Šta je novo?

Рециклажа беле технике

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Која фирма најбоље плаћа за откуп фрижидера?
Звао сам Сет рециклажу али они не откупљују од физичких лица.

Guglaj "Keš za treš" pa ako ti malo ponude pretraži i ostale rezultate.
Ako ti je frižider pokvaren, a generalno u pristojnom stanju može 1-1,5k da se uzme, ako je baš u dobrom stanju.

Meni je stare CRT televizore i veš mašinu pre neku nedelju odnela e-reciklaža. Oni daju vaučere (Univer, DM i Gigatron).
Mislim da nije bitno u kakvom je stanju aparat, svima njima vredi onoliko koliko materijala mogu da izvuku.

Edit: Izvinjavam se, sad vidim da sam oživeo temu staru godinu dana, nisam video dobro datum :(
Ali eto, možda nekome bude od koristi.

+1 za e-reciklazu. Kuponi su im useless, dobije se nesto malo ali su super da odnesu sve sto mogu.

Upravo tako, pa ja bih za džabe dao veš mašinu samo da ne nosim sa 3 sprata, o oni još ostavili vaučer na 1.000 dinara.
Ali, nisu kuponi useless, odeš u radnju i uzmeš nešto za tu vrednost, sasvim je ok.

Ja zvao pre mesec dana e-reciklazu i jos nisu dosli, rekli mi da se dugo ceka ali ne znam koliko?

Upravo tako, pa ja bih za džabe dao veš mašinu samo da ne nosim sa 3 sprata, o oni još ostavili vaučer na 1.000 dinara.
Ali, nisu kuponi useless, odeš u radnju i uzmeš nešto za tu vrednost, sasvim je ok.
Ti si jos dobio i vise od mene. Plus je bio tada za Tehnomaniju u kojoj ne kupujem. Svakako je bilo ono za odredjene stvari se dobijao kupon, ne za sve. Ne znam sad kako je.
Kupon na stranu, on je sto kazes bonus, bitno je da ne moramo da teglimo tehniku.

Ja zvao pre mesec dana e-reciklazu i jos nisu dosli, rekli mi da se dugo ceka ali ne znam koliko?
Prosle nove godine, zvala u decembru, negde pocetak a dosli su kraj januara. Jer praznici itd pa se razvuklo.

izgleda da se u međuvremenu nešto debelo promenilo kod firmi koje se time bave, jer ti bukvalno spuste slušalicu ako im ponudiš lcd tv...imam jedan neispravan ali niko neće da ga nosi...ne znam u čemu je problem, ali ako znate nekog ko nosi javite ovde...

Neće ni LCD ni CRT. Ja nudio neki CRT, niko ni da čuje. Ispravan totalno bio.
Znaš i sam ko će to odneti, samo stavi pored kontejnera

Neće ni LCD ni CRT. Ja nudio neki CRT, niko ni da čuje. Ispravan totalno bio.
Znaš i sam ko će to odneti, samo stavi pored kontejnera
to ću na kraju i da uradim, ali ne znam što to bar ne skinu sa svojih sajtova...na sajtu sve skupljaju, a kad pozovem bukvalno mi spuste slušalicu kad kažem lcd tv...šta su im jadni televizori skrivili :)

to ću na kraju i da uradim, ali ne znam što to bar ne skinu sa svojih sajtova...na sajtu sve skupljaju, a kad pozovem bukvalno mi spuste slušalicu kad kažem lcd tv...šta su im jadni televizori skrivili :)
Pre nego što se odlučiš za stavljanje pored kontejnera, probaj da nađeš nekog preko https://gdereciklirati.rs/. Možda ne nekog ko je nužno u tvom mestu.

