Šta je novo?

1600 pro VS 6600Gt

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
Ati x1600pro Vs Nvidia 6600gt ?

Dakle koja od pomenutih kartica predstavlja bolji izbor? Cene su im slicne mozda malo na stranu x1600pro.Koja je brza u igrama i koja ima bolji 2d prikaz?
Takodje ako neko ima link ka nekom dobrom testu bilo bi lepo.

@danijel00
... samo ako senzori lažu ... 6600GT oko 40 C idle, 53 C full load ... u istoj sobi, u istom kućištu X1600Pro 52 C idle, do 80 C full load
Temp. na Ati-u su čitane sa Ati Tool-om. Mislim ... ja sam probao i napisao svoje zapažanje, ne tjeram nikoga da mi vjeruje.

Poslednja izmena:
@Stilgar
Jesi li gledao na Eversetu karakteristike X1600Pro? Meni je pod širinom mem. magistrale pisalo 64bit. Mark2005 je bio nešto ispod 4000 bodova tako da vjerujem da se Everest zabunio nešto.

Silent pipe, ista stvar (možda malo pojačana) je na XT modelu. S obzirom da su to ugrađivali na 6600GT i 6800 vjerojatno dobro radi. Na ovoj Sapphireovoj koja je bila kod mene je bio uski alu heatsink sa prilično bučnim ventom. Kao što sam već rekao kartica na oko ne ulijeva povjerenje ... grubo obrađeni PCB, masne mrlje kao od lem paste na poleđini i tako to ... više sam očekivao od Sapphirea.

http://www.sapphiretech.com/en/products/graphics_gallery.php?gpid=133

Ace Rimmer je napisao(la):
@danijel00
... samo ako senzori lažu ... 6600GT oko 40 C idle, 53 C full load ... u istoj sobi, u istom kućištu X1600Pro 52 C idle, do 80 C full load

6600GT nije tako 'ladna. Da li si koristio monitoring graph sa Rivom Tuner ili si izasao iz igre/Alt+TAB pa tek onda isao u nV CP ili RivuTuner?

Uz dobro hladjenje 6600GT na 2D drzi oko 40-45 C dok u 3D dostigne oko 80 C. Moja kartica ima losije hladjenje i temperature su joj 46-47 C idle i 80-95 Load (u zavisosti od igre do igre), a da ne pricam o OC-u, na 550 MHz nekada dosegne i 102-103 C.

nvCP je otvoren u pozadini na "Temperature Setings", koristio sam ALT-TAB. Vidjet ću sa Rivom. Makar ... neki proizvođači kartica u biosu zgase nvidijin thermal senzor i koriste vlastiti (Leadtek to radi ja bih rekao, za Gainward nisam siguran).
EDIT: Evo izvrtio jednu mapu UT2003 4xAA i AxAF na 1024 i max. temperatura na Riva grafikonu je 51 C. Everest kaže za senzor da je Driver (NV-DRV). Na jezgri je bakreni rebrasti heatsink sa relativno bučnim ventom.

Kućište je ventilirano, a temp. u sobi je vjerujem između 15-20 C s obzirom da centralno ne radi.

Poslednja izmena:
Stilgar je napisao(la):
Ne gresi dusu nisam ja zadrti ATI-jevac pa kao bolji je ati al prosudi sam, obe karte su 128 bitne, 6600GT ima 128 GDDR3, 1600 256ddr2 jeste sporija al ima je vise a i taktovi su tu negde. Za igre gde je kolicina memorije bitna vise memorije znace i bolje performanse.

Ma OK, nisam to ni rekao, nego me bas zainteresovalo prakticno iskustvo.

Imao sam varijantu da uzmem x800GTO AGP ili x1600pro AGP preko grane (pre jedno mesec dana), ali prva mi bila ipak preskupa ,a za drugu nisam imao nikakav info (svugde su opisi x1600XT karti, nisam nijedan PRO nasao). S obzirom da je cena odnos 195:135 (respektivno), a da o x1600 u tom trenutku nisam imao blagu ideju sem par stvari ko je mi je byMAX rekao, odlucih da sacekam malo sa kupovinom... da se "iskristalise" trziste.

Posto si, eto, imao kontakt sa kartom, zivo me interesuje kako se pokazala na "testu" (da ne zuji kao fen ili slicno i prakticne performanse), posto ostajem na AGP-u jos neko vreme, a ne bih da se otvaram za 200 evra bespotrebno...

Poslednja izmena:
Valjda ce uskoro neki test na benchu...x1600 serije....a bilo bi OK, mada teshko, ako bi istestirali i pomenuti AGP model...poshto izgleda da je jedini na trzishtu bar sada. Kako stvari stoje cena Pro a i XT modela ima poprilichno da padne..na nekih ~130-145€ za Pro a ako bi XT bio ispod 200€..bilo bi OK.

Inache kad smo kod prelaska na PCI-E, mnogo skupa zezancija i mene bi koshtala ~180€ a chini mi se....shto kaze ostoja da je bespotrebno...

ivica je napisao(la):
Valjda ce uskoro neki test na benchu...x1600 serije.....
Pa bio je vec zar ne?,doduse sa starijim drajverima ali svejedno u okviru cele x1x00 familije ako se ne varam a ne varam se...

Ma spustit će oni brzo XT ispod 200 E. Evo kod nas opet ima onog Gigabytea 6800GS za 208 E, a pale su i cijene 6800GS kartica drugih proizvođača (XFX, Gainward). Također se pojavio i X800GTO16 (rebrandirani X800XL) za 200E. Obje kartice su dostupne i mogu se kupiti trenutno. Pokopat će 1600XT-a vlastita X800 braća :)

LiLa je napisao(la):
Pa bio je vec zar ne?,doduse sa starijim drajverima ali svejedno u okviru cele x1x00 familije ako se ne varam a ne varam se...

