Šta je novo?

063 ili 064

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Dobih mob vecheras :D pa poshto se UOPSHTE ne razumem reko' ajde vas da pitam (profesionalce).
Treba samo da uzmem karticu. E sad koja je trenutno Best Buy ?
Koje su cene kartica i poziva, i ako imate neku dobru kombinaciju javite.
Hvala.

Sentenced je napisao(la):
Dobih mob vecheras :D pa poshto se UOPSHTE ne razumem reko' ajde vas da pitam (profesionalce).
Treba samo da uzmem karticu. E sad koja je trenutno Best Buy ?
Koje su cene kartica i poziva, i ako imate neku dobru kombinaciju javite.
Hvala.

jel` ovog sala? [mislim na pitanje koja je mreza bolja]

O ne... sace da krene jos jedno prepucavanje.... Jedni ce reci da je bolji 063, drugi su za 064... Obe mreze su krs, pogotovu za svoju cenu... Sada koja je manji krs, opet tesko pitanje, ali mislim da je 063 post paid najbolji (ali i najskuplji). (Ja koristim 064, ali najvise je razlog sto imam lep broj :) i sto vecina ljudi koje znam ima 064... ali daleko je 064 od dobre mreze)...

Valjda ce u skorije vreme nesto da se popravi

BTW na ProMonte i CG minut razgovora je 0.10DEM a porukica je 0.05dem.... A jos bi bio najveci bedak da im mreza radi bolje od nase (a 90% sam siguran da je tako)

Pa ako si uglavnom u gradu onda ti je bolje resenje 064 a i jeftinije
Ali ako cesto svrljas van grada neces biti dostupan
063 je uglavnom dobro pokrivena

A jos jedan znacajan faktor je i cena 064 je MISLIM oko 45dm a 063 je 85-90 sa 1000din kredita naravno govorim o pre-paid-u

Jos treba uzeti u obzir i to da poruke ne idu sa 063 na 64 i obrnuto tako da ako tvoji prijatelji kojima nameravas (ako nameravas) da saljes poruke imaju 63 ili 64
Nadam se da sam bar malo pomogao
Ajd...

Shale je napisao(la):
Pa ako si uglavnom u gradu onda ti je bolje resenje 064 a i jeftinije. Ali ako cesto svrljas van grada neces biti dostupan
063 je uglavnom dobro pokrivena.
Shto se tiche pokrivenosti u gradu i van grada - 063. Pogotovo shto im predstoji montaza 300+ (!!!) novih baznih stanica, proverena informacija.

063 će sada da bude još bolja jer će zbog uvođenja onih ograničenja oko trajanje prepaid kartice da puno ljudi pobegne na 064 koja se i sa ovoliko korisnika raspada :(
Ali ćeš zato na 063 barem jednom mesečno morati da uzimaš dopunu (i još to zovu prepaid :mad: )

063

Pitanje uopste ne treba da se postavlja. 063 Rulez

ako ti mobilni nije preko potreban, odnosno ako ga koristis povremeno a cenis svoj novac 064
na 063 ona najjeftinije dopune (mislim da je oko 200) dinara vaze samo mesec dana, posle toga gubis broj ako ne dopunis novom dopunom.

Shale je napisao(la):
Pa ako si uglavnom u gradu onda ti je bolje resenje 064 a i jeftinije
Ali ako cesto svrljas van grada neces biti dostupan
063 je uglavnom dobro pokrivena

064 nema mnogo manju ZVANICNU pokrivenost, ali je zato dostupnost ne daj Boze.
Ja koristim paralelno 063 i 064. Svaki broj (preko 95% slucajeva) prvo pozovem sa 064 i ukoliko ga ne dobijem iz 1-3-5 pokusaja (zavisi koliko zurim) onda pozovem sa 063. Posle nekog vremena (eg. nedelju/mesec dana) pogledam call duration na telefonima i vidim da sam podjednako zvao sa oba!
064 nocu i u ranim jutranjim satima funkcionise odlicno. Kada sa 064 pozivas 063 desava se da pravi probleme i da odjekujes osobi sa kojom pricas dok ti cujes noramlno (i obicno popizdis sto te onaj nervira i vice "ne cujem" kad se odlicno cuje:)).
Mobiklik (koristio sam do pre mesec dana) se desi da ponekad kaze pipipi i nece da pozove, ali odmah zatim dobijas i veza je OK, a poslednjih mesec dana koristim Postpaid (ranije sam ga koristio povremeno) i jos mi se nije desilo da ne dobijem osobu koju zovem iz prvog pokusaja (osim par puta kada sam zvao na 064, pa nije bilo nikakvog signala sa one strane:()

064 koristim od '97 (1101xxx) i nedam karticu nizasta, ali je trenutno stvarno mnogo losa mreza:(

Mreza stvarno jeste za zaljenje...to stoji.Ali bio sam skoro u Parizu,i reci cu Vam da njihov glavni France Telecom nema pokrivenost na periferiji Pariza...toliko o tome,kad pgledas Telecom & Mobtel RULZ po tom pitanju. Mi kao jedna mala & siromasna zemlja a imamo [za sada] 4 operatera...malo li je!?
Od kako su pocele sms da se placaju na 063 znatno je bolje stanje jer je masa ljudi presla na 064 [info da ce SMS biti oko 1,7din :)] tako da je malo bolja situacija...kol'ko para tol'ko muzike!

