...imam ,pa sigurno vec 2 godine,taj CoolerMaster-ov Xcraft 360 i ne bih mogao reci bas da je rack nesto posebno.
Kao prvo,HD WD500GB se greje kao da je ringla.USB port na Xcraft 360 mi crkao vec po isteku garancije,dan-2 ,moze da kopira,ali fajl od 1MB kopira '3.5h'...u 1.1 USB rezimu.:type:
eSATA radi,ali povremeno se zaglupi,pa moram da cupam SATA kabl i ponovo ga konektujem,ne bi li ga sistem prepoznao.
To pasivno hladjenje nije tako kako oni navode,jer je to obican lim,koji kao disipira toplotu.Puno sam ga platio pre dve godine,ali to je najvise zbog tog,kao sistema,'bez montiranja HDa' ,unutra je kao neka poluga i kada ubacis HD u fijoku,samo pritisnes vratanca i 'click'...gotovo,da..ali isto tako ta vratanca mogu vrlo lako da se otvore,jednom sam poneo rack kod ortaka i umalo mi nije HD zveknuo o pod,naprosto,ta vratanca se lako otvaraju sama od sebe i HD moze da ispadne dok si rek'o KEKS!:banana:
Jedino sto je pozitivno,(da kazem da je oK)..je to da taj rack prepoznaje HD od 1.5TB..a u specifikacijama pise do 500GB..sada drzim u njemu Seagate-a od 1.5TB za podatke i ukljucujem ga samo kada mi nesto treba sa tog HDa.:cigar:
Ona,kao plasticna kutijica,koja se dobije u pack-u,sluzi kao da ,kada putujes negde,pa kao u nju ubacis HD..da,ali ako ubodes paket u kome se vratanca te plasticne 'HD ambalaze' isto tako kilavo zaklapaju po principu 'click' (to je obicna plastika cija vratanca se zaklope tako sto jace stisnes zleb koji predstavlja kao preklopnik/bravicu..).Ja sam u paketu dobio takvu plasticnu HD ambalazu,pa sam je reklamirao,dali su mi drugu,koja se oK zatvara,ali isto tako ta vratanca imaju vek trajanja,ako ih puno koristis,tj.,ako puno puta otvaras i zatvaras ta vratanca,ona ce se naprosto odlomiti,jer je to izliven deo plastike koji nema nikakvu bravicu,vec jednostavno,kao kada bi uzeo parce plastike i cimao u ruci gore-dole(presavijajuci ga tako dok ne pobeli po ivici..)na posletku ce se odlomiti.Ne koristim tu plasticnu ambalazu,ali da sam je koristio,do sada bi se odlomila,garant.cheers
Ako vec uzimate HD rack-ove,izbegavajte CoolerMaster-a, :rupa: ..jednostavno,imam iskustvo sa njihovim proizvodima.
Jedini ozbiljan igrac je Tt (ThermalTake).:wave: