Šta je novo?

2.1 do 100E

LUC1FER

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
649
Imam budzet od 100E i potreban mi je 2.1 sistem za slusanje multimedijalnih materijala sa naglaskom na muziku...

Sta ima kod nas u ponudi u cenovnom rangu a da je iole dobro?

Mislim dajte ljudi onaj thread je smejurija...jedan kaze uzmi cs2.1 nisam ih cuo ali ja bih njih uzeo, drugi se svadjaju oko daljinaca...niko da kaze nesto konkretno...

Cuo sam Z3, nisu losi ali me interesuje da li postoji nesto bolje?

Jel neko cuo Z3 i Z4?

Kakva su iskustva sa Z4?

EDIT: sad videh da su cs21 130E a mx5021 150E...meni je 100E cifra plafon jer mislim da sve preko toga ne vredi za PC zvucnike

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru!

Prema Altecu generalno imam neku vrstu antipatije jer sam se duboko razocarao u 621 koje su svi naokolo hvalili... dok sam sa creative zvucnicima uvek bio prijatno iznenadjen..

Z4i ? Jel to onaj aluminijumski, metalni, ako je to, ima izvanredan bas i nista vise. Nista se ne cuje od dominantnih dubokih tonova. Sve potone u bas.
Aha, gledam sliku i nije to sto sam mislio, ovaj Z4i ima drugacije satelite, kao trosistemske ili sta li je ono vec. Ajd javi kakvi su.
Generalno kod ovakvih sistema fali srednji opseg.

munja87: GiGa MegaTRON
Gde je taj GiGa MegaTRON, ako nije sala ? :)

Poslednja izmena:
Stigli juce :)

Tacno su ono sto sam ocekivao od PC zvucnika...

Extra su fancy, uz Mac i iPod pasuju savrseno :D

Zvuk je kao sto sam rekao ispunio ocekivanja i to je to odprilike sto se moze dobiti u socijalnoj klasi do 100E.

2Hektor:

Taj Genius je bas gadan i zvuci mnooogo losije od Z4.

Super, jeste logi Zx su jako lepi na oko pogotovo beli i metalik modeli imaju mek smek :).

Hm, Genius, kupio sam ga tetki za HT, prilicno slusao, za te pare ne postoji bolji 5.1. Obicno ljude upravo privuce njegov izgled. Zvuk nije los, cak stavise vrlo cist, fale srednji, ali se koriguje wuferom. Mnogo cistiji zvuk nego bilo koji Logi 2.1 koji sam cuo, taj tvoj nisam...

Za HT imam poseban sistem u dnevnoj sobi...

Zar ti nije malo cudno sto taj Genius koji ima 6zvucnika kosta 100E i to su kao satro drveni...

Sve mi je jasno kad si rekao da ce srednji tonovi da se koriguju subwooferom...

Preterujes sada, to sto kostaju 100e nije mana, vec prednost, kostali su oni 12k, negde kostaju i vise nije to problem. Cudno mi je sto mnogi drugi proizvodjaci preteruju sa cenama, nisu nista posebno, otvoris, krsh membrana, tanko pojacalo itd.
Drveni jesu, kao i vecina zvucnika, nista cudno, samo se kod njih to vizuleni primeti.

Sebi ih ne bi uzeo za muziku, ali za HT mozda i bi. Ne znam da li si ih slusao ? Subjektvino volim pun srednji opseg, njima malo fali. Slusao sam sve 5.1 do 200e sem H500(ne znam da li ga ima u gradu), i samo je pitanje uskusa, niko tu nije ni bolji ni losiji pogotovo ne ovaj genius.
A cuo sam 2.0 aktivne od 50tak evra koji u stereo modu zvuce bolje od vecine 2.1 i 5.1 sys.

Naravno da nije mana sto kostaju 100E ali zar ti nije cudno sto 5.1 sistem kosta manje od skoro svih iole pristojnih 2.1 sistema?

Slusao sam pomenuti Genius i upravo zato i pricam sve ovo.

Za HT je potrebno izdvojiti mnoooogo vise novca nego sto oni kostaju...tako da prica o kvalitetu pada u vodu, ne moze se kupiti dobar sistem ni za 500E a kamoli do 200

Na kakve 2.0 mislis?

