Šta je novo?

1600 pro VS 6600Gt

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
Ati x1600pro Vs Nvidia 6600gt ?

Dakle koja od pomenutih kartica predstavlja bolji izbor? Cene su im slicne mozda malo na stranu x1600pro.Koja je brza u igrama i koja ima bolji 2d prikaz?
Takodje ako neko ima link ka nekom dobrom testu bilo bi lepo.

Uzet x1600pro...jeftiniji,negde bolji,negde losiji ali lepse boje i 2d slika i puki nedostatak razloga da se ide na jace i skuplje je uslovilo kupovinu...ako zafali bas prodace se pa ce se uzeti neki 7800gt samo da se poklopi sa ovim generalnim padom cena kad ga bude :p .

Poslednja izmena:
sale prdez je napisao(la):
ves sada ima de se kupi X800GTO za 180e, dok je obican X800 sa 256MB oko 200e na vise mesta. ne kapiram da neko preporucuje X800 za 240e. to je definitivno precenjeno!

X800GTO za 180e nema regularno, sve to sto je bilo po forumu je bilo van standardnih tokova.
Regularna cena za GTO je 210+ €.
X800 jeste glupost pored GTO-a, ali toga je svestan i ATi.

u kom smislu glupost? mislis zato sto su jako slicni? onda se moze reci da je GTO glupost pored obicnog X800 (obzirom da je GTO dosao kasnije)...

Poslednja izmena:
ako misli cenu, onda je upravu, delimicno. zavisi za koliko se nadje koja karta. ovde na forumu sam pricao sa par ljudi koji imaju MSI X800 sa 256MB DDR3 rama koja ima da se nadje za 200e sto je svakako dobra kupovina, (jer se sa malo stelovanja u ATI toolsu pretvara u X800GTO na defaultu), sto se ne moze reci za X800 sa 256MB "obicne" memorije. opet sve zavisi i za koliko ima da se nadje GTO. u jednoj poznatoj firmi je stajalo u cenovniku 180e...sto moze, ali ne mora nista da znaci :)

6800GS se može naći već po 200 E za gotovinu i zauzima mjesto koje je prije godinu dana pripadalo 6600GT pa bi bila i neki best buy. Kod nas se pojavio Gigabyte model po toj cijeni ... referentni nvidijin dizajn, samo gigabytova naljepnica ... trenutno sve rasprodano, čeka se nova pošiljka. Bude li još toga rijetko tko će već uzeti X800GT/GTO. Kartica prave konkurencije gotovo da i nema s obzirom sa je ATI napravio debakl sa X1600XT.

Poslednja izmena:
LiLa, 'ajde malo je istestiraj pa daj rezultate, na netu je bas tesko naci test za nju, uglavnom su XT i obicne..

Ace Rimmer je napisao(la):
6800GS se može naći već po 200 E za gotovinu i zauzima mjesto koje je prije godinu dana pripadalo 6600GT pa bi bila i neki best buy. Kod nas se pojavio Gigabyte model po toj cijeni ... referentni nvidijin dizajn, samo gigabytova naljepnica ... trenutno sve rasprodano, čeka se nova pošiljka. Bude li još toga rijetko tko će već uzeti X800GT/GTO. Kartica prave konkurencije gotovo da i nema s obzirom sa je ATI napravio debakl sa X1600XT.

Kojih bre 200€ za GS? Gde to ? Izrazito me nervira kada neko ovako lupi i jos misli da je ispao pametan.
Ajde, napisi gde ima standardni 6800GS za 200€.

HR, Ve-mil ... 208 E da budemo precizni. Ako je toga kod nas bit će i kod vas prije ili kasnije. Kartica je "standardna", referentni nv dizajn ... samo gigabyte naljepnica ... kupilo je par forumaša na PCEkspert-u. BTW, Powercolor X800XL je isto blizu. Cijene dijeliš sa 7.5 da dobiješ E.

Poslednja izmena:
HR, Ve-mil ... 208 E da budemo precizni. Ako je toga kod nas bit će i kod vas prije ili kasnije. Kartica je "standardna", referentni nv dizajn ... samo gigabyte naljepnica ... kupilo je par forumaša na PCEkspert-u. BTW, Powercolor X800XL je isto blizu. Cijene dijeliš sa 7.5 da dobiješ E.

To je Hrvatska i te robe ni tamo nema.
Uzdrzi se od netacnih i nepotrebnih izjava ubuduce.

Ne znam u čemu je problem. Ono na što sam htio ukazati je tendencija kretanja cijena za neke proizvode. Valjda je svakom jasno da će 6800GS i X800XL prije ili kasnije imati manju cijenu. E pa, danas se već mogu kupiti negdje po onoj cijeni po kojoj su se doslovno jučer prodavale 6600GT i X800GTO. Možda bi netko tko je namjeravao kupiti kartice te klase trebao o tome razmisliti s obzirom da je u toku "smjena generacija".

Neki mi neko razjasni dal je ovo istina:

6600GT = 8 pipe-a, 8 ROP
x1600pro/xt = 12 pipe, 4 ROP ???

