Šta je novo?

19''

sH@DoW

Slavan
Učlanjen(a)
07.07.2004
Poena
319
Molim vas preporucite mi neki monitor od 19''. Cena nije bitna, bitan je kvalitet.
Uz model napisite i gde mogu da ga nadem i po kojoj ceni.

Hvala unapred
Poz.

Bilo je dosta threadova na tu temu pre plafon mesec dana, tada sam i ja tražio neku 19", pretraži malo forum...

outlaw I koji si uzeo?

P.S. Ja ili ne znam da trazim ili :wall:
Za sada nisam nasao sta me zanima a i nemam toliko vremena da trazim.

Sta kazete za Philips 109P? Cuo sam samo pohvale (ali ne na forumu).

Poz.

Nisam rekao da mene zanima iskljucivo Samsung i Philips.
Iz onog thread-a sam izvukao Samsung SyncMaster 957MB i SyncMaster 997DF.

Ni traga od Philipsa.
Molim ljude koje imaju Philips monitore da se jave i kazu svoje. Nije valjda da ga niko nema, mozda zbog visoke cene :d .

Koja je razlika izmedu DF (Dyna Flat) i MB (Magic Bright)?
Da li je tacno da DF nije potpuno ravan ekran nego NF?

Poz.

Dyna Flat nema potpuno ravan ekran. To samo tako izgleda spolja, staklo je sa strane malo deblje, a u sredini je tanje. Ti samo imash iluziju da gledash u ravan ekran, a on je ustvari ispupchen. Ovo nisam lichno proverio, na forumu mi neko rekao u postu.
P.S. za MB ne znam

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Dyna Flat nema potpuno ravan ekran. To samo tako izgleda spolja, staklo je sa strane malo deblje, a u sredini je tanje. Ti samo imash iluziju da gledash u ravan ekran, a on je ustvari ispupchen. Ovo nisam lichno proverio, na forumu mi neko rekao u postu.
P.S. za MB ne znam
MB je isto to sto is rekao ( DF) sa jos jednom mogucnosti koja se zove magic Bright

NF je u klasi boljih samsung monitora. ima aperture grill tehnologiju. u principu gadjaj te.
a ako cena nije bitna, a ne treba ti bas za fotografiju, porazmilsi i o TFT. mozda neki sony.

Poslednja izmena:
Meni treba bas za obradu fotografije i obradu videa.
Hteo sam ja prvo to da kupim, ali primecuje se razlika. Imam ja LG 1710B, kupio sam ga pre jedno godinu dana, mozda i vise i super sam zadovoljan kada je u pitanju tekst,...

Vec kada se pogleda neki film ili kada se igra neka igrica primecuje se razlika.

Poz.

Ako ti cena nije bitna:
Sony, Viewsonic, Mitsubishi pa onda svi ostali.

Black RIder je napisao(la):
Ako ti cena nije bitna:
Sony, Viewsonic, Mitsubishi pa onda svi ostali.
kako sve izgleda lako kad ovako kazes... al' ja kolko se secam silogizama, to bi trebalo da znaci da je svaki viewsonic bolji od svakog philipsa? a ja kol'ko znam nije?
ispravi me ako gresim - ali ovakve "preporuke" su potpuno beskorisne, na stranu sto su stetne i mogu da dovedu one koji su manje upoznati sa temom u potencijalno skupu zabludu?

Poslednja izmena:
kapiram, pa onda ove gore pomunute firme su kao najbolje, prem da ja imam viewsonica p75f+ i nisam bas zadovoljan. tako da viewsonica mozes da zaobidjes.
NF ti je samsung CRT, video sam 19 kod druga i cini mi se sasvim super, nista losija od mojega viewsonica. znaci samo gledaj da je aprture grill tehnologija CRTa. opet cujem da samsung ima puno skarta.

20'' 114.600,00 din :wall:
E bas toliko nemam.

Hteo bih da mi se javi taj koji ima tako nesto kod nas i to od 30'' :d

Poz. :smoke:

Bahati [SiD] je napisao(la):
kako sve izgleda lako kad ovako kazes... al' ja kolko se secam silogizama, to bi trebalo da znaci da je svaki viewsonic bolji od svakog philipsa? a ja kol'ko znam nije?
ispravi me ako gresim - ali ovakve "preporuke" su potpuno beskorisne, na stranu sto su stetne i mogu da dovedu one koji su manje upoznati sa temom u potencijalno skupu zabludu?

Ja sam samo izneo misljenje koje firme prave u globalu najbolje monitore. :)
Ali, u principu si u pravu. :D

@ima-li-koga-tu
Ja imam Samsung 959NF, ali sva 3 proizvodjaca koja sam naveo u svom gornjem post-u, u njegovoj klasi imaju bolje monitore. Isto tako, mogu dati sve preporuke za 959NF koji je za tu cenu best buy! ;) :D

Pozdrav

Poslednja izmena:
sH@DoW je napisao(la):
Kako to da niko nema Philips, nemoguce!!!! :smash:

Po meni Philips od modela 15A nije napravio dobar monitor. :S: Barem ne monitor vredan novca koji treba izdvojiti za njega. Samsung ga dosta sije u istoj cenovnoj klasi. :p

Poslednja izmena:
razmisli o LG F900P.. imao sam prilike da ga vidim i prilicno mi se dopao a i sam ga merkam...

tezak do zla boga... (pa se nadam da nisu stedeli na "materijalu"..)

pozdrav!

