyperX ([email protected]) kojeg bih namestio na istu frekv/napon/latencije? Da li bih morao da podizem VCORE ili CPU VTT (sada su podeseni na VCORE 1.25V, VTT 1.16V) da bih odrzao stabilnost? Ili bi bilo bolje da idem na 2x4GB?

ako imas od koga da pozajmis taj ram sto bi planirao da kupis(2x2gb)probaj da vidis kako bi ti radilo ali opet mislim da ti je pametnije da uzmes neku 2x4GB jer ces onda imati opet 2 slota prazno ako ti zatreba jos rama.sto se tice patriot-a ok je memorija mada ti je moj savet neke od Exceleram memorija tipa black sark,rippler,red culvert...

Hvala na odgovoru. Nazalost, ne poznajem nikoga ko bi mo mogao pozajmiti tu memoriju. Slazem se da je na duge staze bolje da uzmem 2x4GB. Kakve su Exceleram memorije? Cuo sam raznolike komentare od ljudi. Neki kazu da im nista ne fali, a drugi da ima dosta skarta. Verovatno zavisi sta ti zapadne. U svakom slucaju ne bi bilo lose uzeti ni 2 Kingston HyperX od 4 GB (1600MHz, 1.65V, cl9) jer se mogu dobiti za 3200 din komad. Glavna prednost 2x2GB je to sto se prosirujem na 8GB za pola cene :), sto nije zanemarljivo.

nema potrebe za brigom prilikom kupovine novih komponenti.
nije to kao kad bi pokupio neke otpatke iz kontejnera na 38+ ( budjav lebac ), pa kako ti zapadne.

malo se informises i ako uzmes deo koji ti odgovara platformi, velika je verovatnoca da ce da radi.
sto se tice excelerama konkretno, meni ( mnogima ) radi radnju, unutar specifikacija memare.

najbolji dokaz da je sve to manje vise ok su low end konfe, koje kostaju ko po lule duvana, a savrseno rade godinama.

Moze mala pomoc, mrzi me da istrazujem...ima li na nasem trzistu memorijskih modula bilo kog proizvodjaca 2x4GB da rade na 1.5v 1600MHz ili da mogu da postignu 1866MHz sa 1.65V?

Na koju foru ta memorija iz Signature linije, dakle najjeftinije, radi na 1.5v a Sector 5 radi na 1.65v? Nesto tu ne stima

Vecina memorija do 1600 Mhz ce raditi i na 1.5V, iako im pise da rade na 1.65V.

Kontam da je novija i da je projektovana sa Sandy Bridge procesorom u vidu.

To je samo marketiska fora jer verovatno na inicijalnom kloku 1066 ili 1333 zavisi od cipa radice na tih 1.5 za stabilnih 1600 cak i na Sandy Bridge treba veci napon minimum 1.6 provereno
Ne kokstaju dzabe XMP memorije toliko koliko kostaju, sto ne znaci da ova memorija nece solidno raditi.
Jedino low voltage mem. koje su deklarisane na 1.25-1.3 rade lepo na niskim voltazama i mozes da se igras sa OC-om do 1.5 v.

Poslednja izmena:
Moze mala pomoc, mrzi me da istrazujem...ima li na nasem trzistu memorijskih modula bilo kog proizvodjaca 2x4GB da rade na 1.5v 1600MHz ili da mogu da postignu 1866MHz sa 1.65V?

imas od exceleram-a 2x4gb 1600mhz rippler na 1.5V tako da predpostavljam da mogu fino da se OC

Hvala na odgovoru. Nazalost, ne poznajem nikoga ko bi mo mogao pozajmiti tu memoriju. Slazem se da je na duge staze bolje da uzmem 2x4GB. Kakve su Exceleram memorije? Cuo sam raznolike komentare od ljudi. Neki kazu da im nista ne fali, a drugi da ima dosta skarta. Verovatno zavisi sta ti zapadne. U svakom slucaju ne bi bilo lose uzeti ni 2 Kingston HyperX od 4 GB (1600MHz, 1.65V, cl9) jer se mogu dobiti za 3200 din komad. Glavna prednost 2x2GB je to sto se prosirujem na 8GB za pola cene :), sto nije zanemarljivo.

to stoji al ako uzmes 2x2gb nema vise mesta za upgrade i onda bi morao sve da prodas pa da kupis 4x4gb :D...kako god da odlucis neces pogresiti :)

A cekajte, zasto je ovaj Patriot 2x4gb nekih 54e, a 2x2gb skoro 50e...... Ja necu OCovati makinu (vise od auto OC na plochi) da li smem da uzmem ovu memoriju za z68 i i2500k?

