Proveri prvo da ti je iskljucen CEPPozdrav, upravo stavio novi BIOS sa microcodom i gledam kako mi se ponasa procesor. Istog momenta kako upalim Cr32 krene jedan core da trotluje, posle par sekundi jos jedan, a ne prelaze 93c. Score mi je opao bar za 3k poena. Undervolt kao da nema nikakvog uticaja.
13900k, gigabyte aero g z790Pogledajte prilog 453616
Meni ovo izlgeda okej, jer su ti ta 2 cora koja bustuju na max, razlika je 3c izmedju njih, tako da sve je okej, windows ocigledno preferira malo vise 5 core i zato ti je on u tom tasku topliji ali gledas peak (max)Nisu 13700k updatovan
Taj jedan core mi odstupa u zadnjih mesec dana po 10-14C verovatno hot spot usled paste....
Pogledajte prilog 453764
Da li je pravilno naneta pasta?
Koja je pasta?
Da li je pravilno postavljen kuler?
Koji je kuler?
Ako si 100% siguran da si pastu i kuler stavio kako treba, onda je verovatno neka brljotina između microcode i uefi-ja.
ima li nacina da nesto promenim?@riddler
AC/DC loadline vrednosti su promenjene, to je razlog iza gubitka performansi.
Bio je 1.000/1.000mOmh u startu, ali sam promenio na pocetku thread-a posto je neko vec predlozio.Čudno da nisu podesili AC/DC po intelovoj tehničkoj specifikaciji u poslednjoj verziji biosa, tj 1.000/1.000mOmh...
U tvom slučaju nije u pitanju obaranje frekvencije zbog temperature već zbog power limit-a. Promeni AC/DC kao što predložih i biće nešto bolje...
Kada je AC/DC izjednačen, potrošnja skače. To znači:
- ako je vcore 1.3v a AC/DC 1/1 cpu će povući 300w
- ako je vcore 1.3v a AC/DC 0.5/1 cpu će povući 275w
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari