Šta je novo?

12719 3D Markova 2001 SE

simpson H je napisao(la):
Ti se ocigledno nisi druzio sa 3DMark-om 2001se.Hajde probaj ti da odradis default benchmark.

🙂 Voleo bih da mogu, ali trenutno mi je jedan Eagle Gf 4 MX460, krsh od graficke, u masini, pa nece do kraja. Cekam da mi vrate radeon-a. Inace ovaj eagle na Asus KT133A ploci (160Mhz FSB, athlon 1.2) radi stabilno na 340/510Mhz-a, a kod mene na Abit KG7 (156MHz FSB, xp1.72) jedva radi na standard frekvenciji, a postize 20% vise poena.
Ako sam pogresio, izvini, ali gledao sam neke druge screenshot-ove na kojima nema onog "not used default benchmark". Inace druzili smo se dosta.
PS: Evo sad je odradio do kraja, i u pravu si, nisam do sada obracao paznju. Jel moze objasnjenje zasto to pise tako i sta treba da se uradi da ne pise, posto sam video rezultate na kojima nema toga.
Pozdrav

GoranM je napisao(la):
,ali samo kopiraj adresu u novi blank prozor jer ovako link ne radi.🙂
( ispravka kopiraj u neki *.txt pa onda iz njega ili otkucaj rucno) treba da dobijes tabelu P4 3.6 GHz i MSI GF4 Ti4600 13745 3DMarks, a XP3400+ (2666/333FSB) 12305🙂 🙂 🙂

GoranM je napisao(la):
( ispravka kopiraj u neki *.txt pa onda iz njega ili otkucaj rucno) treba da dobijes tabelu P4 3.6 GHz i MSI GF4 Ti4600 13745 3DMarks, a XP3400+ (2666/333FSB) 12305🙂 🙂 🙂
http://www17.tomshardware.com/cpu/02q3/020909/p4_3600-07.html sad ce da radi nasao sam gresku (IZVINJAVAM SE!!!)

GoraneM, mozes li da uradis post linka Madonion, da vidimo detaljno svaki test u FPS ?🙂

Re: Update

drfedja je napisao(la):
Probijeno 13K 3D Markova 2001 na default 1024x768 u 32-bita.

Konfiguracija je sledeca:
Athlon XP 1600+ @ 1.93 Ghz
Abit KX7-333
256 MB PQI PC2700 DDR
ABIT Siluro GF4 Ti4200 315/625

Nesto gledam slicicu sa 3d Mark rezultatom i volio bi ako mozes link da izbacis, da vidim direktno te rezultate na njihovom sajtu.
Kao prvo mislim da dobro lazes, a adobe photoshop je cudo sta se moze sve uraditi sa njim, nemoj da se ljutis, ali za primjer u testu Game 1 low i high details imas 193, 69 fps sto je nemoguce da tvoj procesor izbaci i na tom taktu), kazem procesor jer je ovo cpu dio benhmarka, nikakvu ulogu ne igra graficka. Ovake brojeve nemaju ljudi sa P4 2.8Ghz. Primjetio sam da svi izbacujete neke rezultate, a nigdje linka.
Kako rekoh nemoj da se ljutis, nista nisam mislio lose.
Kao drugo moj savjet ti je da spustis clock za taj athlon jer nece dugo, jedino ako imas watercooling. U svakom slucaju 3dMark je syntetic test i u real gaming stvari su potpuno drugacije.
Recimo igra Morrowind, puni detalji sa AA 2x ON i AF 8x ON, not playable za tvoj sistem.

Ne sekiraj se ti za tog Athlona, idu oni i na 2GHz vazdusno hladjeni (Palomino jezgra - bolji primerci). A ako mu je temperatura u specifikacijama svakako ce izdrzati jedno normalno upotrebno vreme (1-2god.)

Re: Re: Update

Freak_Power je napisao(la):

Nesto gledam slicicu sa 3d Mark rezultatom i volio bi ako mozes link da izbacis, da vidim direktno te rezultate na njihovom sajtu.
Kao prvo mislim da dobro lazes, a adobe photoshop je cudo sta se moze sve uraditi sa njim, nemoj da se ljutis, ali za primjer u testu Game 1 low i high details imas 193, 69 fps .....

Pa sta je cudno u tome. Ja imam slicne rezultate sa losiom (sporom) mobo i nikakvom memorijom. OC, jadan, samo 159 FSB, a karta malo bolje OC-ovana 302/708. Pa je scor veci od 13K. Ako ne verujes ni u te rezultate, evo u attach-u link na MadOnion compare score za moju mashinu.
Pozdrav😉

Re: Re: Re: Update

meaculpa je napisao(la):
Kao prvo mislim da dobro lazes, a adobe photoshop je cudo sta se moze sve uraditi sa njim, nemoj da se ljutis, ali za primjer u testu Game 1 low i high details imas 193, 69 fps .....