@jimmytza

nema od ta posla, na žalost, ništa...jedni kažu da ne skupljaju iako na sajtu piše da skupljaju, drugi ne rade više sa pojedincima nego samo sa firmama, treći kažu ne odnosimo televizore iako i kod njih piše da nose, pri tome dodaje sagovornik neće vam niko doći po televizor...i šta će čovek nego da gurne fiću u potok :)

to je tužna slika reciklaže u srbiji...ako sam dobro shvatio iz jednog razgovora problem je papirologija koju moraju da isprate a za tv im se očito ne isplati to cimanje...ukratko, parola snađi se...

nema od ta posla, na žalost, ništa...jedni kažu da ne skupljaju iako na sajtu piše da skupljaju, drugi ne rade više sa pojedincima nego samo sa firmama, treći kažu ne odnosimo televizore iako i kod njih piše da nose, pri tome dodaje sagovornik neće vam niko doći po televizor...

Da li je problem da neće da dođu na tvoju adresu da preuzmu televizor, ili neće uopšte da preuzimaju i obrađuju televizore makar im i lično doneo u njihov reciklažni centar?

definitivno neće da dođu...

pošto nemam privatni prevoz ovo drugo mi i nije opcija, ali svejedno vidim da centar koji je baš blizu mene ne prima ništa na reciklažu od građana...

definitivno neće da dođu...

pošto nemam privatni prevoz ovo drugo mi i nije opcija, ali svejedno vidim da centar koji je baš blizu mene ne prima ništa na reciklažu od građana...

Normalno je da niko neće paliti vozilo i dolaziti na adrese ljudi da pokupi TV iz kojeg se može može izvući 10-ak din upotrebljivih sirovina.

Ali sada ja opet da (do)pitam, da li taj obližnji uopšte neće da primi uređaj, ono, doneseš ga njima na pult a oni kaži "nosi to odavde ne treba nam...", ili neće da zaprime i nešto plate?!?

Koliko se sećam, neki su tražili da donosilac LCD televizora pri donošenju plati nešto.

Samo da dodam da se prilikom uvoza plaćaju raznorazne takse za ekologiju i muziku, a kada treba proizvod da se preda i ode na reciklažu onda ćorak.

@NShappy

Ako pogledaš sajtove tih nekih reciklera na njima piše da rade odnošenje televizora između ostalog, i da ti daju i neki novac za to, i da to rade svojim vozilima dolaskom na adresu...u praksi to nema veze sa životom...možda je to ranije funkcionisalo pa prestalo, ali svejedno nije u redu što na sajtovima i dalje stoje pogrešne informacije...čak imaju i cenovnike za otkup...

Da li se to njima isplati me ne zanima, nisam to btw ni radio da bih uzeo nekoliko stotina dinara, ali mi se ne sviđa što se pogrešno reklamiraju...ok, napišite jasno šta radite a šta ne radite...

Za ovo drugo sam jasno napisao, ne primaju ništa od fizičkih lica/građana, rade samo sa firmama...a to je neki vajni reciklažni centar...

evo jedan primer šta piše na nekim od sajtova a u praksi šipak...

Otkup bele tehnike u Beogradu​

vrši reciklažu i najpovoljniji otkup elektronskog otpada i drugih električnih uredjaja iz Vašeg domaćinstva. Kesh za treš otkup bele tehnike na Vašoj kućnoj adresi.
Cene otkupa stare bele tehnike možete dobiti na telefone...
Dolazimo po pozivu na Vašu kućnu adresu i odnosimo stare aparate.
ON LINE ZAKAZIVANJE KEŠ ZA TREŠ!

Poslednja izmena:
Pa, oduvek dolaze samo po krupnu tehniku. Po sitnež nikada nisu ni dolazili, niti nešto plaćali.

