Šta je novo?

063 ili 064

George je napisao(la):
Samo da dodam da ljudi ne bi bili u zabludi, a i sto neki ljudi sebi daju malo vise znacaja :

Ericsson nikada nije odrzavao Mobtelovu mrezu-bar ne stvarno.
Povremeno su se motali po firmi, ali se uvek iznenade problemom i nemaju pojma da ga rese, rese ga ljudi iz Mobtela, a Ericcsonovci su ipak ruku na srce ljudi bez iskustva nabijeni teorijom sa kurseva iz Svedske bez imalo prakse-mozda su postavili baznih stanica bukvalno par komada, a Mobtelovci su za njih izmislili mobilnu telefoniju ipak ljudi sve sami rade (pricam sto znam sve ljude u sektoru planiranja 063, a bogami i dosta Ericssonovaca).Mogu da se duvaju ovde na Forumu gde ljudi bas nisu upuceni-kao mi smo Ericsson, a to je kao da u svetu kazete ja sam fudbaler C.Zvezde znate osvojili smo KES i covek misli vauuu, a ono...

Govoris gluposti, i dobar si u tome

Izvinjavam se ako sam malo preterao po pitanju Ericcssonovaca ali je covek mnogo vise preterao kada je rekao da ce Mobtel maltene da pukne kada oni prestanu da ga odrzavaju-ako i malo znate kako se radi u Mobtelu znate da ljudi rade posao maximalno (pricam o inzenjerima, ne o vlasnicima i sefovima) i jako samostalno i da su jako strucni i poa ih je bilo na jakim projektima po inostranstvu, a to su stotine i stotine postavljenih baznih stanica u praksi- a praksa je cudo kao i u svakoj drugoj struci tako da ne verujem da ce im bilo ko mnogo nedostajati da bi se na mrezi nesto primetilo, a 064 ne moze da racuna da ce 063 nizbrdo nego samo u svoju hiperaktivnost ako misle da dodju na neki pristojan nivo.
Jos jednom se izvinjavam na prejakim recima (posto su i Ericssonovci dosta napredovali u zadnje vreme-dosta i bas zahvaljujuci ljudima iz Mobtela od kojih su podosta i naucili) ali sam bio isprovociran neodmerenim komentarom.

p.s. ne radim u toj struci ali imam dosta veoma,veoma,veoma bliskih ljudi u 063-planiranje mreze, a i par veoma bliskih ljudi u Ericssonu tako da bukvalno svaki dan slusam ko,sta,gde,kako, a i sam sam vise puta prisustvovao terenskim aktivnostima na lokacijama i 3-4 godine sam u prici sto se tice 063, a 1-2 god. za Ericsson, tako da iako ne radim u struci vrlo dobro znam sta se desava u 063 i ko im i koliko pomaze, za Ericsson cu se malo ograditi ali bi ipak trebalo da si pridate malo manje vaznosti kada je 063 u pitanju.

Sa 063 mozes da ides na internet ima WAP i na pripaidu, ne znam da li 064 planira uskoro da doda nove mogucnosti

Zaboravih : sa 063 mozes zvati inostranstvo isto sa pripaida, a sa 064 ne.

064 ne moze da zove inostranstvo???
Ono jes ne bi ja ni zvao sa moba al...

Da ali mi samo objasnite koliko vas koristi wap i pristup internetnu preko mobilnog?????? :)

W@p nije toliko popularan koliko to pretenduje mobtel... potreban je samo jednom malom broju ljudi i zato su ga stavili da moze sa prepaid-a ... radi broja korisnika koji su na istom stistemu...

samo mogu da zamislim koliko je nas probalo da uspostavi wap 'konekciju' eto samo radi igranja... inace nista pametno ;)

Pa pazi nije lose imati, ja recimo koristim WAP posto mi je zgodno posto koristim mail na Yahoo-u-cesto sam putovao pa mogu da pogledam mail gde god bio, a sada i sa WAP-om isto mozes da pristupis mail-u kao sa racunara (Yahoo,hotmail...), a sto je najneobicnije za 063 cena je sasvim korektna oko 10 din/min preko dana, a posle 21h je oko 5 din/min.

A i sto se tice zvanja inostranstva cena je isto relativno OK, u odnosu na cene u domacem saobracaju (koje su verovatno medju najskupljima u Evropi-ali Mobtel je kako sami kazu NAS NAJBOLJI OPERATER-kao da ih ima deset pa je to dostignuce, dovoljno je da kazu-nas bolji operater-posto ima samo dva).

Na 064 imas jednu veliku prednost (pretpostavljam da se to nije promenilo), kada ti ostane par dinara na kartici mozes da razgovaras sigurno 10-ak minuta dzabe pa cak i do 30 min. dok sistem ne obracuna da si potrosio kredit (naravno ne moze ti to naplatiti ni kasnije), a na 063 te sece u sekundi kada potrosis zadnji dinar posto momentalno obracunava potrosnju, i to cak (064) mozes da vrtis vise brojeva za to vreme, a ne samo jedan-verovatno je najbolje sacuvati tih 1-2 din za neki vremenski spic u sred dana kada je sistem najoptereceniji-licno sam prisustvovao kada je ortak oko 14h vrteo brojeve 25 min, a ja sam pokusao inostranstvo i tada saznao da ne moze-steta:)))))

Vrh Dno