Signature linija memorija kod Patriota je za najširu populaciju (čitaj povoljno) dok je Sector 5 namenjen entuzijastama, a kontam i da je Signature skorije uvezen, cene su dosta pale u zadnje vreme. Ja imam baš ovaj kit iz naslova i radi kako je deklarisan, 1600, cl9 na 1,5V. Za te pare ne treba ni razmišljati da li ti treba 4 ili 8GB...

Trenutno se zanimam pločom i procesorom tako da su tajminzi memorije na auto, voltaža na 1,55 za svaki slučaj, ali doće i ona na red... evo sličica

Prilozi

• Patriot.png
    Patriot.png
    62.7 KB · Pregleda: 80
Znaci 9,9,9,24/CR 1T @ 1600mhz. Niska voltaza, odlican kit za te pare koliko kosta.
Hvala za info.

Da li utiče na frekvenciju rada memorije, kad se popune svi memorijski slotovi na ploči ?

Zoo, kako ovo da se interpretira :

voltaža na 1,55 za svaki slučaj

Pošto , treba da kupim memoriju, a ne rаzumem se

Poslednja izmena:
Da li utiče na frekvenciju rada memorije, kad se popune svi memorijski slotovi na ploči ?

Na čega tačno misliš? Nisam probao, ali neko pravilo je da je memorija manje raspoložena za saradnju kad su popunjeni svi slotovi. Kako se ovo ispoljava zavisi od mnogo faktora: koja memorija je u pitanju, ploča, cpu (imc) kao i od konkretnih primeraka...

Voltaža je malo veća za RAM da bi se osigurao da mi on neće praviti probleme dok ne otkrijem optimalan klok za CPU i NB.

I nije izgleda baš stabilno ovako na 1,55 izgleda da mora ipak 1,6V za 1600 i cl9 što opet nije loše.

Voltaža je malo veća za RAM da bi se osigurao da mi on neće praviti probleme dok ne otkrijem optimalan klok za CPU i NB.

I nije izgleda baš stabilno ovako na 1,55 izgleda da mora ipak 1,6V za 1600 i cl9 što opet nije loše.

Hvala lepo , ali želim da se pridružim pitanju forumaša off, po pitanju defolt napona. Dakle da li postoji definitivni odgovor na pitanje, šta je bolje za sendi konfiguracije, memorija na 1,5 ili 1, 65 ?

Da li se te promene napona vrše bez ikakvih drugih promena u BIOSU, samo ta jedna stavka s menja ?

Poslednja izmena:
Ovo u vezi Sendija će morati da ti odgovori neko ko ima dotičnog, ja sam na AMD-u.

Najbolje je da onda ganjas memorije koje su sertifikovane za sandy bridge,recimo kingston T1 serija,pomenuti patriot. Na mnogim memorijama na njihovoj kutijici je jasno istaknuto sandy bridge certified ili tako nesto slicno.

Dakle da li postoji definitivni odgovor na pitanje, šta je bolje za sendi konfiguracije, memorija na 1,5 ili 1, 65 ?

U sustini, za Sandy Bridge ne valja da je razlika izmedju vtt i vdimm veca od .5V. Tako, ako ti je vtt npr. 1.2V, onda ne valja da ti vdimm bude >1.7V.

U sustini, za Sandy Bridge ne valja da je razlika izmedju vtt i vdimm veca od .5V. Tako, ako ti je vtt npr. 1.2V, onda ne valja da ti vdimm bude >1.7V.

Hvala na pojašnjenju, samo šta je to vtt ? CIRO, hvala i tebi ne linkovima

Interesantno, da nijedna od Kingston memorija , čije sam specifikacije proveravao nema defolt napon 1,5 V , pa ni te T1 memorije. Da li ima naznaka da će stići neke takve , ne samo Kingston, nego i drugih proizvođača, osim pomenutih EXCELARAM i dosta skupih Mushkin, kojih ima samo u modulima od po 2 GB ?

Poslednja izmena:
Ne da da izmenim post, da li je to napon procesora ? Koliki je on po defoltu kod i5 2500 k, da znam zbog memorije ?

Hvala na pojašnjenju, samo šta je to vtt ? CIRO, hvala i tebi ne linkovima

Interesantno, da nijedna od Kingston memorija , čije sam specifikacije proveravao nema defolt napon 1,5 V , pa ni te T1 memorije. Da li ima naznaka da će stići neke takve , ne samo Kingston, nego i drugih proizvođača, osim pomenutih EXCELARAM i dosta skupih Mushkin, kojih ima samo u modulima od po 2 GB ?

uzmi slobodno exceleram neces se pokajati...

Ne da da izmenim post, da li je to napon procesora ? Koliki je on po defoltu kod i5 2500 k, da znam zbog memorije ?

Ne, VTT je napon za memorijski i PCI_E kontroler. Ima uticaja na stabilnost memorije kad koristiš sva četiri štapa. Možeš opušteno da staviš i memoriju od 1.65V(ja koristim takvu, bez problema).

Nazad
Vrh Dno