Šta je novo?

1080 G1 vs 980ti G1 :)

Evo ja pregledao 30 poslednjih strana, vise nemam volje a ni vremena.

Stvari stoje ovako.

Izgleda da ljudima trotluje ta G1 karta. Jedini rezultat gde sam video da je ok jeste karta ohladjena vodenim sistemom 2114 Ghz.

Interesantno je da su najbolji rezultati postignuti sa FE kartama, 2.1 Ghz, 2.2 Ghz. Ljudi iznose takva iskustva da je cak i bios kod FE najbolji a da karta samo treba dobro da se ohladi i mogu veoma dobri rezultati da se postignu.

Evo sta covek kaze :
http://www.overclock.net/t/1604713/cb-gtx-1080-which-partner-card-is-the-best/50#post_25337561

Sto se tice overklokovanja, kao sto sam vec napomenuo, da bi se doslo do stabilnih vrednosti i izbeglo trotlovanje i velike oscilacije u frekvencijama mora da se nadje savrsen odnos kroz date parametre.
Mora ona kriva da se podesava da bi se malo bolje stabilizovala karta.

Izgleda da G1 koci power limit. Kada se overklokuje maksimum je 108%, bar tako prijavljuju.
Najvise se zale bas na ovaj model, a izgleda da je najzastupljeniji od tih nereferentnih ili na njega ima najvise prituzbi, ne znam.

Od biosa, koriste mahom MSi Sea Hawk i MSI Sea Hawk EK verziju, ona ima otkljucan napon i powerlimit pa mozes da probas kako se tvoja
karta ponasa i da li ima nekih promena.

P.S. Naleteo sam na nekog naseg coveka sa FE verzijom. Cudi me da ga nema ovde na bencmarku :)

Poslednja izmena:
^
Eno Hawk u onom guru3D testu pa ne vidm da je nesto znacajno napravio, tako da ne znam sto bi flesovao taj bios kada karta kojoj pripada taj bios radi isto... Ne znam o kakvom trotlovnju pricas, to jednostavno tako radi, nema tu trotlovanja, krajnji rezultati su isti i kod ASUS-a i ostlih, sve je to tu negde, razlike nisu vredne pomena, pa ako ova trutluje sta je onda sa ostalima ;) Kolega @K e n z o ima evgicu koja se bas fino klokuje i opet u krajnjim rezultatima nista specijano, cak mu je heaven i valley dosta losiji, do duse sa memorijom na defult...

Poslednja izmena:
Idi na oc forum pa iscitaj. Ja sam ti preneo ono sto sam procitao.

A oscilacije od 2000-2114 Mhz nisu dobre, i nije tacno da svima tako radi vec su ljudi podesili
te frekvencije na neke vrednosti koje su stabilne bez oscilacija.

U tom raskoraku u frekvencijama sigurno izgubis u krajnjem rezultatu. Heaven ti recimo prijavljuje 2038 Mhz.
Kazem samo ono sto primecujem i ono sto sam do sad shvatio i procitao. Ne zameri.

Sa testovima je sve u redu, 1070~980ti, dok je 1080 15-20% brzi od 1070, makar je takva situacija u dx11.Lepo se drzi 980tivs1070 u dx12, mozda nekoliko % losija. Naravno, 980ti smanjuje razliku velikim OC potencijalom.

*******i, hvala na testovima, prognoza je dobra. Polovan 980ti za mesecak dana bi trebalo da ide oko 350e, sto je fantasticna kupovina, mnogo bolja od 480/1060.

Ziveo *******i :) :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

@*******i,
pa to su rezultati koje sam dobio sa mojom 980Ti G1 u tim sintetickim testovima, nije to pokupljeno sa neta. U tim 3D Mark i Ungine bench testovima, procesor i sistem imaju vrlo malo uticaja i zbog toga su validni rezulati...