Zli_Carobnjak je napisao(la):
[info da ce SMS biti oko 1,7din :)]

Podatak je za postpadi pretplatnike 063. U pretplati je ukljuceno 30/60 (zavisi od tarife) bsplatnih poruku, a preko toga se placaju 1.7+porez tj. 2.04 dinara.
Ovo vazi od 21.januara (posto im racuni idu od 21 do 21 u mesecu)

dobro je shto opet drvite u prazno, a niko ne pominje cenu impulsa 063 :) jel ne sme ili shta ? :)

a druga stvar...provalio sam da izgleda postoji prioritet kod 064 u zavisnosti kad je kartica kupljena....uvek se lakshe dobija neko sa manjim brojem (mada ja skoro uvek dobijem iz prve, i ljudi mi se ne zale)....

Samo sam cekao da se javis:)

Ja sam na plavoj tarifi na 064 i minut mi je 12 dinara + 1.8 za uspostavljanje veze (posle 22h je 7.2 dinara+1.8)
Mobiklik 13.61+1.56

15.17:13.8=100:x
x=90.97

Razlika je nesto manje od 10%. Znaci na svaki minut razgovora stedim 6 sekundi! (ne moze bas ovako da se racuna, ali ova racunica ide u korist 064, jer je uspostavljanje veze skuplje).
Mislim da je moj dovoljno mali (broj, naravno:)), jer kao sto rekoh pocinje sa 1101. Mozemo da se uhvatimo i za kvalitete telefonskog aparata (secas se na newsu pre par godina:)), ali stvarno ne znam sta onda treba da uzmem. Ja sam malo malo nedostupan. Pozovem nekoga i onda prvo 10 sekundi vicemo halo-halo, pa pozovem opet i bude OK, ali sam za onih 10 sekundi i jos jedan poziv izgubio prednost u ceni od 10%!

Mislim da ces pre da me ubedis da si rodjen na Melmaku ili na nekom njegovom prirodnom satelitu (s obzirom da ne licis na ALFa:)) nego da se ne isplati koristiti 063 za 10% vecu cenu. O varijanti da me ubedis da je 064 bolji necu ni da razmisljam:)

Pazi, ja sam junky, pa cu da kupujem jos jednu karticu (skuplju od ove koju imam) i jos jedan mobilni koji ce u kompletu da mi rade losie od ovih koje imam...

Uzeh 063 i stvarno OK radi za razliku od par iskustava sa 064 (mozda je bio i losh telefon).
Jel neko probao RegioInfo i da li radi poshto meni nije uspelo iako sam sledio sva uputastva sa sajta http://www.mobiklik.co.yu/fregio/regioinfo.html :mad:

Trenutno je 063 bolji ali posto smo prestali da im odrzavamo mrezu, 064 ce od leta biti mnogo bolji!

MAMADZULA je napisao(la):
Sta je to, poker?:D:D

30 odnosnos 60 zavisi od pretplate.

Region INFO je jedno vreme radio odlicno, pa je radio za pojedine brojeve, pa onda nije radio uopste....

drjackyll je napisao(la):
Trenutno je 063 bolji ali posto smo prestali da im odrzavamo mrezu, 064 ce od leta biti mnogo bolji!

Jel mozes da postujes malo podrobnije informacije o ovome?
Da li znas da li ce se ugradjivati neke nove usluge u 064 mrezi (Wap, GPRS... ajde MTS nije valjda toliko tesko:) ), posto vidim da su dobili nove kartice class 3 tipa ako se ne varam?

Potpisali smo veliki ugovor sa MTS-om i dosta ce opreme biti novo i isporuceno, a nadamo se i ugradjeno (zavisi od MTS-a) do leta! O detaljima ne smem da pricam, ali bi stanje trebalo dosta da se promeni!;)

To je pohvalno, pogotovu sto su vec poceli da prodaju brojeve sa pocetnom cifrom 2 tj. korisnika je sve vise i vise. Valjda ce nesto uraditi po pitanju prosirenja kapaciteta jer ce kroz nekoliko meseci biti nepodnosljivo u shpicu.

Artz je napisao(la):
jer ce kroz nekoliko meseci biti nepodnosljivo u shpicu.

Znao sam da je nesto cudno kod mene, a sada tek kapiram da ja ustvari zivim u buducnosti:(
064 na 064 pozivi rade sasvim OK, ali sa ili na 063 ne daj Boze....evo danas sam imao nekoliko razgovora koji su me izludeli zbog seckanja i sta ti ja znam kakvih smetnji....

PJ je napisao(la):
Region INFO je jedno vreme radio odlicno, pa je radio za pojedine brojeve, pa onda nije radio uopste....

Radi odlicno! [bar meni].Stizu vreme,bioskopi i horoskop,ono vesti sa mreze sam iskljucio jer salju neke lopovske fore,malo su se nakrali para pa oce jos...

Zli_Carobnjak je napisao(la):
Radi odlicno! [bar meni].Stizu vreme,bioskopi i horoskop,ono vesti sa mreze sam iskljucio jer salju neke lopovske fore,malo su se nakrali para pa oce jos...

Meni ne stize:(
Ranije mi je vreme dolazilo svakih nekoliko dana po jedna poruka, a sada ni to....

Nazad
Vrh Dno