Šta je novo?

2.1 zvucnici do 4000 dinara

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Preporucite neke, ali 4000 je apsolutni maximum. Vidim ovde preporucuju neke zvucniike, ali to su sve oko 5000 dinara. Meni trebaju za oko 3500, 4000 da bude apsolutni maximum... (jedino tipa 4100 ok, ali 4000 je gornja granica).

Logitech X-210, ~15W+2x5W ~= 3500
Altec Lansing 1121E ~7W+2x4W ~= 2500

Ove sam cuo... nisu puno jaki, pogotovo drugi, ali oba imaju jako lep "raspon tonova", tako da je zvuk prilično bogat... ***, ja sam i dalje za staru dobru varijantu pojačalo i dva normalna zvučnika, tako da su meni oba smešna, ali ako negde nađeš i polovne tipa atp3 altec pazari... imaju i naslednika ali je dosta skup...

Nadam se da se shalis za blueberry? Za microlab ne mogu nista da kazem, ali uopste nisam zadovoljan borovnicama. Mada se slazem da je Altec Lansing pomalo poceo da zhivi od stare slave.

A koje Blueberry si slusao? Ima slabijih modela, ali konkretno SW-X22 su bili i ostali jedni od najboljih zvucnika u toj klasi. Mislim, nije sto su moji...:p

Ja sam imao te Blueberry (odnosno Neo) zvucnike jedno 2-3 godine. Generalno su OK, ali im je bas, onako, kao da udaras drvenom varjacom u serpu osrednje dubine. :d Karikiram malo, ali stvarno imaju malo plitak bas. Ne mogu da se porede sa Altec-om VS 2421E koji je mnogo bolji 2.1 sistem.

Скоро сам добио прилику да упоредим фц330 и а-6201, и закљичак је следећи.

ФЦ330 има одличан мали вуфер, који стварно ради лепо свој посао, бас је поприлично дефинисан и рекло би се да сигурно иде бар до 40 херца. Унутра се се налази и појачало од четири D2030A ( копија TDA2030A), два за вуфер, и по један за сателите. Сателити имају један комбиновани звучник за средњи и високи опсег, од истог материјала као и вуфер а то је неки пластични материјал, полиприпилен, полиестер, кевлар... тако нешто. Високотонац на сателитима је само пластични чеп, не знам што су га уопште стављали, али хајде као лепше изгледа.

Звучна слика овог комплета је генерално добра с'обзиром на цену, али му недостаје му средњи бас, који вуфер једноставно не може да направи, јер је на крају крајева вуфер. Такође се осећа мањак највиших ферквенција звог недостатка високотонца, али верујем да би без проблема могао да се угради неки мали високотонац, јер већ има све спремно.

Овај комплет је феноменалан за игре, и филмове, где је бољи од а-6201 због одличног вуфера, али је за музику лошији од а-6201, који због комбинације средњотонца/баса и високотонца имају толко бољу звучну слику, да се то одмах без неке муке осети чим се пусти музика ( једина врста музике која се боље чула на ФЦ330 је електроника ).

Наравно пало ми је на памет да искомбинујем ова два ситема, тј. да искомбинујем вуфер са а-6201 кутијама. Појачало је идентично као и на а-6201, али ту се јавио један проблем, ФЦ330 филтрира ниске ферквенције на излазима на сателите. Иако су високи доста бољи са а-6201 кутијама, оне не добијају ништа испод 200-250 херца, и опет се јако осећа недостатак средњег баса.

Е сад отворили смо фц330 да га дампирамо али нисмо нашли филтер који је крив за то. Кад би се филтер уклонио ова комбинација би свирала боље него било шта 2х или 3х скупље.

Poslednja izmena:
ja kazem VS2421, ja ih imam vec godinu dana, zvucnici otkidaju, za te pare tesko da ces naci bolje, samo sto zuje ponekad, ali to se lako gubi...tako sto pomeras taj ,,upravljac`` gde imas za volume, treble i ostalo
ja ih nisam pojacavao preko 50% na integrusi, ali do 100% sam isao na mp4...zato sto je slabiji izlaz zvuka
ja se nisam pokajao, znaci vrela preporuka :)))

Nazad
Vrh Dno