Šta je novo?

19"?

luka

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2000
Poena
619
preporucite mi dobar monitor.
dobar odnos cena/kvalitet.

Samsung 959NF.

Gedza je napisao(la):
Da, i ja sam ovde dobio gomilu preporuka za taj monitor jedino nisam dobio pare za njega. :p

Nego, je li mu se spustila cena na nasem trzistu posto se secam da je bio oko 555 € a sada ga nesto ne vidjam po oglasima.

Poz!

......imanjace......:)

.....ja ga i dalje kupujem svaki dan...u glavi. Ko oni ludaci sto samo pricaju sa prodavcima, a nikad nista ne kupuju. :(

Ne mogu da verujem evo nasao sam na jednom sajtu za 380€. I jos satro imaju na lageru, prosto neverovatno...

Sta se cudite?

Secam se kad sam ja uzimao 700NF. U martu 2000te je bio 850, a kad sam ga ja uzimao, jun - 700DEM. To ti je Samsung :)

Samsungov model 957p nudi najbolji odnos cena/kvalitet. Ako se odlucis za 959NF obavezno ga pre kupovine probaj uz neki program koji testira monitore (npr. Nokia Monitor Tester), jer neki primerci imaju grdnih problema sa geometrijom, tako da mozes dobiti macku u dzaku.

Pozdrav svima

Sta prisutna gospoda misle o Hansol-u 920 DT 260€ (+ porez)
Ovo pitam jer vec 2,5 godina imam Hansol 710 PT koji radi vise nego savrseno.
(Imam iskustva sa puno drugih monitora da neko ne bi rekao da nisam video bolje).

Evo nekih cijena jedne od firmi kod koje je moguce naci bez haraca /da ne pominjem koje i ne pravim double trouble/ , naravno uz zahvalnost drugu Brozu :wave;

Monitori - 17"
17" Monitor Samsung 753S 150 152 þ 1 godina
17" SyncMaster 755D F X, 1600x1280/68Khz, DynaFlatX 192 196 þ 1 godina
17" Samsung SyncMaster 765MB, MagicBright 198 203 þ 1 godina
17" monitor Samsung SyncMaster 757p 210 215 þ 1 godina
17" monitor Samsung 757D F X 227 230 þ 1 godina
17" monitor Samsung 757NF 246 249 þ 1 godina

Monitori - 19"
19" Color monitor Samsung 955B 245 248 þ 1 godina
19" monitor Samsung 957P 270 275 þ 1 godina
19" monitor Samsung 955D F 282 287 þ 1 godina
19" monitor Samsung 957D F 304 309 þ 1 godina
19" Samsung SyncMaster 957FS,1920x1440@68Hz,0.20mm 337 342 þ 1 godina
19" Color monitor Samsung 959NF 375 380 þ 1 godina

E sad , mene zanima iskustvo sa 957 P koji se moze naci za oko 270 eura i djeluje kao pravi best buy . Licno sam imao prililke da vidim ovaj monitor , ali ono sto je glavno pitanje jeste da li doplatiti nekih 20 eura za navedenu 19ici ili se zadrzati na 757 NF ?

Pozdrav

Matador je napisao(la):
E sad , mene zanima iskustvo sa 957 P koji se moze naci za oko 270 eura i djeluje kao pravi best buy . Licno sam imao prililke da vidim ovaj monitor , ali ono sto je glavno pitanje jeste da li doplatiti nekih 20 eura za navedenu 19ici ili se zadrzati na 757 NF ?

