Šta je novo?

1 M$ Question(s)

Gubim mladost na:

• Igranje

Glasovi: 21 26.6%
  • Gledanje filmova i slusanje muzike

Glasovi: 18 22.8%
  • 3D modelujem i animiram

Glasovi: 4 5.1%
  • DTP-ujem i Photoshopujem

Glasovi: 4 5.1%
  • Dizajniram WEB (Webmasterujem)

Glasovi: 7 8.9%
  • Chatujem, surfujem i mejlujem

Glasovi: 16 20.3%
  • DivXujem i MP3ujem

Glasovi: 7 8.9%
  • Officeujem (kucam textove i pravim tabele/grafikone)

Glasovi: 2 2.5%

• Ukupno glasača
    79
byMaX je napisao(la):
Miroslave... verovao ili ne, to je Nedjina recenica... Ne bas citirana, ali je rekao nesto jako slicno :) Mada ne verujem da bi ovde priznao...
Da li sti bre normalan???
:mad:
Kako covece mozes ovako bezocno da lazes! Pa da nisam pricistoj pameti, a cenim da ipak jesam, ja ne bih nesto onako *****ski izvalio!

2 Urosh:
Ono "Gubim mladost" je bilo karikiranje - shala...
Ono sto je stvarno banalno jeste gomila besmislenih benchmark programa koje mnogi koji ih koriste u testiranju uopste ni ne umeju staviti u kontekst generalnog zakljucka po pitanju vrednosti i svrsishodnih performansi testiranog hardvera!
Konkretno, krajnje je banalno da ti kazes kako P4 "brije" i u igrama A64 iako gomila rezultata govori suprotno! S druge strane oba procesora daju vise nego upotrebljive igracke performanse... mozes li onda da objektivno i neprisnansno odredis kojije bolji?? Tesko... pa se ti na kraju opet odlucis da "subjektivno" aminujes P4! I kao argument kosristi cinjeicu da brze "divixuje" i "raruje"! Time si kreirao veoma ozbiljnu stvar koja se zove "opste misljenje o AMD i Intel procesorima"! A ono iz necijeg ugla upste ne mora da bude tacno!
Ljudi ovde je rec o krajnje ozbiljnom pitanju, ja sam hteo da ga stavim u malo saljiviji kontekst formulacijom naziva poola i "izbornih" pitanja...
Da sastavim ozbiljniji pool??
P.S
Maxe k'o Boga te molim da tri puta razmislis da li je top sto 'oces da napises stvarno ono sto mislis?

Nedjo je napisao(la):
2 Urosh:
Konkretno, krajnje je banalno da ti kazes kako P4 "brije" i u igrama A64 iako gomila rezultata govori suprotno! S druge strane oba procesora daju vise nego upotrebljive igracke performanse... mozes li onda da objektivno i neprisnansno odredis kojije bolji?? Tesko... pa se ti na kraju opet odlucis da "subjektivno" aminujes P4! I kao argument kosristi cinjeicu da brze "divixuje" i "raruje"! Time si kreirao veoma ozbiljnu stvar koja se zove "opste misljenje o AMD i Intel procesorima"! A ono iz necijeg ugla upste ne mora da bude tacno!
Ljudi ovde je rec o krajnje ozbiljnom pitanju, ja sam hteo da ga stavim u malo saljiviji kontekst formulacijom naziva poola i "izbornih" pitanja...
Da sastavim ozbiljniji pool??

To sto ja ovde nekada smaram o Intelu, ne znaci da sam njihov fan ili sta vec. To mislim da sam ponovio jedno 200 puta. A da sam rekao da je AMD64 bolji za igranje, rekao sam. :D

Sto se tice subjektivnog misljenja...Nisam se odnosio na "kakvo ja misljenje imam o necemu", vec na "kakvo sam ja misljenje stekao o necemu kroz testove i rad". Veoma je prosto...Znaci ne koristim ja testove kao argumente za svoje (subjektivno) misljenje, odnosno zakljucak, vec ih koristim da dodjem do njih.

Koji je bolji? Pa recimo da su tu negde i da se kolju :-devil-:

Poslednja izmena:
opa, ja se izvinjavam svima, nemoj da bude posle miroslav pali vatru, meni je samo to malo smesno, kad novinar, bilo jedan ili drugi (ne znam ko stvarno) nesto tako izjavi :D

Nedjo je napisao(la):
Da li sti bre normalan???
:mad:
Kako covece mozes ovako bezocno da lazes! Pa da nisam pricistoj pameti, a cenim da ipak jesam, ja ne bih nesto onako *****ski izvalio!

P.S
Maxe k'o Boga te molim da tri puta razmislis da li je top sto 'oces da napises stvarno ono sto mislis?

Daj bre, molim te predji preko toga... :D Rekao si kod mene "E Max, poceli smo da pisemo gluposti... " Kad smo pricali o tome koliko detaljno treba pisati o arhitekturi GPU-ova i da li to ljude zanima uopste... to si rekao. Nije ni vazno da li se secas, ja se secam, a ovo nisam rekao sa losom namerom, te da nisi obratio paznju na to, ne bih vise ni pominjao... Opusti se malo.

byMaX je napisao(la):
Daj bre, molim te predji preko toga... :D Rekao si kod mene "E Max, poceli smo da pisemo gluposti... " Kad smo pricali o tome koliko detaljno treba pisati o arhitekturi GPU-ova i da li to ljude zanima uopste... to si rekao. Nije ni vazno da li se secas, ja se secam, a ovo nisam rekao sa losom namerom, te da nisi obratio paznju na to, ne bih vise ni pominjao... Opusti se malo.
whate ever!