Poslednja izmena:
@Dark_Messiah
I juce i danas sve do sada sam se igrao sa finim stelovanjem, i sve sto mogu da ti kazem je da nema uticaja na krajnje performanse tako daje to gubljenje vremena... Rezultati su isti a sve rezultate sam dobi pri radnoj tempereturi od 60~65c, ponovljeno testiranje sa ventom na 100% opet isti rezultati, sve sto je postojalo kao moguca smetnja pravilnom radu hardvera otklonio sam na vreme. Pogledao sam bios za plocu da li nudi nesto vezano za nove karte, flesovao novi bios za ovu kartu. To sta neki vunster na zapadu radi snima i svuda kaci o tome pise, to me ne zanima, niti znam u kakvom mu je stanju sistem niti da li je to sto pokazuje stabilan klok, ma nista meni to nije validno sem no sto sam uradim, evo ovde na forum primera overklok poduhvata sa nestabilnim sistemima i neralnim klokovima koliko hoces, tako ti je i na zapadu. Ovo sto ovde vidis sa ovim kartama, drajverima i softverom za testiranje 100% je validno zato sto znam sta radim, nisam ostrascen niti privrzen brendovima, mene zaninaju samo performanse i moguci maksimum za svaki dan uz dobar prihvatljiv balans temperature hardvera i nivo buke koju proizvodi hladjnje, znaci upotrebljiv bezbedan overklok a ne silovnje hardvera po svaku cenu ;) Naravno nema sta da ti zamerim samo pricamo nego eto gledam nekako da ti otklonim sumnje koje imas hehe :d Ono sto fali ovoj karti je veci PL da moze konstantno da koristi napon od 1.093v tada bi i boost klok bio stabilan a oscilacije bi zavisile od povecanja temperature kao sto je slucaj sa 980ti g1...

@anarki1302
@voki88
@pixell
Hvala drustvo :) Nadam se da ce nekome biti od koristi pri kupovini. Moje misljenje je da ko ne bezi od overkloka treba da juri polovne custom 980 i 980ti, te karte se dobro klokuju u odnosu na iste referentne modele, a u performanasama dostizu do +30% overklokom, sto je pravi oc potencijal u odnosu na ovu smejuriju od ~10% u performansama, pa je posle cudno sto je razlika tako mala :p Dve custom 970 1520/2000mhz jednako su brze kao overklokovan custom 1080, a te karte mogu da se nadju za po 200e Ali ipak kao i uvek vreme radi u korist novih modela, a dobro je znati kakvo je trenutno stanje :) Naglasicu da sve ovo vazi samo za DX11 igre...

Poslednja izmena:
ova moja 970 ide 1522 svaki dan bez dizanja voltaze... sto da ne :D

Koje ludilo u temi idemo zurka :banana::banana::banana: *******i sve najbolje i da uzivas u G1 dok ne izadje Volta, ja vec odvajam kes za Voltu ocekujem 750 evra za 2070gtx :D:D:D

1070 vs 980Ti bi dobro dosao :D Ne mogu da nadjem kasvetan i proveren benchmark nigde.. Sve iz maja i juna i uglavnom vs 980ti referentne. Koliko god apsurdno bilo da uradim prelazak 980Ti na 1070, hocu. Mozda mi je to i poslednji buy sto se tice hardvera do daljeg, pa mogu samo da se nadam da ce dx12 da radi svoje i da nece nekako da zaostane iza 980Ti i da se kajem za nesto sto sam imao. Ne kapiram, cemu 384bit-a, vise L2 Cache-a i Transistora kada nova arhitektura radi bolje, ali ajde jednom se zivi. Ustedecu na struji ako nista drugo, a i ono kao satro +2gb vrama na 1080 rezoluciji :d

:banana:

Svaka cast care za testove, tek sam sad vidio ovu temu, procitao i pogledao sve. Da, to je to, iako kazu za tu G1 da je mozda i najgora od partner karti evo ovde se pokazalo da nista drugacija od moje nije, cak je po nekim sintetickim testovima i bolje skorove imala (doduse nisam memoriju klokovao + mi je CPU prilicno slabiji). Jako cudna situacija na GPU polju i jos uvijek se otimam utisku da je nVIDIA prvo sa dziberskim potezom i vjestackim naduvavanjem cijena cjelokupne ponude karti na trzistu kao i sa ovim power limitom sama sebi u stomak skocila... Ocekujem mnogo ispeglanije drajvere i bolju optimizaciju za GTX 1080 karte, to ce doci sigurno i taman kad se naviknemo roknuce nas sa Ti verzijom. Onda cu mozda preci na Ti i zavrsiti pricu sa upgradeom, svakako cijeli novi sistem uzimam uskoro a kosta kao bubreg i noga :D

Da budem iskren, sa ovom svojom sam zaista za sada zadovoljan, sve radi kako treba i ovde ima jos mnogo prostora za jos bolji OC od 2126MHz, samo je pitanje custom BIOSa i povecanja Power Limita...

