Šta je novo?

1212m ili juli@

nvelja

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2007
Poena
320
Videh negde da juli@ i audiophile 192 imaju iste dac-ove. Da li to znaci da i zvuce slicno. Imao sam audiophile 192 i nije mi se nesto svidela.
U stvari, ja bih uzeo juliu, ali ako je ovo gore tacno onda bolje da uzmem toliko hvaljenju 1212m.
Da li ima neko ko je cuo sve tri kartice....ili makar juliu i 192.

Ja sam imao sve i mogu ti reci da je po meni Audiophile najgora varijanta jer nesto hladnije u zivotu nisam cuo, ne mogu da prezalim sto sam prodao 1212m a tu staru verziju koju sam imao je sada maltene nemoguce naci, uglavnom se poturaju ove sa minimum elektronike i bez FW-a, e sad...zavisi i koju muziku slusas...Juli@ i Audiophile su za brainwashing tehno muziku zakon dok je 1212m vise kartica za sofisticirane pravce tipa prog-rock, simfoniju, jazz i sve sto je u sustini multiinstrumentalno.

To sto imaju iste DACove u principu nista ne znaci. Mada, ko zna, mozda i zvuce slicno.:)

^ чика Stormwatch, vas stav je zaboravljena mudrost u ovim laznim vremenima .

g. Gtormwatch, vidim u jednom oglasu da i sami zelite da kupite 1212m, a zanima me jel bas toliko bolja stara verzija, i ako mi FW nije potreban...vidim ima i neki mali trafo....

A definitivno 1212m, hvala na pomoci, bas me to i zanimalo.

Poslednja izmena:
g. Gtormwatch, vidim u jednom oglasu da i sami zelite da kupite 1212m, a zanima me jel bas toliko bolja stara verzija, i ako mi FW nije potreban...vidim ima i neki mali trafo....

A definitivno 1212m, hvala na pomoci, bas me to i zanimalo.

Prilicno je bolja ta stara verzija, nova revizija 1212m usled nedostatka maltene pola circuitry-ja je na pola puta izmedju stare 1212m i Audiophile-a, ako su postojale jeftine muzicke kartice koje su imale broadcast kvalitet zvuka i dva isto tako dobra kanala za snimanje onda su to od jedno 70+ koje sam testirao u ovih 20 godina bile samo Gravis Ultrasound Max (ajd tu mogu uvrstiti i PNP Pro) i E-MU 1212m, sve ostalo je bilo bacanje para.

dok je 1212m vise kartica za sofisticirane pravce tipa prog-rock, simfoniju, jazz i sve sto je u sustini multiinstrumentalno.
Novi 1212m (posto starog nigde nema) ili Asus STX za slusanje navedene muzike?
Kome se prikloniti, pitanje je sad' :eyebrows:

ako slusas na sluskama ASUS koliko me secanje sluzi ima fantastican hedphone preamp

U pitanju je Microlab solo 2 tj stereo wannabe hi-fi :D Ali to za sluske je veliki plus.

Samo da se javim, ubo sam 1212m....to je to.....hvala na pomoci....pozdrav

V2, oseca se razlika vec na prvo slusanje u odnosu na audiophile 192, aj malo da slusam...ali sve je bolje :,,:

Novi 1212m (posto starog nigde nema) ili Asus STX za slusanje navedene muzike?
Kome se prikloniti, pitanje je sad' :eyebrows:

Stari 1212m! Vredi svake pare i vremena da ga nadjes, Asus STX je odlicna kartica i tu nema dileme ali opet neces dobiti organski zvuk koji ces izvuci iz 1212m despite of burr-brown :D. 1212m je napravljena samo jednom i priblizila je studio obicnom PC end useru, ja sam mislio da ce je npr Onkyo SE200 nadmasiti, on je bolji od bilo kog Asusa a opet to nije to u poredjenju sa 1212m....Electric Eye mnogo bolje zvuci na E-MU....:guitar::,,::,,:

A mozda samo malo vise prija ostatku tvog sistema

Ne, probano je na vise razlicitih kombinacija i ove nove kartice briljiraju u minimalistic techno i brainwash techno muzici, tu im skidam kapu...samo to nije moj ukus.

Eh slatke muke...

Kolika je otprilike cena za stari? Da znam da li da prodajem jednu gitarsku pedalu ili dve :D

Znaci novi Emu bas i ne valja? Nekako mi ROHS ne uliva poverenje iz vise razloga. Kapitalizam uzima svoj danak. A ne znam koliko su ove kartice podlozne kvarovima pa da jurim polovnu.

Sa jedne strane je taj Emu koji je dobar za slusanje, dobar za snimanje (koje ce mi trebati u nekoj nedefinisanojj buducnosti). Ali sam cuo da ljudi kukaju zbog drajvera (mene je Creative nervirao jos dok sam imao LIVE 5.1), ne znam koliko je zasticen od EMI posto je PCI, a takodje ne znam koji interkonekt kabl da nabavim za to cudo.