Moja poenata sa ovim tredom je upravo da se skrene paznja da citav ovaj nas posao polako, ali sigurno tone u neku maglovitu barustinu i bez dobre analize, za koju sam se ponadao da ce ovaj tred pomoci, sve vise cemo se gubiti u brojkama koje najvecem broju ljudi jako malo znace, a koje oni koji su ih zabelezili ne umeju na adekvatan nacin da pretvore u korisnu i smislenu informaciju!

napljuvaste čoveka bezveze... ja sam, prateći ovaj forum, skapirao da je većina ljudi ipak na dovoljnom nivou inteligencije da shvati metaforu i dozu humora...

poll mi se dopada... pre nedelju dana, odnosno za mesec dana možda ne bih isti odgovor dao, ali u ovom momentu najviše surfam i mailujem, slabo igram igre, pomalo webmasterujem i programiram... u svakom slučaju, nije teško izvući prioritetnu trenutnu preokupaciju... :D

btw, niko nije savršen, čak ni poll, ali može da bude krajnje zanimljiv i ovakav... :)

Moglo je ipak malo bolje da se definise poll... po tome kakav ste juzer. Da li je primarno office / internet, ili multimedija.. .Zapravo mozda je najbolje " sta je najzahtevnije sto radite na kompu, CPUTime-wise, pod uslovom da to ne radite 2 minuta nedeljno..."

poz. Nedjo - nisam mislio nista ruzno, zaista druze.

Lele kakvi su ovi IT novinari. Kao da je kredibilitet nešto nebitno, nešto što može lako da se kupi na buvljaku za sića kintu. :(

Mislim da su svi skontali sta je pitanje i suvisno je sada pisati kako to ne valja. to je sloboda autora threada.

Uveren sam da vecina ovde kada dodje u situaciju da ima X eura da potrosi na masinu iz silnih testova jedne komponente pokusava da izbistri koja ce mu najvise odgovoriti potrebama ( prema rezultatima igrice/film/muzika ).
mislim da je sve vise u prilici da pogresi...

Advance useri (3ds/dvdrip/rar...) su ipak mnogo snalazljiviji. Oni retko pogrese... :wave:

Nedjo, prijateljski savet. Los poll brate! Ne insistiraj na necemu sto ne drzi vodu! Lepo reci.. e ljudi nisam dobro svari postavio i to je to, ovako samo stetis sebi tj svojoj reputaciji.
Zamisli pitanje na polu:
Svjoj automobil vozim..?
a- samo u levu stranu
b- samo u desnu stranu
c- samo u rikverc
d- upalim kola al' stojim u mestu.

Moras da priznas da je glupo, zar ne!

sta ste zapenili ljudi pobogu ... auuu ... zhene ste prave ...

Marti Misterija je napisao(la):
Nedjo, prijateljski savet. Los poll brate! Ne insistiraj na necemu sto ne drzi vodu! Lepo reci.. e ljudi nisam dobro svari postavio i to je to, ovako samo stetis sebi tj svojoj reputaciji.
Zamisli pitanje na polu:
Svjoj automobil vozim..?
a- samo u levu stranu
b- samo u desnu stranu
c- samo u rikverc
d- upalim kola al' stojim u mestu.

Moras da priznas da je glupo, zar ne!
hehe!
E sto volim ova poredjenja izmedju auto i IT industrije :d
Tvoje poredjenje, Marti, prijatelju je krajnje neprimereno!
Da pokusam jos jednom da objasnim! Ti na poslu za kompom radis gomilu stvari i kad dodjes kuci, za sta ti masina sluzi? Najvise se igras? Najvise je koristis za gledanje filmova?
OK je ako kod kuce sednes i napises nesto u wordu, odradis neku sliku PS-u, ili nesto trece, ali sta je primarna funkcija te masine?
OK je to sto ljudi shvastare sa svojim masinama,
ali ja i dalje stojim iza uverenja da vecini ljudi komp sluzi jednu stvar vise od drugih! I verujem da vecina kucnih masina najvise sluzi za igranje i gledanje fimova!
Poz
nedjo

daleko od toga da je ne primereno, mozda da probamo ovako..
Automobil koristim...
a - da odem i vratim se sa posla
b - kad izlazim uvece u grad
c - muvam ribe na kola
d - vozim vikendom, radnim danom trunu na parkingu...
.... poenta je da su ponudjene opcije daleko od stvarnosti, e sad sto ti mislis da jeste tako, mislim da te komentari ljudi jasno demantuju u tome... Nedjo prijatelju! ;)

a marti kad bi rekao na televizoru gledam

a - politiku

b - sport

c - nauchne emisije

d - shpanske serije

ja bi iako gledam vecinu ovih stvari zaokruzio nauchne emisije jel ih najvishe gledam ... nije fazon dal mi televizor sluzhi za gl;edanje nauchih emisija ... nemam ga samo radi njih ... ali kad razmislim to najvishe gledam na tv-u ... zar je toliko komplikovano?

Vrh Dno