A sto se tice FE karti, u zadnje vrijeme na dosta foruma ljudi izbacuju dokaze da zaista te karte postizu vece klokove od partnerskih, naravno kad ih stave pod vodu :D

1070 vs 980Ti bi dobro dosao :D Ne mogu da nadjem kasvetan i proveren benchmark nigde.. Sve iz maja i juna i uglavnom vs 980ti referentne. Koliko god apsurdno bilo da uradim prelazak 980Ti na 1070, hocu. Mozda mi je to i poslednji buy sto se tice hardvera do daljeg, pa mogu samo da se nadam da ce dx12 da radi svoje i da nece nekako da zaostane iza 980Ti i da se kajem za nesto sto sam imao. Ne kapiram, cemu 384bit-a, vise L2 Cache-a i Transistora kada nova arhitektura radi bolje, ali ajde jednom se zivi. Ustedecu na struji ako nista drugo, a i ono kao satro +2gb vrama na 1080 rezoluciji :d

:banana:

Pa, trebalo bi da 1070 nesto bolje da sljaka sa AS i DX12 od 980Ti, plus 2GB memorije,( mozda i zafali u nekoj igri za godinu dana ).
Grafe su tu negde po snazi, malkice jaca 980Ti, ali, prakticno neupotrebljivo tih 5-10% u nekom gamingu....

Poslednja izmena:
Ne, 1070 je generalno jaca od 980Ti.

Ali se slazem da je danas zanemarljivo.

I ja sam mislio, i jeste u sintetici, ali ovako eto iako sam vec vlasnik iste mislim da je za nijansu slabija. Zanemarljivo naravno. Po onome sto sam kopao 10 dana, jedino GTA5 donosi oko 10fps-a u prednost 1070-ice, sve ostalo je manje vise isto +-2 do 3 fps-a.

Jeste tema nije za 1070, ali ajde 1080 i 980ti radi poredjenja, kontam da se odredjeni vise razumeju. Sta je danas bitno kod graficke kartice ? Flops ? Gledam onako 980ti specifikacije (sa gledista nekog ko nikad nije zalazio u detalje) u odnosu na Pascal i ne kapiram sta je to sto donosi 1070-ici konkretno ili Pascalu OSIM core clocka da imaju iste ili bolje performanse ? Nekada sam kontao da je Shaders, Bus, Mem Bandwidth bilo od veceg znacaja, ili je generalno arhitektura takva da sada sve te brojke lagano padaju u zaborav i ne doprinose gejmingu ?

Generalno - kljucna rec.
Racunaj za 2 meseca, pa 7 (drajveri dok "prorade"), pa 27 meseci...od danas.
(async, DX12 i ostale *****avancije)

Generalno - kljucna rec.
Racunaj za 2 meseca, pa 7 (drajveri dok "prorade"), pa 27 meseci...od danas.
(async, DX12 i ostale *****avancije)
Dotle ima da izadje nova serija :)

To ne umanjuje cinjenicu da je GTX1070 generalno bolja. :D

To stoji da je bolja nista ja nisam rekao :)

Primetio ko na benchovima (opet stranim ali ***a to je sta je dok se neko ne izbaci sa obe karte i uradi detaljno od nasih), da cpu usage na svakom jezgru raste do 10% sa Pascalom ? :trust:

Pa nisu karte napravljene samo za gaming :D ali provericemo i to ;)

Primetio ko na benchovima (opet stranim ali ***a to je sta je dok se neko ne izbaci sa obe karte i uradi detaljno od nasih), da cpu usage na svakom jezgru raste do 10% sa Pascalom ? :trust:

To sam i ja nesto primetio ( sto neko ovde stalno ponavlja, @mazi postajes strucnjak :D ), evo ovde ima neki testovi, gde se vidi, koliko je FE 1080 zahtevniji od custom 980Ti sa I5 2500K procom ( izvini @borat :smoke: )....., gde 980ti sa I5 2500K ima visi fps od kombinacije sa I5 2500k i FE 1080 karticom,..... dok, tek kada se koristi I7 6700K procesor na 4.5ghz, FE 1080 je jaca od 980Ti, sto je normalan rezultat.....znaci, gtx1080 je bas procesorski izuzetno gladna i zahtevna kartica....

Zato non stop pricam, trebalo bi za ovakve grafe tipa 1080, 1070 i 980Ti, voditi racuna i o odgovarajucim procevima i memorijama, jer moze da se izgubi dosta na perfomansama, u proseku 10 - 20%, ....... u odredjenim igrama i najzahtevnijim cpu i memory bound situaciacijama, cak i vise......

https://www.computerbase.de/2016-05/geforce-gtx-1080-test/8/#diagramm-xcom-2-1920-1080-intel-core-i5-2500k

Poslednja izmena:
Pa dobro, ipak ti je to jedina igra koja prikazuje takvu razliku između procesora na testu. A pri tome se radi i o 1080p rezoluciji. Na većim rezolucijama se smanjuje cpu bound.