Microlab ne znam oznaku slusao sam kod druga na poslu, stvarno zvuce mnogo prirodnije i cistije nego vecina 2.1 koje sam cuo. Izgledaju kao obicni pasivni dvosistemski zvucnici. Da me ne shvatis opet pogresno mislim u okviru 100e kategorije.

Slazem se sa tobom, ali tom logikom sledeci ce postovati da nema pristojnog HT bez 2000e ili vise, pojacala, pasivnih kutija itd.
Sve u svojoj novcanoj kategoriji, tako i taj genius za te novce, nije zreo za pljuvanje, a 5.1 pocinju od 50tak evra. Za 100e sa 3 stereo, jednim 5.1 ulazom, daljincem, onim zvukom za HT, nema bolje, prvi bas bolji je oko 100e vise.

Mozda gresim, jer nisam slusao bas sve 5.1 za te pare.

Pozdrav!

p.s. a pomenuo sam ih jer mi je delovalo da nemaju losiji stero zvuk od nekih 2.1 logitecha koje sam slusao

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc oko kupovine :)
Odlucila sam da uzmem nove zvucnike pa imam malu dilemu
Altec Lansing FX4021
ili
Logitech Z4

kod Alteca me brine zujanje koje svi spominju a koje je prisutno i kod mojih trenutnih (ATP3)
Svaka pomoc dobrodosla :)

Poslednja izmena:
Evo ja imam ATP3 i spominjem da nemam zujanje ;)
Da nije do strujne instalacije? Kod druga sam resio zujanje kod Alteca kad sam ih prikljucio na drugu fazu (produznim gajtanom iz kuhinje). Posle je on nesto sam zbudzio posto moje resenje i nije bilo najelegantnije.
Mozda su tvoji zvucnici stvarno falericni, licno nisam ni pratio tematiku skoro, ali da Altec zvucnici generalno zuje je novost za mene...
Pozz

Evo ja imam ATP3 i spominjem da nemam zujanje ;)
Da nije do strujne instalacije? Kod druga sam resio zujanje kod Alteca kad sam ih prikljucio na drugu fazu (produznim gajtanom iz kuhinje). Posle je on nesto sam zbudzio posto moje resenje i nije bilo najelegantnije.
Mozda su tvoji zvucnici stvarno falericni, licno nisam ni pratio tematiku skoro, ali da Altec zvucnici generalno zuje je novost za mene...
Pozz

i meni je isto to chudno chitao sam dosta o atp3 i o ostalim altecima ali nigde nisam prochitao da zuje ja imam altec 2.0 sistem vec 5godina rade kao i 1. dana i sledeci zvuchnici koji budem uzimao bice isto altec ili logi z5500 :)

Ne zuje uvek, ponekad kad ostane pojacani malo jace a ne slusam nista il je komp iskljucen
A i nije to razlog za kupovinu drugih zvucnika, odlucila sam se i to ti je :D (ako ce neko da kupi ATP3 nek se javi :d)

Nego aj mi pomognite da se odlucim, koji su bolji? :)

Ja sam moje Z4 prodao pre neka 3 meseca...

Nasledili su ih Harman Kardon Soundsticks koji su stvarno klasu-dve iznad...

Uzela na kraju FX4021 i za sada prezadovoljna :)
Nego kao sto sam napomenula gore za ATP, kad su pojacani vise od pola a ne slusa se nista suste malo. Jel to mora tako il moze nekako da se sredi?

Moze, kupis recimo bolju zvucnu kojoj je SNR preko 100.
Cuje se brujenje i kad je komp iskljucen, sumnjam da zvucna moze da pomogne.
Citao sam o tome pre nego sto sam kupio zvucnike, i smetalo mi je u pocetku (najvise zbog toga sto sam znao da suste, manje zato sto mi je stvarno smetalo) odavno vise ne primecujem.

Kad su iskljuceni, zuji im transformator...A kad je racunar ukljucen, transformator+zvucna. Ne vredi se s tim zamlacivati, to su samo komjuterski plastikaneri kojima nema leka. Sta pa ocekivati za te pare...

mojim atp3 ne zuji transformator, a ne zuje ni zvucnici dok su ukljuceni, ni na integrusi (alc889a), ni na ozbiljnijim zvucnim kartama... isto tako cujem da se ljudi zale na brujanje alteca pt6021. sta da kazem - ja ni na njima nisam primetio nikakvo zujanje transformatora. bas nikakvo. nije valjda da ja izvlacim talicne primerke!? :)

Nazad
Vrh Dno