Meni su iz stana koji smo praznili, odneli šporet, dva frižidera, zamrzivač, dve veš mašine... Neku siću su i platili za te krupne stvari.
Ali za jedno otprilike dva kubika lelektričnog otpada mikseri/telefoni/faxevi/rešoi/monitori/pegle/crt-ovi (pokojni ćale bio hrčak)... kažu, paaa.... ne znamm... tooo ne plaćamo.
Nisam ni mislio da išta plate, al' taj "reciklažni predstavnik" je valjda hteo da odbije to ako tražim da nešto plati?!? :confused:
Uzeli sve kada sam rek'o da samo nose. Inače bih morao sam da izvrćem u kontejner.
Svakako po to ne bi dolazili. Došli su po krupnu tehniku. Sitnež sam im uvalio usput.

Slažem se da bi trebalo detaljnije regulisati šta sa el.otpadom koji nije finasijski isplativo reciklirati.
Lako je za veš mašine i šporete sada kada je otpadni metal značajno poskupeo.
Al' šta će sa LCD televizorom gde ima jedno 125gr nečeg što nije plastika.

...

Za reklamiranje onim što zapravo ne rade, hm, kako se u Srbiji pokreće građanska incijativa za rešavanje određenih problema? :unsure:

Al' šta će sa LCD televizorom gde ima jedno 125gr nečeg što nije plastika.
čemu onda zamlaćivanje sa reciklažom mobilnih telefona? koliko tu može vrednog da se izvuče- 50 para?
mislim da sve te firme dobijaju nekakvu podršku od države za nekakav bajagi ekološki podsticaj a one zauzvrat vrte prste i broje pare...

Iz telefona može značajno više da se izvuče, gledano po jedinici mase

Mi iz firme odvozili papir u centar za sakupljanje. Lik nije hteo da primi sav papir, nego je tražio da odvojim običan beli papir od ambalažnog papira. Na sve to uzme i baci ambalažni papir u kontejner ispred firme gde radi. Ja na to spalio litar goriva dok sam dovezao papir do njega... Eto ekologije na srpski način. Više ne vozimo, nego u šreder, pa u kese i zna se ko to pokupi pored kontejnera.

Pre par meseci sam u Pancevu odneo 2 crt tv-a. Dobio sam 900 rsd.

@jimmytza

nema od ta posla, na žalost, ništa...jedni kažu da ne skupljaju iako na sajtu piše da skupljaju, drugi ne rade više sa pojedincima nego samo sa firmama, treći kažu ne odnosimo televizore iako i kod njih piše da nose, pri tome dodaje sagovornik neće vam niko doći po televizor...i šta će čovek nego da gurne fiću u potok :)

to je tužna slika reciklaže u srbiji...ako sam dobro shvatio iz jednog razgovora problem je papirologija koju moraju da isprate a za tv im se očito ne isplati to cimanje...ukratko, parola snađi se...
Potpuno te razumem. Iz tog razloga sve lagerujem i čekam neko bolje vreme. Naravno, svestan sam da nemaju svi mogućnosti za to.

gospođa koja se time detaljnije bavi je napisala otprilike ono što sam ja laički pretpostavio u jednom od gornjih postova...

"mislim da sve te firme dobijaju nekakvu podršku od države za nekakav bajagi ekološki podsticaj a one zauzvrat vrte prste i broje pare"...

Ja nisam nikada ni nosio te stvari u centre za reciklažu već kod lokalnih otkupljivaca koji kupuju bakar, ALU, olovo, i metal i plaćaju po kg.

I oni su prestali da placaju televizore nekada sam za njih dobijao 600-700din zavisno od veličine.

Ovde znam da je jedan dobio zemlju na koriscenje od vodovoda, imao tu neki kao "reciklazni centar".
Kasnije otvara motel na toj zemlji, od reciklaze nema nista. Klasika za nas.

Meni crkla cirkulaciona pumpa na masini za sudove... Sad bas gledam sta da radim sa njom... Verovatno cu naci nekog od ovih da je odnesu, ali pre toga moram da skinem stvari sa nje koje mi trebaju (ventili i pumpe koje rade)... Ko zna, mozda sutra napravim neku pumpu za vodu...

Nazad
Vrh Dno