Pa dobro, ipak ti je to jedina igra koja prikazuje takvu razliku između procesora na testu. A pri tome se radi i o 1080p rezoluciji. Na većim rezolucijama se smanjuje cpu bound.

plus sto 6700k radi na 4.5,a 2500k ne pise na koliko radi...i trece ne verujem ovim testovima, sto ne vidis nista...najbolje mi kad neko kupi cpu i grafiku pa uporedim na youtube...i cetvrto ovde imas jos par igara testiranih tombraider i starwars nema vecu razliku...tako da ovaj xcom mozda nije bi patchovan kako treba :D ima i ANNO koji radi isto na oba procesora, znaci tri igre rade bukvalno isto i jos se poredi i7 sa i5 tako da 2500k je bomba...

Poslednja izmena:
Naravno, ali, fora je otprilike u tome, sto ta igra pokazuje scenario cpu bound situacije, gde dolazi do izrazaja procesor ( druge igre na ovom testu su gpu vise orjentisane ). U svakoj igri, iako su mozda vise gpu zavisne, postoje situacije gde su i procesorski zahtevne, pa ce se ponoviti scenario kao i u ovom XCOM 2.
Drugo, sigurno postoje i jos vise cpu bound igre i situacije, gde bi razlika bila i veca, tako da, ipak, u skoro u svakoj igri se moze izgubiti na fps-u, zbog slabijih perfomansi odredjenog procesora.
Cak i ovaj I7 4790K i 980Ti, u nekim odredjenim situacijama imaju manji fps od nekog I7 6700K i 980Ti....

Poslednja izmena:
To sam i ja nesto primetio ( sto neko ovde stalno ponavlja, @mazi postajes strucnjak :D ), evo ovde ima neki testovi, gde se vidi, koliko je FE 1080 zahtevniji od custom 980Ti sa I5 2500K procom ( izvini @borat :smoke: )....., gde 980ti sa I5 2500K ima visi fps od kombinacije sa I5 2500k i FE 1080 karticom,..... dok, tek kada se koristi I7 6700K procesor na 4.5ghz, FE 1080 je jaca od 980Ti, sto je normalan rezultat.....znaci, gtx1080 je bas procesorski izuzetno gladna i zahtevna kartica....

Zato non stop pricam, trebalo bi za ovakve grafe tipa 1080, 1070 i 980Ti, voditi racuna i o odgovarajucim procevima i memorijama, jer moze da se izgubi dosta na perfomansama, u proseku 10 - 20%, ....... u odredjenim igrama i najzahtevnijim cpu i memory bound situaciacijama, cak i vise......

Tu nema nikakve misterije. Nepisano pravilo je da sa svakom sledecom serijom nova generacija gpua bude procesorski zahtevnija.
Naravno, to sve zavisi od arhitekture do arhitekture ali kako su cipovi sve kompleksniji a sto je nizi proces proizvodnje ide se ka tome tako da treba racunati i na to, da sa sa novom generacijom grafickih karti, bar
kod te vise klase treba imati procesor poslednje generacije, ili seriju ispod.

U principu, procesor treba menjati na svake 2-3 godine, ja bih radije na svake 2 godine ali obzirom da su pomaci mali a da su cene visoke to se ne isplati, samo iz tog razloga.
Mnogi kupuju nove graficke karte na starijim platformama i naravno da ce imati slabije rezultate i potencijal da se dobije usko grlo.

Naravno, ali, fora je otprilike u tome, sto ta igra pokazuje scenario cpu bound situacije, gde dolazi do izrazaja procesor ( druge igre na ovom testu su gpu vise orjentisane ). U svakoj igri, iako su mozda vise gpu zavisne, postoje situacije gde su i procesorski zahtevne, pa ce se ponoviti scenario kao i u ovom XCOM 2.
Drugo, sigurno postoje i jos vise cpu bound igre i situacije, gde bi razlika bila i veca, tako da, ipak, u skoro u svakoj igri se moze izgubiti na fps-u, zbog slabijih perfomansi odredjenog procesora.
Cak i ovaj I7 4790K i 980Ti, u nekim odredjenim situacijama imaju manji fps od nekog I7 6700K i 980Ti....

kontam, ja to sve ali je to u vrlo retkim situacijama, meni je za sve dovoljno 60fps, narocito za tomraider, witcher, doom, i takve igre,a to jos imam sa 2500k i previse...i igre sve te se prave vise za GPU nego za CPU sto jos moze da izdrzi 2500k bez problema...narocito dx12 ako da nesto valja ocekujem skok cpu gpu...

Poslednja izmena:
@K e n z o
Hvala drugar :) Samo ti sredi tu masinu da bude overklokovana stabilna i uzivaj :)

Nazad
Vrh Dno