Šta je novo?

110v > 220v adapter

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Imam ovakav adapter
ac220110-v.jpg

ali mi se klima u našim utičnicama i prestane da puni
wall-socket.jpg

Pitanje je ima li neko jednostavno rešenje? Tipa neki lopov koji je za gore navedeni adapter u kome se neće klimati?

Hvala, Dražen

Ja sam to rešio tako što ga utaknem u produžni koji stoji vodoravno na podu, eventualno ga poduprem sa nečim, i nema klimanja 😉 Jeste bezveze, ali...

Pa i ja sam to tako rešio ali ima i produžnih gde i tako zeza pa sam morao da stavim neke gumene podloške da ne može da se klima.

Mora da postoji rešenje za to?

prvo, to uopste nije 110->220v adapter (koji bi inace morao da ima trafo i bio daleko skuplji), vec je samo adapter viljuska.
Drugo, uglavnom se valjaju takvi jeftini adapteri i oni se svi klimataju.
Ja sam kupio univerzalni travel adapter, malo kvalitetniji (6-7e) koji ima viljuske za ceo svet i on se ne klima... znaci to je moj savet. moj primerak sam uzeo u merkuru, ali ima toga na sve strane...

ma ne pravi od komarca magarca :d

uzmi "zube" viljuske pri vrhu i lagano je rastegni, i probaj ponovo i tako par puta dok nebude pasovalo kako treba

sta je prikljuceno u ovu viljusku? drugi kabal ili neki ispravljac od 1kg 😛

"ucvikaj" kabl od nekog starog uredjaja, "zaguli" žice, nalemi na tvoj original adapter, LEPO IZOLUJ da ne pogineš, i rešio si problem klimatanja .....

@danijel00
Ako te dobro razumem ti referiraš na ispravljač sa 110 na 220 tako da je ovo adapter za utičnicu u zidu a meni je bilo kraće da napišem samo adapter nego sve ovo što sam napisao.

Ajde ako imaš sliku, ili ako ti nije problem da slikaš, okači je da vidim kako to izgleda pa da vidim da to kupim sebi.

@ZAP
Tako sam ranije rešavao dotični problem pa je dolazilo do pucanja plastike. Nije adapter od 1kg, u pitanju je iPhone punjač.

@MagicMaster
Izgleda će morati neka improvizacija tog tipa da se odradi ako ovo danijelovo rešenje nije bolje.

Nazad
Vrh Dno