Šta je novo?

14:10?

radera

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Hochu da kupim lcd TV - 40-tak incha, ali me zanima da li ima modela koji podrzavaju aspect ratio 14:10?

Najcešća varijanta u prodaji je da možeš da biraš samo 16:9 ili 4:3, sto znači da si osuđen da gledaš TV sa dve uzdužne crne trake ili sa "sabijenim" ljudima. Mislim da 14:10 malo popravlja stvar i solidno je prelazno rešenje.

Ne postoji, tv se prave u 4:3 ili 16:9 varijanti a pc monitori u 5:4 ili 16:10. Kupi projektor.

LG modeli imaju 14:9 mod pored standardnih 16:9 i 4:3. Takodje tu su zoom1 i zoom2 kao i mod koji ja koristim za gledane TV kanala (spectacle). Spectacle mod mu dodje kao manji crop gornje i donje ivice ekrana dok su leva i desna ivica blago razvucene - sredina ekrana je kao u 4:3 modu bez deformacije

Ja bas koristim spectacle da gledam ove nase krsh 4:3 kanale, isece donju stranu slike taman koliko da ne poremeti titlove i bolji je od zoom1 i zoom2 moda.

To su modovi ekrana a ne da se tv pravi u tom odnosu. Ekran je i dalje 16:9.

Ako smem da zakljucim, kupovina nekog LG TeVea bi malo ublazila stvar sa prelaznim aspect ratiom 14:10. Da li svi modeli LG-a imaju ovu varijantu ili taj spectacle mod? Koji je tvoj model LG-a?

Ako smem da zakljucim, kupovina nekog LG TeVea bi malo ublazila stvar sa prelaznim aspect ratiom 14:10. Da li svi modeli LG-a imaju ovu varijantu ili taj spectacle mod? Koji je tvoj model LG-a?

Mislim da svi modeli imaju taj mod kod LG (spectacle), cak mislim da to imaju i SAMSUNG televizori samo pod nekim drugim imenom :) Ako ti nesto znaci oznaka mog modela je 32LC25R

Skoro svi ti 16:9 tv imaju neku vrstu tog moda, samo se različito zove: spectacle, panorama, just...
A 14:10 nisam video nijedan koji ga nema...

Vrh Dno