Prijatelj je nedavno kupio polovnog Philipsa oznake P 21", nije ravan ali ima odlicnu sliku. U sustini kog god Philipsa sam gledao ni za jedan nisam imao zamerku, samo kod nas nije popularan. A Samsung je sasvim OK jedino ovi novi mi se bas nesvidjaju.

Ne bih da uzmem od 21, prevelik mi je.
Da li zna neko odakle mogu da nabavim neki Sony, ko je uvoznik? U Vrscu ga nema nigde.

Mislim da cu ipak da uzmem Samsung 959NF, kod Philipsa mi se ne svida izgled, kvalitet nisam mogao da vidim, gledao sam ga samo na slici. Mozda ako nadem neki sony..... stvarno vise neznam.. :crash:

Poz.

Ne znam ko je uvoznik za Sony-ja, ali neces ni malo pogresiti ako uzmes 959NF. Samo je pozeljno da izaberes primerak ako hoce da ti daju pre kupovine.

moj drug je kupio NFa kod neke firme sto ima grcko ime ( ne mogu da se setim elas, helas ili tako nesto) i bio je super primerak, ili kontaktiraj nekoga sa becha.

jos jedan glas za LG F900P, ja ga imam i vise sam nego zadovoljan. fenomenalan monitor. a cena oko 240 (bar je bila kad sam ga ja kupovao pre par meseci, sad je mozda i manje)

Ja imam Samsung 957p, nemam mu šta zameriti. Ukoliko ne tražiš potpuno ravan ekran, ovaj model uz minimalno zaobljenu cev daje odličnu oštrinu. Uz to je , koliko vidim, jedan od jeftinijih. Preporučujem! :wave:

Hardcore je napisao(la):
Ja imam Samsung 957p, nemam mu šta zameriti. Ukoliko ne tražiš potpuno ravan ekran, ovaj model uz minimalno zaobljenu cev daje odličnu oštrinu. Uz to je , koliko vidim, jedan od jeftinijih. Preporučujem! :wave:

Ja imam taj isti monitor. Kupljen u januaru ove godine. I nisam zadovoljan. Možda sam ja previše očekivao, ili se razlikuju od primerka do primerka, a ovo spada u lošiji komad.
Ima moira, ima talasanje koje ide gore-dole (nekada ga ima više ili manje, nekada ga i nema) u nekim rezolucijama i refrash-u. Talasanje se registruje na jednobojnim (svetlijim) površinama, a na beloj kao treperenje, s tim što mi je izraženije na levoj polovini ekrana.
Nisam zadovoljan sa 1280x102 na 85 Hz, ni sa 1152x864 na 100 Hz. Sada ga držim u 1024x768 na 100 Hz, i jedino mi je na tome slika bez i jedne od pomenutih pojava.
Mora se priznati da je truba držati 19" monitor u 1024 rezoluciji. Mada mi odgovara, zbog čitanja strana sa interneta da je sve krupnije.
Za komšijinu konfiguraciju je kupljen pre 20 dana nov 997df i ima dosta dobru sliku u 1280x1024 na 85 Hz.

Poslednja izmena:
Ne znam.... po meni DF serije imaju primetno losiju sliku od P i NF serija. Mada, kao i uvek, dosta zavisi od primerka do primerka.

notax je napisao(la):
Ja imam taj isti monitor. Kupljen u januaru ove godine. I nisam zadovoljan. Možda sam ja previše očekivao, ili se razlikuju od primerka do primerka, a ovo spada u lošiji komad.
Ima moira, ima talasanje koje ide gore-dole (nekada ga ima više ili manje, nekada ga i nema) u nekim rezolucijama i refrash-u. Talasanje se registruje na jednobojnim (svetlijim) površinama, a na beloj kao treperenje, s tim što mi je izraženije na levoj polovini ekrana.
Nisam zadovoljan sa 1280x102 na 85 Hz, ni sa 1152x864 na 100 Hz. Sada ga držim u 1024x768 na 100 Hz, i jedino mi je na tome slika bez i jedne od pomenutih pojava.
Mora se priznati da je truba držati 19" monitor u 1024 rezoluciji. Mada mi odgovara, zbog čitanja strana sa interneta da je sve krupnije.
Za komšijinu konfiguraciju je kupljen pre 20 dana nov 997df i ima dosta dobru sliku u 1280x1024 na 85 Hz.

Slažem se da su moguće varijacije od primerka do primerka, što naravno ne služi Samsungu na čast. Ja koristim 1280x960@85 i slika je stabilna i oštra,bez moire-a. Zato treba pri kupovini proveriti...

Vrh Dno