Šta je novo?

19" ??

chundra

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Mene treba novi monitor !!
Razmisljam o nekoj 19" tici ali para imam samo za 17" ticu :]]
Tako da je moje pitanje koja je najjeftinija 19"tica a da me vid posluzi bar jos dve godine ??
...ja bih neki Samsung...

Sto neprobas neki Hyndai monitor od 19"inca on je valjda najeftiniji od svih i nudi solidne performanse, u svakom slucaju pogledaj zadnji test 19" monitora ovde na bechmarku pa izaberi.Poz.

U poslednjem broju casopisa Digital (br.29) ili ovde na bench-u mozes da procitas test Hyundai Q995 monitora. Ima max. rezoluciju 1600x1200@75Hz, a optimalna mu je 1280x1024@85Hz. Cena mu je oko 175€ i dali su mu best buy nagradu. Pozdrav.

kupio sam taj monitor,moj izbor je 1152X864@100 !!!

A sta kazete na Samsung 957p ili 955b ??

chundra je napisao(la):

Nema novih samo polovnih (ili mnooogo zaostalih na lageru).

Najjeftinije sto sam video je LiteOn 19"; 1600x1200@67Hz za nekih 160E.
Sasvim solidan monitor, jedino nije sa ravnim ekranom.

kad vec pricamo o monitorima 🙂

Monitor ViewSonic E92f+SB, max 2048x1536, opt 1280x1024@85Hz, 0,27mm, TCO99 (oko 200e)

Monitor ViewSonic G90f+b, max 1600x1200, opt 1280x1024@85Hz, 0,27mm, flat, TCO99, flat, silver-black (oko 260e)

Ja se dvoumim izmedju ova dva modela e sad za oba pise da su flat a u tom slucaju ne znam u cemu je razlika

ima li neko bolji predlog ?!

ViewSonic ima 3 klase CRT monitora Ekonomsku, Graficku i Pro klasu, pri cemu je ova poslednja najbolja, prva najlosija a, logicno, Graficka serija nesto izmedju. Razlika se zasniva na razlicitim cevkama koje se u njih ugradjuju. Naravno da u Pro idu najkvalitetnije cevke, a u Ekonomsku klasu najslabije. S obzirom da Pro 19" modeli vise ne mogu da se kupe ovde, moja procena je da se ne isplati uzimati G seriju (a pogotovo ne E) jer se za nekih 240-250e moze uzeti Samsung 959NF koji je bolji od oba.
Inace maksimalna rezolucija za G90f bi trebala da bude 2048 x 1536 @ 60 Hz

chundra je napisao(la):
Mislim da sa 957P neces pogresiti. Jes da nije kao primerci od pre 1-2god., ali za oko 160e ne postoji bolji izbor. Sem ako ti nije bas potreban fancy ravan. U svakom slucaju ti ne preporucujem buraniju od 140-tak evrica.

Ja takodje sad planiram da uzmem neki 19"icu, Imam 200E i neznam koji monitor da uzmem. Ovu su mi pali za oko:
Hyundai ImageQuest Q995
LiteON C1996PNST/SB
Philips 109E51
Hansol 920P
Hansol 930D
Samsung 957P
ACER AC915 FLAT
Koji je od ovih monitora najbolji, i ako imate neki bolji u ovom cenovnom rangu, recite koji je i gde ima da se uzme.

Sta god da kupujes potrudi se, i po cenu da platis do 10€ vise, da vidis sta kupujes, jer ti NIGDE ne vazi garancija na probleme sa geometrijom ili konvergencijom koji su najcesci.
Ako to mozes, onda mozes i da pucas na kontraverzni 957Mb, jer kad ubodes pravi primerak, tesko ces u toj klasi (~200€) naci bolju sliku.

sanel_nbg22 je napisao(la):
A sta mislis o modelu

Monitor ViewSonic PF790, max 1600x1200, opt 1280x1024@90Hz, 0,25-0,27mm, TCO 99, perfect flat, trinitron
To bi trebalo da bude neko prelazno resenje izmedju G i P serija. Po onome sto sam procitao na netu monitor je prilicno dobar. E sad sve zavisi i od toga po kojoj ceni si ga nasao i gde pa ako nije problem prijavi ovde jer i mene veoma interesuje. Pozdrav.

Ovaj sad posto sam se ipak odlucio za samsung 957p odoh da ga potrazim a vi biste mi mogli reci na sta da pripazim ...

Delija je napisao(la):
Sta god da kupujes potrudi se, i po cenu da platis do 10€ vise, da vidis sta kupujes, jer ti NIGDE ne vazi garancija na probleme sa geometrijom ili konvergencijom koji su najcesci.
Ako to mozes, onda mozes i da pucas na kontraverzni 957Mb, jer kad ubodes pravi primerak, tesko ces u toj klasi (~200€) naci bolju sliku.

Ja se iskreno nadam da cu moci da vidim ono shta kupujem, ali interesruje me kako da znam dali je sve u redu sa geometrijom ili konvergencijom, kontam za geometriju, ali ta konvergencija, kako da otkrijem dali je dobra ili losha, posht nemam pojma shta je to.

Govoris tiho i nosis Nokia Test sa sobom! 😀

Ukratko, sto se tice konvergencije, kada se iscrtava piksel na ekranu boju mu odredjuju 3 snopa Red, Green i Blue (RGB). Bitno je da oni "opaljuju" na isto mesto, da bi dobio odgovarajucu boju, a ne da se razlivaju okolo. Najlakse se vidi na mrezi belih kvadrata, kada oni nisu beli nego na ivicama "izviruju" druge boje.

A gde bih mogao da nadjem taj nokia test?