Ne znam u čemu je problem. Ono na što sam htio ukazati je tendencija kretanja cijena za neke proizvode. Valjda je svakom jasno da će 6800GS i X800XL prije ili kasnije imati manju cijenu. E pa, danas se već mogu kupiti negdje po onoj cijeni po kojoj su se doslovno jučer prodavale 6600GT i X800GTO. Možda bi netko tko je namjeravao kupiti kartice te klase trebao o tome razmisliti s obzirom da je u toku "smjena generacija".

Mozes da posmatras i cene u USA, trendovi su isti kao i proporcije u cenama.

Ali nemoj napisati ima za 200€ bez da kazes gde.

Trece, cene konstatno padaju i tu nemas sta da izmisljas toplu vodu. Sigurno ce i 6800GS biti ispod 200€ u SCG ali kad to ne znas ni ti ni ja.
Stoga te molim da se uzdrzis komentara bez konkretnijih podataka.

Ne znam u čemu je problem.....
Не брини, Саша нема ништа лично против тебе :)

Једноставно не знаш једну ствар о Србији:

Продавци воле да каче производе у ценовнике по финим ценама, а нигде их нема.
Такође не ажурирају цене редовно, па када дођеш да купиш :whip:
Другим речима у Србији је доста ствари јефтино, само нема нигде да се купи :D

Због таквих ствари, када неко каже да нешто има јефтино, ми волимо да чујемо где.

Sasa je napisao(la):

Pa interesuje me koliki performance hit to izaziva (ako ga uopste i izaziva). Vidim da x1600 kartice dobijaju 6600gt u 3DMark05, ali u igrama su samo tu negde (bar dok je u pitanju DirectX).

Ne znam, pa pitam, ***. :S:

Poslednja izmena:
Ostoja je napisao(la):
Pa interesuje me koliki performance hit to izaziva (ako ga uopste i izaziva). Vidim da x1600 kartice dobijaju 6600gt u 3DMark05, ali u igrama su samo tu negde (bar dok je u pitanju DirectX).

Ne znam, pa pitam, ***. :S:

Ti si pitao da li je moguce, jeste :)
A kakav je performance hit imas u testovima :)

Inace, 6600GT koliko znam takodje ima 4 ROP-a.

Juce mi je dopala saka jedna 1600Pro sa 256 mb ddr2 od gigabajta. Cena karte je oko 130 eura sto je manje od 6600GT. Obe su 128 bitne a rezultati 3d marka 2005 su:
6600GT 3550
1600PRO 3887

test masina venice 3000+, 1 giga rama. Pa vi uzmite bolju za manje para.

AGP ili PCI-E??? Ako nije frks, daj neki game test.

Poslednja izmena:
Znam to za 3DMark, ali u igrama su samo "tu negde"... bar ono sto se dalo iskopati iz oskudnih review-a....

Iz vlastitog iskustva ti savjetujem da uzmeš 6600GT, evo ja je mijenjao danas za Gainward 6600GT non GS koje je bila još tome jeftinija. Kartica se u igrama bolje ponaša i manje se grije. Oprilike Sapphire X1600Pro u idlu radi na istoj temperaturi kao 6600GT pod opterećenjem ... X1600Pro se pod opterećenjem popne do 70-80 C samo tako. Sapphire sam testirao na 600/810, a Gainwarda na stock 500/1000. Obje kartice imaju jednako bučne hladnjake.
Već sam pisao o X1600Pro pa pogledaj. Ja se isto ponadao bit će nešto od novog ATI-a, pa ostao razočaran malo.

Poslednja izmena:
imam 6600gt i kartica je stvarno dobra jedino sto je zeza je 128mb ram-a. Znaci BF2 i COD2 nece ni da cuju za full texture al su zato sve ostale opcije na maximumu(ukljucujuci i AA). Ne pomaze ni iskljucivanje drugih opcija , jednostavno je potrebno vise video memorije.

Poslednja izmena:
Ostoja je napisao(la):
Znam to za 3DMark, ali u igrama su samo "tu negde"... bar ono sto se dalo iskopati iz oskudnih review-a....
Ne gresi dusu nisam ja zadrti ATI-jevac pa kao bolji je ati al prosudi sam, obe karte su 128 bitne, 6600GT ima 128 GDDR3, 1600 256ddr2 jeste sporija al ima je vise a i taktovi su tu negde. Za igre gde je kolicina memorije bitna vise memorije znace i bolje performanse.

Iz vlastitog iskustva ti savjetujem da uzmeš 6600GT, evo ja je mijenjao danas za Gainward 6600GT non GS koje je bila još tome jeftinija. Kartica se u igrama bolje ponaša i manje se grije. Oprilike Sapphire X1600Pro u idlu radi na istoj temperaturi kao 6600GT pod opterećenjem ... X1600Pro se pod opterećenjem popne do 70-80 C samo tako. Sapphire sam testirao na 600/810, a Gainwarda na stock 500/1000. Obje kartice imaju jednako bučne hladnjake.
Već sam pisao o X1600Pro pa pogledaj. Ja se isto ponadao bit će nešto od novog ATI-a, pa ostao razočaran malo.
Grejanje? kartica koju sam testirao je gigabajtova bez kulera sa ogromnim alu hladnjacima sa obe strane. Nisam probao da je oc, al verujem da ima potencijala. Za vreme testa nisam primetio da se greje preterano.

Nazad
Vrh Dno