Šta je novo?

1280x1024 rezolucija?

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Trenutno radim jedan sajt i u rezoluciji 1024x768 se vidi odlicno kako treba, medjutim u 1280x1024 rezoluciji nije bas kako treba.

Sajt mozete pogledati ovde:
http://two.xthost.info/sajt/

Prvo pogledajte u manjoj 1024x768 rezoluciji a onda u vecoj da bi videli problem. Mene zanima da li mogu uz pomoc javascripta i css da sajt bolje prilagodim toj vecoj rezoluciji.
Recimo nesto kao if 1280x1024 than.... pa da stavim css stilove prilagodjene toj rezoluciji. Konkretno u pitanju bi bilo #divleft i #divright da se malo prosire jer #divcentar zauzima najvise prostora u najvecoj rezoluciji.

Znaci sajt u 1280x1024 bi trebalo priblizno da izgleda kao u 1024x768.

pozdrav

Poslednja izmena:
Stavi sve: #divleft, #divright i #divcentar u procentima a ne u pixelima i razvući će se samo.

Sa % je skoro uspelo(stavio sam left,right i centar 30%), medjutim onda dolazi do raspada, tacnije dolazi do kolapsa. Jer divovi left i right imaju faux sliku. Tako da ne znam kako da napravim odgovarajucu faux sliku.

Pitanje i dalje stoji, kako da napravim javascript kod, koji ce kada detektuje odredjenu rezoluciju (pr:1280x1024) da ubaci novi css style koji ce biti prilagodjen za odredjenu rezoluciju.

Poslednja izmena:
Napravi jedan kontejner fiksne širine, centriraj ga po sredini i onda sve ubaci unutra.

Samo da javim da kod mene (firefox 2.0.0.7) nema nikakvih problema. U obe rezolucije stranica se kulturno prikazuje, cak i u nekim hibridnim.

Nazad
Vrh Dno