Šta je novo?

Највећи дилери комп. опреме у Србији

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Највећи дилери комп. опреме у Србији

Занима ме која је компанија у Србији директни увозник компјутерске опреме од самих произвођача и да ли има неко ко је главни снабдјевач српског тржишта??

ComTrade i Pakom...

Computer Land je uvoznik za Logitech, Creative, i jos po nesto...

svako uvozi po nesto nema niko da uvozi sve
pakom, alti, pin, kim tec......................

Ma svi oni muljaju medjusobno.

Sve su to distributeri opreme... Uvoznik je nesto drugo. Ako slucajno neko bas vazi za uvoznika, svakako ne posluje tako. Pa evo pogledaj recimo Asus, moze i moja baba da bude "uvoznik" ako hoce.... I tacno je svi oni "uvoze" sve i svasta, a iza Kimtec-a stoji jedna ogromna grupa, za koju je recimo nas Comtrade smesan.

meni je comtrade svejedno smesan, nema nista sto bi me interesovalo, nije nikad ni imao...

Sve su to distributeri opreme... Uvoznik je nesto drugo. Ako slucajno neko bas vazi za uvoznika, svakako ne posluje tako. Pa evo pogledaj recimo Asus, moze i moja baba da bude "uvoznik" ako hoce.... I tacno je svi oni "uvoze" sve i svasta, a iza Kimtec-a stoji jedna ogromna grupa, za koju je recimo nas Comtrade smesan.

Mislis M-San grupa?

Sve su to mafijashi...

Da, MSan je cudo, do sada su progutali Sinteh, da vidimo koji je sledeci potez, a konkurencija se smeje, ali ja bi bio veoma zabrinut da sam na njihovom mestu. Inace svi oni trguju po malo izmedju sebe, ali kao najvece uvoznike bi izdvojio pored Kimteca, ComTrade, Direct Link, Pakom, Pin, Alti.

Poslednja izmena:
Najveci u Srbiji su : CT,PIN,Pakom,ALTI,Kimtec i iz senke Asbys,Erc Commerce,Netiks,Teliks,Grapollo,BUS,Direct-Link...

ako gledamo po velicini, znaci ukupnoj vrednosti same firme najveci na srpskom trzistu su asbis, ct, kimtec, pakom, flamingo... mislim da nisam nikoga zaboravio. ostali su dosta iza pomenutih. meni je nekako smesno recimo da neko stavlja asbis recimo u istu kategoriju sa netiksom, teliksom, altijem i busom.

Poslednja izmena:
Kimtec je po kapitalu koji bi mogli da uloze jaci od svih ostalih zajedno.Samo kada bi procenili da im se tako nesto isplati...

Po Kimtecovim analizama CT je najveci. A na drugom mestu je Kimtec i svakim danom je sve blizi CT-u. Btw uskoro ce Kimtec da izbaci svoje brand racunare.

Kimtec prodaje svoje brand racunare vec 2 godine samo se to slabo zna.

Poslednja izmena:
Sve je to pod patronatom M San-a:D

Pa i nije bas tako, svi Kimteci rade kao neka vrsta franshize ali to nije tema sada. Tema je ko je najveci, a to su sigurno CT i Kimtec u nekoj blizoj ili daljoj buducnosti a svi ostali kad bi se skupili na gomilu mozda bi prisli Kimtecu...

Poslednja izmena:
ako gledamo po velicini, znaci ukupnoj vrednosti same firme najveci na srpskom trzistu su asbis, ct, kimtec, pakom, flamingo... mislim da nisam nikoga zaboravio. ostali su dosta iza pomenutih. meni je nekako smesno recimo da neko stavlja asbis recimo u istu kategoriju sa netiksom, teliksom, altijem i busom.

Flamingo ne postoji od 26.06 :) sad se sovu RHS

a raspitajte se malo za Asbis, videcete da su mnogo jaci od Kimteca i doticnog CT-a,
netiksom, teliksom, Bus - veoma sitbe firme koje pokusavaju svojim uvozom da se probiju kao "distributeri"

Asbis je definitivno prilicno jak na internacionalnom trzistu ali mi nekako izgleda da za nase trziste nisu mnogo zainteresovani.. barem ne za neku dominaciju njime.

Kimtec prodaje svoje brand racunare vec 2 godine samo se to slabo zna.
Njihovi brand racunari imaju oznake MSG i2010 (i2020...), uglavnom asus platforme sa am2 i core procesorima, jeftine konfiguracije nisu lose ali zato su im skupe neisplative, cepaju sa cenom. Skoro je jedna dosla u moje ruke iz pro serije MSG u antec case-u sa asus plocom iz barebone asus sistema, sa int. grafikom i pored toga sa 8600gt grafikom, proc je E4400 i 320gb hdd.:wave:

CT me nikada nije odusevljavao, u maloprodajnom smislu. Kada je velikoprodaja u pitanju, znam da uglavnom ljudi imaju pozitivnih iskustva.

Ispascu lokal-patriota, ali ja ipak dajem pakomu prednost. Cene su mu vece, mada ne vece kao kod CT-a, ali sam uvek imao i prijatnu i obavestenu tj. obucenu uslugu, i uvek kada sam nesto trazio, kod njih sam dobijao najduzu garanciju. Za te stvari sam uvek spreman da platim vise.

Nije M Sun nego M San, i to je Hrvatska kompanija.

Da sjediste M-San grupe je u Zagrebu.

ewe se ne "kotira" nesto posebno dobro, ali daleko od toga da im je lose. dobra stvar kod njih iz mog ugla je kvalitetna logistika, stvarno nikad nisam imao problema oko transporta robe. cene u vp su vecinom ok. takodje iako nemaju neki fenomenalan izbor komponenti moram da pohvalim da je lager stabilan. po velicini/obimu posla su tu negde sa pin-om ovako napamet. nemam bas neke precizne informacije.

Nazad
Vrh Dno