Šta je novo?

Laptop 15 олед

Koji laptop kupiti?

Boemstari

Slavan
Učlanjen(a)
15.08.2009
Poena
245
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Не верујем да ја питам за савет, али искрено не могу више да копам по нашим сајтовима шта има на стању шта нема, где, како итд
а помало ми се жури, тако да ако неко жели да помогне:

Где сигурно код нас могу да купим лаптоп са 15(можда и мало већим) олед екраном, бешуман(без икаквих вентилатора)?
Додатно помаже ако има више верзија да одаберем остале компоненте. Новији прикључци су обавезни, остало мање више...

Може и више предлога, нећу се љутити ,-)

Rešenje
To što ti tražiš pa još dobavljivo kod nas ćeš imati tamo posle 2025. kad Apple Macbook bude prelazio na oled :)

Galaxy Book 2 Pro 360

Мада нема пуно детаља објављених у најави тако да остаје да се види за по нешто да ли ће променити у односу на
претходну генерацију, тј једну од мени три најбитније ствари(горе поменуто).
Од поменутог, олед фхд има, 15" модел има, избор неког адлер процесора(због овог и сумњам) има,
и што је супер има тб4 таман кад падну цене картица посебно ових чија је најава да ће трошити до киловат ,-)

Ајде да дочекам април па да видимо ;-)...
Где сигурно код нас могу да купим лаптоп са 15(можда и мало већим) олед екраном, бешуман(без икаквих вентилатора)?
Ne postoji takav, oled ide u skuplje modele a u takvima su solidni procesori koji se ne mogu pasivno ohladiti.

@Poolmaker
Па сад... Има од 13. Проблем је што је мени то премало. Изгледа да ћу ипак морати да сачекам још мало.
Хвала на одговору свеједно.

Mozda sam van tokova, mozes neki fanless model (Bez obzira na velicinu) da mi posaljes da pogledam?
Licno nisam sreo takav, moje iskustvo sa non gaming masinama je da nikad nisu preglasne (bukvalno dok je bio mehanicki HDD bio mi je uglavnom glasniji od ventilatora na laptopu).

Moraće sa ventilatorom ili da ide na najslabiji laptop bez oleda.
Naprosto ne postoji laptop koji se uklapa u njegove zahteve... Baš me zanima koji je to 13 inča model koji je spomenuo da se uklapa, pa još kod nas dobavljiv. Jer takav ne postoji ni napolju koliko mi je poznato.

Prvo OLED laptopovi kod nas na prste mogu da se nabroje, a sigurno nijedan od njih nije fanless. Baš i mene zanima ko je stavio OLED na konfiguraciju koja ne zahteva ventilator i što bi to neko radio uopšte...

Искрено заиста не могу да тражим сад који је то био 13", пошто сам дуго тражио(месецима), али на пример ево
један који се појављује, додуше опет 14" и који нема вентилаторе:

ASUS ZENBOOK 14X OLED

Иначе не желим да улазим у дискусију зашто не вентилатори, не би водило никуда и можда је за неку другу тему, мислим да сам негде чак и помињао, није битно.
Своје прохтеве сам иначе и смањио, кад сам постављао питање, волео бих и камеру која се може затворити, 120 херца, итд ,-)
него пошто је и ово било за немогуће наћи, рекох ајде боље да не помињем...
У сваком случају хвала на труду, сачекаћу или ћу купити нешто друго док се не појави.

Ja bas gledao, sem što je grozno skup, ima taj neupotrebljiv sekundarni ekran, lošu bateriju i greje se, ne piše da nema fan?

Taj sekundarni ekran može biti prilično koristan kreativcima, imao ga na ZenBook-u pre jedno 4 godine.

