Šta je novo?

1212m ili juli@

I EMU 1212M i Asus STX su vrlo dobre kartice, a ostatak sistema diktira koja ce od njih bolje da legne. "Svetliijim" sistemima sa otvorenijim zvukom STX lezi bolje od EMU-a, dok "tamnijim" sistemima definitivno vise lezi EMU.
Ovo moje bi trebalo da bude ujednaceno, a sa novom kartom verovatno hocu da tako i ostane (mada nisam 100% siguran :D). Blizi mi je Emu nekako (a i jeftiniji ako ga ulovim). Btw, koju verziju ti imas?

Je l' valja ovaj kabl? Ili mozda imate neki bolji predlog?

Imam staru verziju.

Mithrandir, sto se kabla tice bolje uzmi adapter mono banana na cinc (sto kvalitetniji), pa ubosti obican interkonekt (lakse se i kupi i proda). Imas na oglasima firmirane u pola cene, a od jeftinijih novih preporucujem Bandridge Profigold (oko 10 eur).

Pala mi je na pamet ta varijanta, ali imam neki trip da ti adapteri nisu dobri za zvuk. Mozda gresim? Ne znam kakvi su ti kablovi iznutra, mozda bi bila dobra ideja da ih isecem sa jedne strane i zalemim 6.3 dzekove?

imamo sam emu 0404,maudio 24/96,maudio fw 410 ali na kraju odoh na RME,jednostanp ako hoćeš kvalitet moraš da platiš.

Prvo 0404 uopste NIJE NI BLIZU 1212m, i ako hoces da dobijes kako tako pristojan zvuk moras da izmenis sve sto lici na kondenzator na toj kartici (imas bar 3 sheme na netu), npr RME 9632 koji je nebo i zemlja sa cenom u odnosu na 1212m uopste nema kvalitetnije DAC-ove niti kartica bolje zvuci od E-MU, toliko o RME.

mada sledece nedelje mi stize na test motu traweler fw,jos nije nista gotovo dok ne dobijem ono sto trazim :)

inace imam nekolicina monitora na kojima slusam krk rp6,maudio bx5a,adam 7 i genelec 8020a,za sad se rme najbolje pokazao.

Poslednja izmena:
eh sad, oduvek je bilo koliko para toliko muzike :)

A za te pare pre bih jurio (ili pravio) neke usb 2 spidf konvertere i dac-ove.

Aj, napravi za te pare DAC koji bi parirao. Bice prodati momentalno, garantujem.

RME 9632 je 550$, racunaj kod nas toliko u evrima. Mislis da ne moze da se napravi dobar DAC za te pare?

RME 9632 - 400e

Da se napravi DAC uredjaj, kutija, napajanje, sve lepo odradi i onda ponudi. Skoro jedan covek doneo njegov pravljeni usb>spdif koji lici ni na sta.

Cena ljudsko rada takodje nije ukljucena - za pravljenje DAC-a je potrebno sigurno vise od 50 sati, sto ce reci da i rad kosta proporcionalno 500 i vise evra. Ljudski radni sat se precesto zanemaruje.

Da, ali ako uracunas cenu ljudkih ruku tek onda neces moci biti konkurentan. Volim kvalitetan prozivod ali def cenim da lepo izgleda. Ko bi u dnevnu sobu stavio zvucnike koji se lepo cuju ali imaju izgled starih oramrica sa ubacenim jedinicama?

Pa za 400e imate i onu sklopociju od CA DacMagic-a (i to onu precenjenu verziju preprodavaca).:D
@gvlada
Slusao bih te ormarice makar bili i najruzniji, samo da rasturaju zvukom. Sa estetikom nemam problema. :)

RME 9632 - 400e
Ok, ja sam gledao cenu na amazonu + transport, carina, pdv otprilike ali super ako si ga pazario za te pare.

Da se napravi DAC uredjaj, kutija, napajanje, sve lepo odradi i onda ponudi. Skoro jedan covek doneo njegov pravljeni usb>spdif koji lici ni na sta.
A, pa nisam ja hteo nikome da nudim. :) Iskljucivo jedan primerak i to za mene. Proucavanje sema sa neta, narucivanje delova, pa lemilicu u sake i vozi Misko. ,) Ali daleko je to vremenski za mene. E-mu bi mi sada bio sasvim dovoljan.

Nazad
Vrh Dno