Da samo usamljeni x1600xt i to sa starim drajverima, test iz oktorbra.
Interesuje me x1600pro konkretno. Eto izashli su testovi x1300pro ali nema x1600pro-a. x800 brca mozda ce i pokopati sopstveni x1600XT ali ne verujem ako mu cena padne na ~165-170€, taman iznad 6600GT, a pro modela ispod 130€...jer je 6600 DDR2 ispod 120€.

181697.jpg

Ostoja je napisao(la):
Ma OK, nisam to ni rekao, nego me bas zainteresovalo prakticno iskustvo.

Imao sam varijantu da uzmem x800GTO AGP ili x1600pro AGP preko grane (pre jedno mesec dana), ali prva mi bila ipak preskupa ,a za drugu nisam imao nikakav info (svugde su opisi x1600XT karti, nisam nijedan PRO nasao). S obzirom da je cena odnos 195:135 (respektivno), a da o x1600 u tom trenutku nisam imao blagu ideju sem par stvari ko je mi je byMAX rekao, odlucih da sacekam malo sa kupovinom... da se "iskristalise" trziste.

Posto si, eto, imao kontakt sa kartom, zivo me interesuje kako se pokazala na "testu" (da ne zuji kao fen ili slicno i prakticne performanse), posto ostajem na AGP-u jos neko vreme, a ne bih da se otvaram za 200 evra bespotrebno...
pcie, nema ventilatora, to je gigabyte-va silent serija.
Ali svi koji imate AGP sacekajte jos malo. 7800Gs ce da bude u agp varijanti. Ko je rekao agp je mrtav :banana:

Poslednja izmena:
Evo ja sam kupio jednu Sapphire ATI x1600pro naravno PCI-E, nema ga bas nesto za AGP :) pa sam morao i plocu da menjam.
Ali evo nekih rezultata:
3dmark03 7200 bodova
3dmark05 4080 bodova
Sve ovo radjeno sa Omega drajverima (Catalyst 6.1) posto me zezaju markovi sa 6.2
PCB mi ne deluje tako lose kao sto gore pise, sta vise cini se skroz ok, ventilator je potpuno necujan i vrti se na jako malo obrtaja. Kartica se greje solidno idle ok 45 a ide i do 80 kada je maximalno mucim... Slika na monitoru je perfektna, tj nemam nikakvih zamerki i tv out je odlican, prosto me je odusevilo jer izgleda odlicno, jedino bolje resenje su one kartice sa RageTheater chipom...
Pa ako nekoga jos nesto zanima nek pita, veceras skidam 3dmark06 pa da vidim kakva je tu situacija...
E da kostala me je oko 140e u jednoj BG firmi, znaci regularna cena...

Poslednja izmena:
@n_131: na kojoj mashini si imao te rezultate...i shta si menjao...nf3 za nf4 ili neshto drugo..Si probao neki OC...GPU na 600MHz i sl.

@n_131: Koji prozvodjach je kartice ?
Jesi je klokovao malo ?
Poz

Masina je Sempron 2800+@2400Mhz,DFI Nf4x (menjao sam Epox 8KDA3J nf3 250Gb, znaci nf3 za nf4) 512Mb Kingston VR DDR400 i Sapphire x1600pro.
Nisam jos uvek probao nikakav overclock jer me kartica (ili drajveri) nesto zezaju.
Postovacu kasnije nove rezultate i max overclock koji budem mogao da izvucem...

E pa evo sada sam je malo i kloknuo, tj 560/860... Moze i vise, jezgro moze i oko 620 al nisam hteo da je forsiram toliko jos uvek. Imam oko 4500 poena u 3Dmark05... Nije lose...

Pa daleko od toga da je loshe...Pa probaj sa ATi tool-om da testirash...za najveci klokove..tu ako blokira...nemoj da se cimash da testirash.

Ovo vec bolje od 6600GT-ja...Tako nekako.

Gledajuci samo mark05 rezultat,bolje je primetno od 6600Gt.Al to je mark05 :d
Salu na stranu,u novijim igrama,mislim ce biti bolja ,dok u starim i nije toliko bitno(vazno da daje +40 fps u starijim igrama u normalnim rez. i oprosteno joj je :d )

Pa mislim da ima dovoljno snage i za starije igre... Definitivno mislim da je trenutno ovo bolja kupovina od 6600GT. Inace sa ATI Toolom sam je terao i do 630-640 za jezgro i 880 za memoriju ali nije mogla da istera 3Dmark... i ujedno mi ATI tool bas i ne radi najbolje s njom, nema nigde artefakata ali zato zakuca masinu :)

Ja mislim da ce posle martovske i aprilske verzije drivera, x1600 pro postizati bolje rezultate u novim naslovima od 6600gt .

mige je napisao(la):
Ja mislim da ce posle martovske i aprilske verzije drivera, x1600 pro postizati bolje rezultate u novim naslovima od 6600gt .
Isto su ljudi mislili i u novembru-decembru posle preliminarnih testova sample kartica, kad ono k*rac ;) vec je kraj februara-pocetak marta. 6600GT je jako veliki problem za ATI, a 7600GT ce biti jos veci, zbog toga ce i predstaviti x1700pro/xt seriju.

Kupovati g.kartu na osnovu nekakvih prognoza o driverima je smiješno!?Pogotovo kad se radi o Atiju.Njima je to uspjelo jednom,a kad će opet,i da li će to je pitanje?
Kod konkurencije je druga priča.

Nazad
Vrh Dno