HiP
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 01.02.2010
- Poena
- 154
Ovih diskusija je bilo više puta. Mislio sam da je ovo tema izvučena iz naftalina.
Elem, laptop od 15,4 je sasvim dovoljan za udoban rad u većini slučajeva. Sve preko toga je nepraktino. Znači sedamnaesticu ne možeš ni po kući da prenosiš lako, a napolje da i ne govorim. Kabast, težak. Staviš ga na krevet uzme ti pola kreveta, teško se miče, nepraktičan. Ne možeš ga na stomak (kad si u krevetu) jer je težak i ogroman. Znači 15ica i to ako je moguće da je i manje od 3Kg je OK za nosanje i generalno. Čak i 3Kg je teško.
Ako nekom toliko treba veći displej, jer "ne mogu nikako na 15ici", onda nek kupe desktop, ili neku mrcinu od "laptopa" koju nikad neće micati sa stola jer kud će s njim.
Znam gomilu ljudi koji su mislili da je laptop od 17" bolji zato što ima veći displej. Pa tek kad su ga kupili i videli koja je to mrcina i da nema nosanja čak ni po kući, videli da se zahebali i pate za nekom 15icom.
Ja lično nikad ne bi kupio veći od 15ice jer mi laptop pre svega treba da je mobilan, i da mogu i u krevetu da ga koristim ako treba. Veći od toga su za te stvari neupotrebljivi.
Potpuno si u pravu. Laptop je prenosni racunar i treba da bude praktican. Za poslove za koje je neophodno vise sati dnevno provoditi za racunarom idealan je desktop. Udobna stolica, veliki monitor, kvalitetna tastatura...milina za rad