Pa sta je cudno u tome. Ja imam slicne rezultate sa losiom (sporom) mobo i nikakvom memorijom. OC, jadan, samo 159 FSB, a karta malo bolje OC-ovana 302/708. Pa je scor veci od 13K. Ako ne verujes ni u te rezultate, evo u attach-u link na MadOnion compare score za moju mashinu.
Pozdrav😉
http://service.madonion.com/compare?2k1=4556886

Re: Re: Update

Kao prvo mislim da dobro lazes, a adobe photoshop je cudo sta se moze sve uraditi sa njim, nemoj da se ljutis, ali za primjer u testu Game 1 low i high details imas 193, 69 fps sto je nemoguce da tvoj procesor izbaci i na tom taktu), kazem procesor jer je ovo cpu dio benhmarka, nikakvu ulogu ne igra graficka. Ovake brojeve nemaju ljudi sa P4 2.8Ghz. Primjetio sam da svi izbacujete neke rezultate, a nigdje linka.
Kako rekoh nemoj da se ljutis, nista nisam mislio lose.
Kao drugo moj savjet ti je da spustis clock za taj athlon jer nece dugo, jedino ako imas watercooling. U svakom slucaju 3dMark je syntetic test i u real gaming stvari su potpuno drugacije.
Recimo igra Morrowind, puni detalji sa AA 2x ON i AF 8x ON, not playable za tvoj sistem.

Ovde nema niko razloga da laze. Ne sluzimo se ni Photoshopom. Za sve sto ti nije jasno, mozes da dodjes i da vidis, bilo kod mene, kod Fedje, Simpsona... Svi imamo GF4 TI4200 kartice, neko XP-a, a neko P4. Posto si preko Fedje indirektno rekao da svi mi lazemo sa rezultatima, kada budes video cifre od recimo 13.000 i preko rezultat u 3DMarku 2001 budi spreman i da platis jedno 100 eura za opkladu, vazi?

Nemoj Aco da trosis suvise energije na ovakve postove, trebas nam za OC. Eno mu link, trazili ste, gledajte....a ko se sluzi adobom, laze sebe, a ne nas. Kada neko od nas nesto postigne na polju OC-a, milo mu je da to podeli sa drugima, bar se nadam da je ovo ozbiljan forum, i ovo je poslednji put da odgovaram na nepoverenja drugih, bilo je toga i ranije...
Pozdrav boom

Bez ljutnje, nisam znao da cpu guras na 159Mhz FSB otuda dobar skor u game 1 low i high detail, graficka je Geforce ti4400, s obzirom da ides 300/700 to je vec overclockovani Geforce ti4600 🙂 (koriste isti chip NV25)

Pozdrav!

Bez ljutnje, nisam znao da cpu guras na 159Mhz FSB otuda dobar

...ma ne ljutim se ja samo, znas, mnogo truda i znanja svih nas se ulozi
u OC, pa kada neko izrazi sumnju u to, malo zasmeta, nista licno.
Inace karta ide i na 320/710 stabilno na tom FSB-u,ali imam PCI TV i mreznu, to me koci pomalo.Mozes misliti da imam bolju MEM na ostrom setovanju, koliko bi bio bolji score.
Pozdrav

meaculpa je napisao(la):
Bez ljutnje, nisam znao da cpu guras na 159Mhz FSB otuda dobar

...ma ne ljutim se ja samo, znas, mnogo truda i znanja svih nas se ulozi
u OC, pa kada neko izrazi sumnju u to, malo zasmeta, nista licno.
Inace karta ide i na 320/710 stabilno na tom FSB-u,ali imam PCI TV i mreznu, to me koci pomalo.Mozes misliti da imam bolju MEM na ostrom setovanju, koliko bi bio bolji score.
Pozdrav

I da... sto se tice Tvoje konstatacije da nece Athlon dugo na tom setovanju, malo gresis, jer moj CPU posle dva sata igre i 12-15 sati rada,
ne prelazi temp. od: mobo 28-30 a CPU 38-40 sepeni Celzija, a hladi se vazdusno, nikakvi peltier, ni vapori.
cooler je alpha pal 8045 sa delta ventilatorom 80X80 i promenjljivom brzinom obrtaja tj. buka na 4800 je sasvim OK. Mislim na letnji period.
Sada je temp. jos manja oko 35 za CPU.
Ciao!😉

meaculpa je napisao(la):
I da... sto se tice Tvoje konstatacije da nece Athlon dugo na tom setovanju, malo gresis, jer moj CPU posle dva sata igre i 12-15 sati rada,
ne prelazi temp. od: mobo 28-30 a CPU 38-40 sepeni Celzija, a hladi se vazdusno, nikakvi peltier, ni vapori.
cooler je alpha pal 8045 sa delta ventilatorom 80X80 i promenjljivom brzinom obrtaja tj. buka na 4800 je sasvim OK. Mislim na letnji period.
Sada je temp. jos manja oko 35 za CPU.
Ciao!😉

Kad dodje zima, moraces da ubacis dodatno grejanje!boom
Mislim da su ta tvoja merenja dosta nerealna...
A pises da ti je maximum 28-30 i 38-40!
Kod mene je maximum oko 25-50 za 3-25 sati rada popodne.
I meni je😎 !