Pozdrav

Dva inca vise mnogo znace, a kvalitet slike u nekim oblastima je i bolji od NF cevi.

aperture grill valja kad se koristi za televizore gde je slika sastavljena od horizontalnih linija, koje grill onda fizicki deli na "pixele". digitalna slika je vec izdeljena na piksele, tako da dodatno fizicko deljenje grill-om proizvodi prilicno neprijatne rezultate za gledanje, narucito uocljivo na textu i finim linijama. nf/trinitron jednostavno nije all-around igrac i bolje ga izbegavajte ako se ne bavite striktno grafikom gde njegov kontrast dolazi do izrazaja.

bobby63 je napisao(la):
Pozdrav svima

Sta prisutna gospoda misle o Hansol-u 920 DT 260€ (+ porez)
Ovo pitam jer vec 2,5 godina imam Hansol 710 PT koji radi vise nego savrseno.
(Imam iskustva sa puno drugih monitora da neko ne bi rekao da nisam video bolje).

Na poslu imam taj monitor i uopšte mi se nesviđa. Uzeo sam ga jer kod kuće imam 900P koji je odličan u svakom pogledu. Izgleda da je kod Hansola razlika od primerka do primerka. Znači prvo probaj.

Bahati [SiD] je napisao(la):
aperture grill valja kad se koristi za televizore gde je slika sastavljena od horizontalnih linija, koje grill onda fizicki deli na "pixele". digitalna slika je vec izdeljena na piksele, tako da dodatno fizicko deljenje grill-om proizvodi prilicno neprijatne rezultate za gledanje, narucito uocljivo na textu i finim linijama. nf/trinitron jednostavno nije all-around igrac i bolje ga izbegavajte ako se ne bavite striktno grafikom gde njegov kontrast dolazi do izrazaja.

Nikada nam nisi rekao zasto zaista ne volis trinitrone? Nije valjda da si toliki perfekcionista pa ti na jednom perfektnom primerku 959NF-a, koji je sada ispod 400 eura, smeta "vidljivi" grill? Cak i da ti to smeta, kako onda tolerises zakrivljenost obicnih ekrana, na kojima, zbog same zakrivljenosti, ne mozemo ni da govorimo o geometriji ? *bar po meni*... Znam da furas DF i i sam mislim da je to najbolja cevka koja samo ima previse losih izdanja (753DFx, 755DF, pa cak i dosta primeraka 757DFx (onaj iz redakcije je bio bombona)... *kada bi DF cevke birao jedan Viewsonic i od njih pravio monitore, onda bih i ja uzeo DF monitor!* Pomalo je cudno (meni) da ljudima u eri kada TFT pocinje da vlada, preporucujes zakrivljene monitore, a i sami znamo da je vec danas najveci broj prodatih monitora sa flat cevkama... (ako sam dobro procitao). Naravno, ovo je moje misljenje, drugi mogu da se sloze ili da se ne sloze...

pozdrav!

byMaX je napisao(la):
Nikada nam nisi rekao zasto zaista ne volis trinitrone?
pa upravo sam objasnio. :D i nije da ih ne volim (izbegavam da emotivno reagujem na hardver), nego ne volim tu "najskuplje-najbolje" logiku. a u svom testu ravnih 17-ica sam napisao (i stojim iza toga :D) da su svi flat crt-ovi krivi kad ih pogledas izbliza, a sa standardne udaljenosti 50-70cm izgledaju ravno. negde sam takodje upotrebio sintagmu "ravnomerna zakrivljenost" i zaista smatram da je ona prijatnija za oko nego geometrijski problematican flat, sto je najcesci slucaj. nemaju svi mogucnost da probaju 15 monitora pa uzmu najbolji, a tol'ko bi ti trebalo da nadjes pristojan nf kod nas.
savet: stekas za tft, ili kupis pristojnu 19-icu, pa stekas za tft. :D

Ma da tft je keva, al nije ni meni jasno sta fali flat trinitronu, mozda nisi video to u Sony izvedbi?

