Šta je novo?

063 ili 064

Zli_Carobnjak je napisao(la):
Radi odlicno! [bar meni].Stizu vreme,bioskopi i horoskop,ono vesti sa mreze sam iskljucio jer salju neke lopovske fore,malo su se nakrali para pa oce jos...

Aj objasni kako si namestio poshto meni ne stize ni jedna poruka od pre tri- chethri dana a sledio sam sva uputstva sa sajta. (koji telefon imash - mozda je do toga). :wave;

064 1997?

PJ ako sam dobro razumeo ti si 1997 imao 064?
Da nisi bio tester Mreze.....xexexe.......

Re: 064 1997?

IKS je napisao(la):
PJ ako sam dobro razumeo ti si 1997 imao 064?
Da nisi bio tester Mreze.....xexexe.......

Izvinjavam se. U pitanju je 27.10.1998. Istripovoa sam se da je bio kraj '97...
Ne znam kada je tacno pocela da funkcionise mreza, ali znam da sam za karticu dao 1265 dinara (imam racun i ugovor, pa sam sada pogledao:)) sto je sa crnim kursom na taj dan iznosilo tacno 182DM! Pokrivenost je bila ne daj Boze, ali si sa 1-2 crtice mogao odlico da pricas.

Na ovu temu oko kartica da pitam, cale hoce da kupi karticu 064 i kaze da je pricao sa nekim zenama u posti i da navodno ima sad kartica koje imaju memoriju sa 100 brojeva a ima i nekih novih sa 300, jer to tacno i sto im je cena ista ? Mozda se ove sa 100 vise ne prave pa onda samo ovo sto je na lageru ostalo zele da rasprodaju...

Video sam po oglasima da prodaju 064 kartice sa 250 mesta za imenik i 35 mesta za SMS.
Bili su brojevi sa 199 na pocetku....

PJ je napisao(la):
Video sam po oglasima da prodaju 064 kartice sa 250 mesta za imenik i 35 mesta za SMS.
Bili su brojevi sa 199 na pocetku....

E uzeo je cale juce, kaze da ima 300 mesta mada je jos nisam isprobao, moguce da je ova varijanta sto ti kazes 250+35, a broj mu pocinje 200...

Ne ove nove kartice sigurno imaju 250 mesta u imeniku + 35 za SMS (ranije 120 imenik i 13SMSa)...
To su svi brojevi koji pocinju na 2....
i jedan deo (krajnji) koji pocinju na 19

Ja bih pre rekao da je 064 bas po gradu neupotrebljiva (Bgd),
sem ako nisi bas po ceo dan bas na ulici, ako bilo gde krocis da ima zidove od malo tvrdjeg materijala g-t-v-o s- r-z-g-v-r, da ne pricamo o nekim nivoima ispod zemlje dok je sa 063 tesko naci gde ne moze da se prica (pa cak i gde prekida).

A ona prica da im Erikson vise nece odrzavati mrezu je jos gluplja.

Nije da ovo pricam sto imam 063 nego je to realnost, a ja cu prvi odmah uzeti karticu treceg operatera kada se pojavi sem ako Vodofon malo ne popravi nacin razmisljanja u 063.

p.s.
A posto je Ericsson prestao da odrzava mrezu 063 (kako neko malopre rece), 063 moze da postane samo jos bolji !!!posto su u Ericssonu (kod nas) sposobni mozda samo za 064 posto je tamo ipak rasulo i ne zna se ko sta radi i ko uopste zna bilo sta da radi.

A da li ste vi možda čuli za to da 063 uvodi plaćanje razgovora i za servis 1212 i da jedina besplatna stvar u Mobtelu ostaje šifra *121# ? Kažu da korisnici mnogo zovu servis 1212 pa što da im i to ne naplatimo :) Ne znam samo kako će rešiti problem dopune kredita kada na računu imate 0 dinara ;)

haha

A dobra fora... vala jos to ne uvode da se placa...

Inace ovo oko aplikacije je dobro... ne moras da cekas da te pozdravi ona teta... vec odmah ti da stanje ;)

Uvodi se placanje na 1212 ali ce opcija 2 za dopunu kredita biti besplatna kao i 121

Bila je informacija pre 3 dana na regio info ko ima podeseno na code 070 a pozovite 9863 pa vidite.boom

Cilj im je da rasterete mrezu jer puno ljudi bezveze zove 1212. Ovim ce bez ikakvog ulaganja moci da prodaju jos prepaid kartica.
To sto je svuda to besplatno nema veze oni ce da naplacuju.

Mislim da se prvi put posle duzeg vremena 064 popravio u odnosu na 063, poruke stizu u sekundi,nema vise onih nenormalnih zagusenja u 12-13 casova kad si jedan broj zvao po sto puta da bi ga dobio, Voicemail funkcionise odlicno.