Prihvatam da preterujem ukoliko motherboard monitor laze. To nisam ja merio rucno, vec pratim temp. bilo asusovim Probe ili moth. mon. A evo atach-a:

Pozdrav

Ufretin je napisao(la):
Kad dodje zima, moraces da ubacis dodatno grejanje!boom
Mislim da su ta tvoja merenja dosta nerealna...
A pises da ti je maximum 28-30 i 38-40!
Kod mene je maximum oko 25-50 za 3-25 sati rada popodne.
I meni je😎 !
Obrati paznju da je to ipak Alpha PAL 8045 jedan od najboljih vazdusnih kulera sa Deltom 80mm. Takav kuler ce sigurno oduvati V7+ i ostalu konfekciju.

Alexandar je napisao(la):
Obrati paznju da je to ipak Alpha PAL 8045 jedan od najboljih vazdusnih kulera sa Deltom 80mm. Takav kuler ce sigurno oduvati V7+ i ostalu konfekciju.

Lepo ja kazem SLK i Alpha i ne treba ti vodeno hladjenje.

Hvala bogu, najzad sam nabavio i TT9. Cim budem imao vremena montiram njegov fan na Thermalright SLK800 i turam u masinu. Ako bude prelazio 40c na 1.9Ghz-a bacam sve kroz prozor. FX

Aca je napisao(la):
Ako bude prelazio 40c na 1.9Ghz-a bacam sve kroz prozor. FX

Komšo javi kad ga budeš bacao da čekam sa mrežom dole 🙂

Evo i ja da se pridruzim 3d mark rezultatima.
procesor XP2200+
ASus A7V 333
MSI Ti4200 (malo o/c)
sve ostalo ne overklokovano (padne li mi Abit shaka....Aco , pazi sta sam rekao....... cim uzmem Abita , vodim te u kafanicu , pa kod mene kuci da cedimo vodu iz kamena)
11281 poena..... znam da nije mnogo ali otom potom...

ipin je napisao(la):
(padne li mi Abit shaka....Aco , pazi sta sam rekao....... cim uzmem Abita , vodim te u kafanicu , pa kod mene kuci da cedimo vodu iz kamena)

Ne vredi Abit bez formula1 memorije, ko je rekao Geil3500 😉

ipin je napisao(la):
Evo i ja da se pridruzim 3d mark rezultatima.
procesor XP2200+
ASus A7V 333
MSI Ti4200 (malo o/c)
sve ostalo ne overklokovano (padne li mi Abit shaka....Aco , pazi sta sam rekao....... cim uzmem Abita , vodim te u kafanicu , pa kod mene kuci da cedimo vodu iz kamena)
11281 poena..... znam da nije mnogo ali otom potom...
Jaoooo bre pilicari 😀 ,pustio sam vas 15 dana i niko me ne stize sa rezultatom.Uzeo Aca vetrenjacu,Ipin memoriju,Fedja plocu i kartu a sve vas jos uvek cepa "zastareli" P4 1.6A koji se vise i ne proizvodi.Zapaliste furune a ozbiljnih rezultata nigde😀 😀

simpson H je napisao(la):
Jaoooo bre pilicari 😀 ,pustio sam vas 15 dana i niko me ne stize sa rezultatom.Uzeo Aca vetrenjacu,Ipin memoriju,Fedja plocu i kartu a sve vas jos uvek cepa "zastareli" P4 1.6A koji se vise i ne proizvodi.Zapaliste furune a ozbiljnih rezultata nigde😀 😀
Ovih dana sam rešio da ugradim Roll Barove, gume za kisu u vidu modifikacije KX7-333 pa cemo malo da potpalimo "smederevca" na 2 Ghz da vidimo da li ćemo da te oderemo. Naravno, jedno otključavanje bi takodje dobro došlo i još kvalitetnija memorija.

Tako bre reci,taman sam se zabrinuo da ste odustali😀 ,a to bi znacilo da ostajem na postojecem HW.A bas me nesto svrbi da se pojacavam😀 😀

Pozdrav

Sad kada se ja naljutim 🙂 nateracete me da kupim Ti4200 i napajanje od 500W, jer ovako sa MX440 sam ne druga nego peta liga 😀

Alexandar je napisao(la):
Sad kada se ja naljutim 🙂 nateracete me da kupim Ti4200 i napajanje od 500W, jer ovako sa MX440 sam ne druga nego peta liga 😀

Ma nema veze takmici se u Sandri, disciplina: Memorija odsrafljena na max. Momci pridruzujem Vam se sa p4 Northwood 2Ghz@ na koliko videcemo.

Misko je napisao(la):
Ma nema veze takmici se u Sandri, disciplina: Memorija odsrafljena na max. Momci pridruzujem Vam se sa p4 Northwood 2Ghz@ na koliko videcemo.

Misko ti si svestan da je ta kombinacija spora za danasnje standarde 😀
Ajde uzimaj to cudo, zivo me pojede na koliko ces da ga nasviras...

Nazad
Vrh Dno