Misko je napisao(la):
Ma da tft je keva, al nije ni meni jasno sta fali flat trinitronu, mozda nisi video to u Sony izvedbi?
:D pa naravno da sam video, ali ne vidim cak ni potencijalnu razliku sa nf-om. grill je grill i uvek se ponasa isto, sem u slucaju da cuveni "sony je sony" nije izmislio materijal koji je s jedne strane providan, a sa druge blokira elektronski snop. mada, ko zna, zivimo u "svemirskom" dobu, mozda su japanci u dilu s marsovcima... :D

a da ne bismo teoretisali previse, potrazite po netu strucne tekstove u kojima je sve objasnjeno, sem ako nemate priliku da se licno uverite. onda vam ne treba nikakav "strucnjak", sve ce se samo kasti. :D mislim da na nec sajtu ima neko poredjenje, gde oni u nameri da promovisu svoju (bas svoju) cevku, opti... nesto, zaboravih, lepo priznaju da nf, pa samim tim i trinitron, ima losu vertikalnu i dijagonalnu definiciju.

:D pa naravno da sam video, ali ne vidim cak ni potencijalnu razliku sa nf-om. grill je grill i uvek se ponasa isto, sem u slucaju da cuveni "sony je sony" nije izmislio materijal koji je s jedne strane providan, a sa druge blokira elektronski snop. mada, ko zna, zivimo u "svemirskom" dobu, mozda su japanci u dilu s marsovcima... :D

Ja ko da pricam siptarski :D. Sta fali NF-u kada se izabere primerak? Sony je jos bolji plus sto ne mozras da biras :D.

Misko je napisao(la):
Sony je jos bolji plus sto ne mozras da biras :D.
to ti mislis! :D izgleda da ti nisi video "sony je sony" u akciji. a bice da ja pricam bocvanski. jedna je stvar naci dobar primerak monitora sa aperture grill maskom, a druga je stvar sto ce on u svakom slucaju imati slabu v/d definiciju. a jos ce da bude i skuplji! eto, tri stvari za razmisljanje, taman dok razmislis skupices kintu za tft. (D)

to ti mislis! :D izgleda da ti nisi video "sony je sony" u akciji. a bice da ja pricam bocvanski. jedna je stvar naci dobar primerak monitora sa aperture grill maskom, a druga je stvar sto ce on u svakom slucaju imati slabu v/d definiciju. a jos ce da bude i skuplji! eto, tri stvari za razmisljanje, taman dok razmislis skupices kintu za tft. (D)

Moguce da sam ja corav :D. Ne vidim nista bolje od Sony trinitrona za CRT al dobro mozda Alf, ET i ekipa prave nesto bolje.

Ma skupio sam kintu za tft, mislio sam da mi nikad u kucu nece uci Hansol, ali prevario sam se, po svojoj prilici eto ga za nedelju, dve.

Ljudi, sta mislite o polovnom Eizo 20" T662-T? Koliko moze da vredi to chudo?

Probao sam svakakve skupe monitore; na poslu mi stoji Sony G400 (19 Trinitronac) na stolu, kuci "zakrivljeni" Eizo. I pored svega sto sam dodatno video, bilo krivo ili ravno, Samsung, Sony, Viewsonic, IIyama, LG, .... ovaj Eizo ipak ima neprevazidjenu sliku. Od mnogih "ravnih" monitora cak je i stara Samsungova 750p/950p serija imala bolju sliku. Licno sam pre za tako neki monitor, nego za 'ravan' po svaku cenu; ta geometrija na zakrivljenim monitorima nije tako deformisana da sad treba seci vene uzduz i popreko. Cak bih dao prednost kvalitetnom crt-u u odnosu na lowend ili middle TFT; stvarno dobar TFT kosta k'o Petra kajgana, a bas da se razbacujemo - i ne trebamo :D

Al da je 959NF dobra kupovina, sa time se svi slazemo...

Misko je napisao(la):
Ne vidim nista bolje od Sony trinitrona za CRT al dobro mozda Alf, ET i ekipa prave nesto bolje.
to je najbolja stvar kod slike - subjektivnost je majka! ako je tebi najbolja, mogu svi da ti pljunu pod prozor! :D kakvih li se monitora nagledao molder... cheers

Vrh Dno