Šta je novo?

1600 pro VS 6600Gt

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
Ati x1600pro Vs Nvidia 6600gt ?

Dakle koja od pomenutih kartica predstavlja bolji izbor? Cene su im slicne mozda malo na stranu x1600pro.Koja je brza u igrama i koja ima bolji 2d prikaz?
Takodje ako neko ima link ka nekom dobrom testu bilo bi lepo.

Pozdrav
imam Sapphire x1600pro 256 DDR2 AGP

dobio sam sledece rezultate u 3d markovima:
05 - oko 3800
03 - e sad nisam siguran da li je bilo 6800 ili 7800

Takodje nisam siguran da li je kad sam testirao bio ubacen barton 2500 ili je bio
stari athlon xp 2000. Imam snimljene rezultate pa cu ih postovati da budem siguran.
Mislim da mi je procesor usko grlo pa cu probati da ga klokujem. Takodje svi ovi testovi su radjeni na starom hdd na 5400 koji je sada zamenjen sa novim pa sledi nova serija testova a i izasli su novi katalisti.
2D prikaz je odlican i vidi se razlika i na obicnom CRT (Samsung 753S) a za vikend cu probati na TFT-u pa bi trebalo da bude jos bolje.

Sve u svemu zadovoljan sam pogotovo jer nisam klasican gamer nego mi je bitan i 2D prikaz a pogotovo mi je bitna buka - kuler na grafickoj je promenljivog broja obrtaja i cak i kad ga maximalno opteretim ne okrece se na maximumu i nije bucan (kad se ukljuci racunar zavergla na max broju obrtaja pa cujem koji je maximum buke u radu nikad ne dodje do toga), na defaultu se uopste ne cuje.

Kad odradim nove testove postovacu rezultate

Toliko pozdrav

X1600pro ima savremeniji cip. V/P je valjda 12/5 naspram 8/3 kod 6600gt. Cipovi rade isto (500 MHZ). Samo da nije DDR2 800MHz memorije koja ga zakopava, cele ove polemike ne bi ni bilo.
Po meni izbor kartice zavisi od toga koliko dugo ce se koristiti. Ako se planira zamena za nekih pola godine, verovatno je bolje uzeti 6600GT, jer dosta brze radi sa starijim igrama a sa onim u blizoj buducnosti ce biti tu negde sa X1600pro ili malo sporija. Ako se planira da kartica sluzi duze od toga, bolje je uzeti X1600pro jer ce izaci igre koje ce ceniti 256 MB memorije, kao i graficki cip sa vise pixel i vertex shadera.
Pozdrav

Nisam 100% proverio al po mnogim cenovnicima vidim da ima Gainward 6600GT (DDR3) za ~120€, pitanje je da li vredi jos ~20€ za 1600pro?

Misko je napisao(la):
Nisam 100% proverio al po mnogim cenovnicima vidim da ima Gainward 6600GT (DDR3) za ~120€, pitanje je da li vredi jos ~20€ za 1600pro?

Gde ima Gainward 6600GT da se kupi za 120€ i da li je ta cena za MP ili VP?

Ima kod komsija(Hrvatska-HGspot) i to je cena kad se skine PDV.
I koja je od ove dve katrice bolja kupovina? Mislim Gainward 6600GT(ako je verovati ima i VIVO i Dual-DVI) ili sapphire X1600 Pro?

Poslednja izmena:
Twi$teR je napisao(la):
Gde ima Gainward 6600GT da se kupi za 120€ i da li je ta cena za MP ili VP?
Proverite prvo realne performanse tih Gainwarda, jer imam informaciju da ima neki model koji daje pristojno losije rezultate od klasicnih 6600GT. Opet ponavljam proverite ili ako je neko ima neka postuje neki rezultat testa.

Gedza je napisao(la):
Proverite prvo realne performanse tih Gainwarda, jer imam informaciju da ima neki model koji daje pristojno losije rezultate od klasicnih 6600GT. Opet ponavljam proverite ili ako je neko ima neka postuje neki rezultat testa.
potvrdjujem gedzinu sumnju u te "gainward"-e.
drug je bio uzeo dal GT ili ne nije ni bitno, kartica je radila uzasno!

Gedza je napisao(la):

Sklopio sam komp sa tom karticom prosle nedelje, nisam primetio da radi losije, nesto preko 8k u 3D mark-u 03, Athlon 3000+, Asus A8N-E, nista overklok. Oznaka kartice je Gainward GeForce 6600GT Ultra/1960PCX, sa 128 Mb DDR3.

Sad sam pustio 3Dmark03 i 05, prvo na MSI 6600GT-VTD pa na Gainward 6600GT Ultra 1960 i rezultati su prilicno slicni. 7241 : 7143 u 3DMark03. 3130 : 3112 u 3DMark05.

JoKa je napisao(la):
Sta podrazumevas pod tim radila uzasno ???
vidis kod druga su rezultati bili dosta losiji od tih koje si ti dobio odnosno normalnih i probao je sa vise verzija drajvera. to sto je imao i ne lici na nekog gainward-a tako da ko zna sta je neko prodavao pod tim imenom....

Jutros je na sajtu HG spota cena za Gainward 1960XP bila 1097 kuna a sada stoji cena od 1307 kuna ,skocila je za 30 evrica grubo racunajuci. Sami smo krivi velika potraznja dize cenu.

Ser_Zile je napisao(la):
vidis kod druga su rezultati bili dosta losiji od tih koje si ti dobio odnosno normalnih i probao je sa vise verzija drajvera. to sto je imao i ne lici na nekog gainward-a tako da ko zna sta je neko prodavao pod tim imenom....

To je vec druga stvar, probao sam i PCIE verziju i rezultati su srko identicni sa onima koje postize MSI.

Gedza je napisao(la):

Hvala za info, ali mene ta kartica i ovako neinteresuje. ;) Postavio sam pitanje zato sto mi se cena ucinila niskom za Gainward-ovu karticu, ali posto se verovatno radi o PCI-E modelu onda je cena na mestu.

Pozdrav. :wave:

Vrh Dno