Google->Search 😀

p.s. I ovde na forumu je neko skoro stavio kao atachment, pa opet Search... 😀😀😀

i jos kada bi ti samo dali da isprobas taj test na licinom mestu ... 🙂)

Meni su u Nova-i dali!

Pa sobzirom da cu najverovartnije kupiti od druga koji se bavi prodajmo, videcemo shta mozemo da izmuvamo, ja se iskreno nadam da cu doboto da testiram. Secam se vremena kad sam uzimao procesor, gomila XP1700+, i jedan upaljen komp sa OPN-462 i tako smo doshli do ovog modela, AXDA1700DLT3C 9880607271527 JIUHB0308MPMW. E sad, kad bi tako bilo sa monitorima, onda bi sve bilo OK, a sumljam da ce on doneti 10 monitora iz NS u SR.Mitrovicu, nego cu najverovatnije ja ici za NS pa tamo "testirati" monitore.

@Offtopic:

Na koliko ti maks (Prime95) radi taj procesor? Na kojoj voltazi i temperaturi (sa kojim kulerom)?

Delija je napisao(la):
@Offtopic:

Na koliko ti maks (Prime95) radi taj procesor? Na kojoj voltazi i temperaturi (sa kojim kulerom)?

Ako mene pitash, taj procesor mi jako stabilno radi na 2,4GHz (200x12) pri naponu od 1.7v. Prime95 nisam pushtao kod sebe chisto zato shto mi i sama temperatura na ovom kloku prelazi 60*C, i to posle igranja neke ne previshe zahtevne igre tipa WarcraftIII ili NFSU, tako da mislim da bi on ubrzo posle paljenja zapucao. A cooler koji imam to je neki CoolerMaster koji se vrti na 4300rpm. Chisto josh jednom da ti napomenem da igre rade jako dobro, samo shto je malo toplo 😡 , mada kad nabavim malo bolji cooler i memoriju, mozda krenem i preko 200MHz, poshto trenutno imam Kingston-a VR 333MHz koji nece nikako da radi ni na bilo kojem taktu memorije vecem od 166, pa chak ni 167 🙁 .

Bahati [SiD] je napisao(la):
:smash: 😀
izvinjavam se, ali morao sam. slozicete se da je jos koliko prekljuce bilo mnogo manje likova koji govore "sumlja", jer da?
nek' je i greska u kucanju, al' propadosmo...

nhf 😉

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=42447

Ma daj, ljudi stvarno nemaju pametnija posla!

Svaka vama cast!
Skidam kapu Peci i svima u Benchmark ekipi! cheers

p.s. A oni kojima takve gluposti bodu oci, nek citaju literaturu Filoloskog fakulteta! 😀

E bahati aj ne s*** molim te, lepo ti rece delija, ako ti ove gluposti bodu oci idi citaj onda knjige.

_/Neo\_ je napisao(la):
E bahati aj ne s*** molim te, lepo ti rece delija, ako ti ove gluposti bodu oci idi citaj onda knjige.

Mislim da to nije bilo upuceno direktno tebi, posto je covek i sam clan Benchmark tima, vec drugim likovima koji se kace za takve gluposti

Delija je napisao(la):
p.s. A oni kojima takve gluposti bodu oci, nek citaju literaturu Filoloskog fakulteta! 😀
ono jes', srpski se uci iskljucivo iz te literature... :d
neznam kol'ko godina imate momci (ti i "the one" - ko bi rek'o da jedan matrix fan moze da bude nepismen :-devil-: ), al' truba vam je taj opusteni stav u vezi ovoga. nismo svi dositeji (posebno ne ja), al' ovakvo zastranjenje od maternjeg jezika je jednostavno pogubno.

jos jednom, nhf, "srbija do tokija", "viljuska na dvoru, dok je englez jeo nogama" i sve to, al' aj' da probamo da pricamo srpski, nije to sramota. :wave:

Aj sad ti meni objasni, kakve veze ima to shto sam ja napisao valjda? Toliko ljudi ima na ovom 4umu i ti se baš uhvatio moje pravopisne greške. A što se tiče godina ja ima 20, a za deliju neznam, a što se mog pravopisa tiče nisam ja kriv što mi je srpsi predavala "profesorica" koju zovu maca, a evo ti i njene slike pa ce ti onda biti jasno zashto niko nije obracao paznju na nju na chasovima u srednjoj shkoli (GMNZ)

http://bheart.metrohive.net/~neo/maca.jpg

Nego kakve veze ima sad ovaj pravopis sa temom 19", i ajde ljudi recite koji je od ovih monitora najbolji, ako postoji najbolji od njih, a ako ne postoji reite koji valja a da je do 200E?

Hyundai ImageQuest Q995 po ceni od oko 180E
LiteON C1996PNST/SB oko 160E
Philips 109E51 sa cenom od oko 190E
Hansol 920P sa cenom od oko 150E
Hansol 930D Dynaflat sa cenom od oko 170E
Samsung 957P sa cenom od oko 175E
ACER AC915 FLAT sa cenom oko 195E

Poslednja izmena:
Bahati [SiD] je napisao(la):
ono jes', srpski se uci iskljucivo iz te literature... :d
neznam kol'ko godina imate momci (ti i "the one" - ko bi rek'o da jedan matrix fan moze da bude nepismen :-devil-: ), al' truba vam je taj opusteni stav u vezi ovoga. nismo svi dositeji (posebno ne ja), al' ovakvo zastranjenje od maternjeg jezika je jednostavno pogubno.

jos jednom, nhf, "srbija do tokija", "viljuska na dvoru, dok je englez jeo nogama" i sve to, al' aj' da probamo da pricamo srpski, nije to sramota. :wave:

Izgleda da sam se zaj***o i to DEBELO !!! 😡

Nazad
Vrh Dno