Скоро сам добио прилику да упоредим фц330 и а-6201, и закљичак је следећи.
ФЦ330 има одличан мали вуфер, који стварно ради лепо свој посао, бас је поприлично дефинисан и рекло би се да сигурно иде бар до 40 херца. Унутра се се налази и појачало од четири D2030A ( копија TDA2030A), два за вуфер, и по један за сателите. Сателити имају један комбиновани звучник за средњи и високи опсег, од истог материјала као и вуфер а то је неки пластични материјал, полиприпилен, полиестер, кевлар... тако нешто. Високотонац на сателитима је само пластични чеп, не знам што су га уопште стављали, али хајде као лепше изгледа.
Звучна слика овог комплета је генерално добра с'обзиром на цену, али му недостаје му средњи бас, који вуфер једноставно не може да направи, јер је на крају крајева вуфер. Такође се осећа мањак највиших ферквенција звог недостатка високотонца, али верујем да би без проблема могао да се угради неки мали високотонац, јер већ има све спремно.
Овај комплет је феноменалан за игре, и филмове, где је бољи од а-6201 због одличног вуфера, али је за музику лошији од а-6201, који због комбинације средњотонца/баса и високотонца имају толко бољу звучну слику, да се то одмах без неке муке осети чим се пусти музика ( једина врста музике која се боље чула на ФЦ330 је електроника ).
Наравно пало ми је на памет да искомбинујем ова два ситема, тј. да искомбинујем вуфер са а-6201 кутијама. Појачало је идентично као и на а-6201, али ту се јавио један проблем, ФЦ330 филтрира ниске ферквенције на излазима на сателите. Иако су високи доста бољи са а-6201 кутијама, оне не добијају ништа испод 200-250 херца, и опет се јако осећа недостатак средњег баса.
Е сад отворили смо фц330 да га дампирамо али нисмо нашли филтер који је крив за то. Кад би се филтер уклонио ова комбинација би свирала боље него било шта 2х или 3х скупље.