@Note10
@danijel00

Није то тај, зато сам написао појављује, прво тромесечје 2022. Ви гледате овај из претходне године. Ја сам одгледао неки preview новог.
Већина њих има додатне ознаке иза да би се разликовали, али некад не напишу на сајтовима, или слично Еплу само ставе годину када је изашао.
У сваком случају схватам забуну, али није баш да сам луд да не видим у толикој потрази да претходни има вентилаторе, и написао сам нема преко 13" ,-)
Али није битно, хвала на лепим жељама за потрагу ;-) ако нађем јавићу ако икога поред мене интересује ,-)
Све најбоље свима који су се потрудили да помогну. 🍻

To što ti tražiš pa još dobavljivo kod nas ćeš imati tamo posle 2025. kad Apple Macbook bude prelazio na oled :)

Galaxy Book 2 Pro 360

Мада нема пуно детаља објављених у најави тако да остаје да се види за по нешто да ли ће променити у односу на
претходну генерацију, тј једну од мени три најбитније ствари(горе поменуто).
Од поменутог, олед фхд има, 15" модел има, избор неког адлер процесора(због овог и сумњам) има,
и што је супер има тб4 таман кад падну цене картица посебно ових чија је најава да ће трошити до киловат ,-)

Ајде да дочекам април па да видимо ;-)

-----------

Сјајно могу сам свој пост да маркирам као решење (solution) ,-)

Ovaj? Misliš da će biti fanless?
Један од њих(нисам ишао на твој линк - опет јер сам би пре пар дана ,-) - не знам јесу ли поменули све ту, излазе ваљда 3-4 различита са називом бук2 + нешто, већина у обе величине).
Један од њих је у прошлом издању био без вентилатора, мислим да је онај који сам напоменуо горе, за њега се надам ;-)
Од неколико сајтова које сам видео ипак нико нема баш сигурно коначну званичну информацију, али није далеко април ,-)

@Note10
"Galaxy Book se ne prodaje kod nas. Ni jedan ni dva."

Ових неколико верзија два које сам поменуо тек треба да се појаве па нормално да се не продају ,-)
Шалу на страну, не знам што не продају, ако си у праву, кад продају све од пегле до фрижидера, али и да не буду
имали овде па није тако тешко наручити и скроз легално онлајн... наравно увек боље ако буде имало овде.

Све то наравно подразумевајући да буде како делује да ће бити па да желим да набавим, као и други којима треба нешто слично,
али као што рекох изнад - видећемо за месец два.
За то време можда изађе и неко други са нечим, мада за сад од најава које сам видео, највише полажем наде у ово.

Uzmi Macbook 16" 2021....jes da kosta, ali ventolator se skoro nikad ne cuje, ekran je miniLED sto mu dodje skoro isto kao OLED. :D
Ali to ako imas da das 2650e... :D
Ili mozda da uzmes ovaj asus 15 oled, pa da iskljucis onaj boost za procesor, time dobijas slabije performanse, ali ce se ventilator paliti bas retko...tj, palice se, ali nece se cuti... :)

Један од њих(нисам ишао на твој линк - опет јер сам би пре пар дана ,-) - не знам јесу ли поменули све ту, излазе ваљда 3-4 различита са називом бук2 + нешто, већина у обе величине).
Један од њих је у прошлом издању био без вентилатора, мислим да је онај који сам напоменуо горе, за њега се надам ;-)
Од неколико сајтова које сам видео ипак нико нема баш сигурно коначну званичну информацију, али није далеко април ,-)

@Note10
"Galaxy Book se ne prodaje kod nas. Ni jedan ni dva."

Ових неколико верзија два које сам поменуо тек треба да се појаве па нормално да се не продају ,-)
Шалу на страну, не знам што не продају, ако си у праву, кад продају све од пегле до фрижидера, али и да не буду
имали овде па није тако тешко наручити и скроз легално онлајн... наравно увек боље ако буде имало овде.

Све то наравно подразумевајући да буде како делује да ће бити па да желим да набавим, као и други којима треба нешто слично,
али као што рекох изнад - видећемо за месец два.
За то време можда изађе и неко други са нечим, мада за сад од најава које сам видео, највише полажем наде у ово.
Samsung Galaxy Book (Pro) se u početku uopšte nije prodavao nigde u Evropi, zatim su ga konačno pustili u prodaju. Pre kupovine Asus OLED modela kontaktirali smo Samsung, rečeno nam je da se u legalnim kanalima prodaje u Srbiji neće naći. Jedino ako se nešto od tada promenilo... a ne vidim na sajtovima popularnih radnji da jeste.

Vrh Dno