Šta je novo?

2 msn programa istovremeno

A je l' si instalirala 2.5.0 preko starije verzije?

mislim da sam unist stari pa onda 2.5.0.

znaci tebi najnormalnije radi?

Radi!!! :D Deinstalacija 2.4.3, pa sveža instalacija 2.5! Šta je u stvari bio problem? Koristio sam onaj msn-pecan plugin i kačio se preko wlm protokola, te mi stoga nisu mu radile offline poruke! Samo je potrebno izabrati MSN protokol i sve radi kao sat! E sad, imam jedan drugi problem, kada pređem mišem preko kontakata ne prikazuje mi se više ona opcija "has you"!? Nije toliko ni bitno, samo nešto ne verujem da su je izbacili...

eto. ja imam has you a offline poruke ne rade. za nekoga sve, za svakog ponesto :banana:

mislim da sam unist stari pa onda 2.5.0.

znaci tebi najnormalnije radi?

Sve najnormalnije.

Uzmi deinstaliraj Pidgin iz Add/Remove Programs, pa onda obriši .purple direktorijum iz C:/Documents and Settings/%tvoj_username/Application Data, pa onda tek čista instalacija nove verzije pidgina. :wave:

Inače, meni jedina preostala mana kod pidgina je ta što i dalje nije direct file transfer, već kada šaljem nešto upload je zakucan na 5 kB/s. No, nadam se da će to biti popravljeno u sledećoj verziji.

Sve najnormalnije.

Uzmi deinstaliraj Pidgin iz Add/Remove Programs, pa onda obriši .purple direktorijum iz C:/Documents and Settings/%tvoj_username/Application Data, pa onda tek čista instalacija nove verzije pidgina. :wave:

e-e. uradila opet clean install al ne vredi. imam dva msn naloga otvorena, jedan za poso jedan privatni, probala i nece.

A stignu ti offline poruke kad otvoriš klasični Live messenger?

wtf?? ne stignu mi ni kad se ulogujem preko live-a :-/

Ovo sad postaje već krajnje interesantno. :d

Da nemaš na MSN-u nalog neki drugi e-mail koji nije na @hotmail.com? Mislim da radi i sa @yahoo, ali nisam siguran. Za neke treće e-mail accounte stvarno ne znam.

gmail. al ranije mi je ok radilo. ulogujem se preko live i stigne mi gomila offline poruka.

Od kada sam presao sa MSN-a na Pidgin preporodio sam se. Imao sam par sitnijih problema ali nakon update-a 2.5.0 radi kao sat.

Kakve si probleme imao sa ranijim verzijama? Pitam zato sto na njemu koristim 7-8 naloga raznih protokola vec godinama i nikad nije bilo nikakvih problema, narocito na Linux OS-u.;)

Jedina mana pidgina je serovanje fajlova, koje ide mnogo sporije nego na Live MSN-u i naravno odsustvo podrske za webcam.

Trenutno je u toku summer code (ili tako nesto se zove) gde se razvija video/voice za pidgin. Mada mislim da se od prosle godine razvija i deo za slanje fajlova, ali ne preko servera nego direktono.
Tako da planiraju se te stvari... al' kad ce.. :)

pidgin mi se vishe svidja od msn-a ali sharing i multimedija idalje nisu na zadovoljavajucem nivou:(
jasno mi je i zbog chega, al krastavac...

Meni sharing odnosno slanje fajla ide potpuno istom brzinom kao i kod msna ostale multimedijalna sarenila nisam nikad imao poterbeu da koristim

Meni sharing odnosno slanje fajla ide potpuno istom brzinom kao i kod msna ostale multimedijalna sarenila nisam nikad imao poterbeu da koristim

meni na msn-u ide 16kb/s (tolki mi je ul) dok se na pidginu vuche 2-4 kb/s
a kolko sam primetio, nisam jedini koji se zali na to...

Why are file transfers so slow?

MSN file transfer support is limited to the proxied version of file transfer support in the protocol. This means that the files are sent to MSN's servers, then the server sends the data to the other user. We don't know if or when we will ever support any of the peer-to-peer file transfer methods available in the MSN protocol.

http://developer.pidgin.im/wiki/Protocol%20Specific%20Questions#Whyarefiletransferssoslow

Nece da bude, u lokalnoj mrezi se fajlovi kroz MSN prebacuju mnogo brze nego shto mi je kapacitet spoljnog linka.

Da li postoji plug-in za pidgin koji bi me obavestio kada dobijem mail?

edit account ---> New mail notification!!! ;)
Ovo naravno u slučaju da taj mail koristiš kao mail za IM!

Video sam to ali mi nesto ne funkcionise ili ne znam. Cekirao sam New mail notification, posaljem mail sebi i nista. Nisam primetio ni gde mogu podesiti vreme na koje vrsi proveru ali i da to sve radi kao najveci nedostatak je to sto mogu kontrolisati samo mail za im pa reko mozda postoji neki dodatak.

Hm... Kod mene to funkcioniše sasvim normalno, stigne mi obaveštenje o mailu čim stigne na server, što će reći, radi kao IMAP, s tom razlikom što otvara browser i baca me na gmail kada želim da ga otvorim!

i kod mene najnormalnije radi. cak dobijem notification pre samog maila :)

Jedan problem:wall:

Instalirao sam msn plus... i sad kad hocu da pricam s nekim, nemogu.. pise::
"We were unable to start a conversation with ****. You may want to try again."
Znatel' u cemu je problem??

Nazad
Vrh Dno