Da to je istina za 1212, no mozda ce za dopunu biti dzaba, i ja sam strasno ogorcen ako za dopunu bude otislo 10-50din posto ne uspe bas uvek iz prve-a verovatno ce se potruditi jos vise da ne uspe iz prve ako se bude naplacivalo i najvise me izbezumljuje taj nas nacin razmisljenja prvo cu ti dati sve i svasta i besplatno pa cu ti to posle ukinuti ili naplatiti, kao sto je bilo sa porukama (sto je doduse bilo neophodno da bi radile) pa nemate vise mesta za sekretaricu pa sada 1212,ali ne treba zaboraviti da i 064 prilikom dopune naplati tu uslugu 20 ili 30 din, ali je sve nekako lakse kada od pocetka znas na cemu si.

Pa i to sto kazes. Platish 280, ona vrijedi 230, platish 556 ona vrijedi 480... za ovu od 1100 ne znam koliko te opale... ali je sigurno je i to nesto mochno.

I stvarno ne znam sta znaci ono 20 dinara za saobracaj :confused: a u praxi uzimaju 50 - 76 ... zavisno od dopune.

Mislim da je postenije da ti pri provjeri stanja uzmu 1 din, pa neka ga salju u dobrotvorne svrhe i izgradnju bolnica, pa eto da zna covjek dje su otisle te pare.

Dobrodosli u mobiklik za provjeru stanja pritisnite 1 (i tada ti skine 1 dinar, tek posto pritisnes 1). Za dopunu pritisnite 2 (e tu da ti ne skida nista, jer ako nemas nista na racunu, onda sto bi ti skidali?) :D

Mozda se neko od vas shali oko toga, ali evo racunica je prosta. I 064 naplacuje to dopunjavanje/provjeravanje... ali to su krivi korisnici... nigdje kod nas ne postoji 'sindikat potrosaca' pa da se pobuni, nego svi cutimo i trpimo... mozda narod ima para ????

I da... zaboravih nesto :)

Znam xxxxx ljudi koji kada tek kupe telefon tako prazne bateriju... znaci ostave na 1212 ili 777 i da se troshi... :D

Ima i toga verovatno masovno i onda se jos ljudi duvaju kao pricao sam 10 sati ove nedelje sve OUT, a ono za Dz.

Samo da dodam da ljudi ne bi bili u zabludi, a i sto neki ljudi sebi daju malo vise znacaja :

Ericsson nikada nije odrzavao Mobtelovu mrezu-bar ne stvarno.
Povremeno su se motali po firmi, ali se uvek iznenade problemom i nemaju pojma da ga rese, rese ga ljudi iz Mobtela, a Ericcsonovci su ipak ruku na srce ljudi bez iskustva nabijeni teorijom sa kurseva iz Svedske bez imalo prakse-mozda su postavili baznih stanica bukvalno par komada, a Mobtelovci su za njih izmislili mobilnu telefoniju ipak ljudi sve sami rade (pricam sto znam sve ljude u sektoru planiranja 063, a bogami i dosta Ericssonovaca).Mogu da se duvaju ovde na Forumu gde ljudi bas nisu upuceni-kao mi smo Ericsson, a to je kao da u svetu kazete ja sam fudbaler C.Zvezde znate osvojili smo KES i covek misli vauuu, a ono...

George je napisao(la):
p.s.
A posto je Ericsson prestao da odrzava mrezu 063 (kako neko malopre rece), 063 moze da postane samo jos bolji !!!posto su u Ericssonu (kod nas) sposobni mozda samo za 064 posto je tamo ipak rasulo i ne zna se ko sta radi i ko uopste zna bilo sta da radi.

A jel ti to iz licnog iskustva znas sposobnosti Ericsson-a? Nesto te nisam vidjao u firmi?;) Voleo bi da znam na osnovu cega ovo tvrdis?

Sto se tice podrske Mobtelu- to je dugacka prica... Ako hoces mogu da ti posaljem na PM, da ne davim ljude ovde!

Pozdrav!:wave;

A i malo je neobicno sto u zadnje vreme Telekomove (Ericssonove)
antene nicu na bukvalno istim lokacijama gde su i Mobtelove vec odavno (a to bas i ne mora tako) tako moze svako da postavlja i ko nikada nije cuo za mobilnu.

George je napisao(la):
A i malo je neobicno sto u zadnje vreme Telekomove (Ericssonove)
antene nicu na bukvalno istim lokacijama gde su i Mobtelove vec odavno (a to bas i ne mora tako) tako moze svako da postavlja i ko nikada nije cuo za mobilnu.

Nisi mi nesto odgovorio na pitanje...;)

Sto se antena tice... izgleda da bas ne znas dosta o cell planning-u, ili mozda znas, ali se pravis lud.

Vrh Dno