Sa druge strane je STX, koji zvucno nije toliko linearan, ali ljudi pricaju da je dobar zvuk. Ima izlaz za slusalice, koji ce mi mozda zatrebati (ali verovatno ne za ozbiljnije slusanje muzike kao preko zvucnika), ima 2 RCA ulaza. A snimanje verovatno nije ni blizu Emua. Malko je skuplji od prethodne karte.

Inace, nije mi problem strpljenje i vijanje karte preko oglasa ako zatreba :)

Electric Eye mnogo bolje zvuci na E-MU
cheers :guitar:

Stari kosta oko 80-90 eur. Novi E-mu 1212m je prilicno podlozan kvarovima, tuzno ali istinito, stara masina je napravljena ko tenk :D

Sto se tice EMI zastite to je napravljeno odlicno i tu nemas brige, pa nije to Audigy :D:D iako naizgled dolaze iz iste kuce.

Slusalice? Auuu...ako po tome cenis karticu...uh....E-mu 1212m MORA biti pocascena mixetom dostojnom takve kartice jer to nije kartica nego KULT :,,:

Vijaj i budi strpljen...inace radio sam mali test, originalni super sacuvani LP je bio prebacen sa E-MU na komp i opet preko nje pustan na opremi koja je ilustrovana slikom....ljudi moji....ja sam dotle mislio da je gramofon neprevazidjen. :party:

goodsound.jpg

Poslednja izmena:
a kako se razlikuju novi i stari 1212m? jel fw=firewire?

Da, FW je razlika izmedju stare i nove verzije a i primetices nedostatak 2/3 kondenzatora i dosta kracu motherboard karticu.

Slusalice? Auuu...ako po tome cenis karticu...uh...
Ma neeee, to je samo bonus. :)

E-mu 1212m MORA biti pocascena mixetom dostojnom takve kartice jer to nije kartica nego KULT
Imas neku ideju? Neki primer otprilike? Verovatno bi tu islo gitara --> DI box --> karta, ali mozda uzmem u obzir i kupovinu mikrofona i ozvucavanje pojacala, ali to je tek neka daleka buducnost.

Vijaj i budi strpljen
strpljen spasen cheers

inace radio sam mali test...
A je l' to stereo izlaz iz karte, pa pojacalo, pa zvucnici ili neka druga kombinacija sa eksternim dac-om? Pretpostavljam da sam zvuk nije bio daleko od originala?

a kako se razlikuju novi i stari 1212m? jel fw=firewire?
Jeste. Stari ima fw, novi ne.

Ma neeee, to je samo bonus. :)

Imas neku ideju? Neki primer otprilike? Verovatno bi tu islo gitara --> DI box --> karta, ali mozda uzmem u obzir i kupovinu mikrofona i ozvucavanje pojacala, ali to je tek neka daleka buducnost.

Pa ja sam imao narodnu verziju Yamahe t.j. MG16/6FX, nista posebno ali je od bilo kojeg Eurodeska ili Behringera u toj klasi cene jedno 2 stepenice iznad.

A je l' to stereo izlaz iz karte, pa pojacalo, pa zvucnici ili neka druga kombinacija sa eksternim dac-om? Pretpostavljam da sam zvuk nije bio daleko od originala?

Da upravo tako, izlaz iz kartice -> Pojacalo -> Zvucnici, s tim sto je i komp i HI-FI bio prikljucen na poseban izvod struje na tabli a pre pojacala ima jos i dva strujna predfiltera, sa mojim kablovima od kartice do pojacala (oko 30 eur) i sa njegovim 150 eur/m kablovima do pojacala zvuk je vec bio drugaciji. Medjutim sad sam i ja odlucio da napravim repliku sistema ali dosta manjeg jer mi je naravno i soba manja. Sto se tice kvaliteta zvuka, uhhh...naravno da to nije bio original gramofon ali sam prvi put posle dosta godina experimentisanja cuo nesto sto bi mogao da nazovem 95% LP.

Nisam ni mislio da je 100%, ali 95% otprilike je za mene dobar procenat. Narocito uzimajuci u obzir kombo integrisane i plasticnih zvucnika koje sam slusao do sada.

Kako nije, koliko ja vidim skuplji je vise nego duplo :)
Jeftinije bi mi bilo da uzmem polovnu 1212m i da kupim kasnije Behringer GDI21(ako mi zatreba di box).

Na ebay-u ide jedan za 50$. :wall:

1616m je odlicna kupovina ali mu je cena stvarno visoka :-(, i ja sam razmisljao o tome ako ne nadjem 1212m

I EMU 1212M i Asus STX su vrlo dobre kartice, a ostatak sistema diktira koja ce od njih bolje da legne. "Svetliijim" sistemima sa otvorenijim zvukom STX lezi bolje od EMU-a, dok "tamnijim" sistemima definitivno vise lezi EMU.

Posto se ovde okupilo dosta znalaca da pitam i ja nesto :)
Kakava je situacija sa zvucnom karticom i vrhunskim bezicnim slusalicama?
Koliko je tu bitna kartica i koja je dobro resenje za tako nesto?

Vrh Dno