Ali mi ovde ne pričamo o tome. Ja pokušavam da ubedim ljude da ne koriste AV ili nedaj bože bacaju novac na isti. Neka član koji je iskusio ransomware opiše svoje iskustvo. Kako i odakle ga je pokupio. To nekome može pomoći da izbegne takav scenario.Iz mog zapazanja, da bi covek koristo linux, pfsense i bilo sta drugo i igrao se sa tim zastitama, potrebno je dobro poznavanje svega toga..
Sto znaci da 99.999% ljudi otpada
Ti edukacijom nazivaš nešto što se danas smatra zdravim razumom. Ako ne znaš da prepoznaš phishing email i maliciozni attachment, onda internet nije za tebe.Da ali, ako se ne koristi AV onda covek mora biti edukovan.
Kakav sada pfSense ? Ovde niko ne priča o pfSense-u osim tebe. A ako instalaciju adblockera u browseru smatraš naprednim znanjem, onda si na pogrešnom forumu.To znaci zastita ad blocker pa taj pfsense, pretpostavljam i nonscript itd..
Windows 11 im upravo pruža to što ti nazivaš "plug & play" varijantom.Sto znaci da 99.999% ljudi otpada.. Ljudi zele plug&play varijantu.
Svo vreme se priča o Windowsu, a ti opet pričaš o nečemu što niti je tema niti to bilo koga zanima. Za to postoji poseban forum koji se nalazi ovde. Drži se teme !!!Ja sam batalio linux jer nisam imao vremena da se bakcem sa nvidia drajverima i raznim glupostima. Uz to su mi prekopotrebni neki software koji su samo za windows.. Bas tamo gde ima najvise pretnje.
Naive and gullible supporting the oblivious.
Mnogo sto sta se danas smatra zdravim razumom, pa opet svetu fali zdravog razuma. Gledajuci ljude oko mene, rekao bih da ne znaju sta znaci phishing, a kamoli sta drugoTi edukacijom nazivaš nešto što se danas smatra zdravim razumom. Ako ne znaš da prepoznaš phishing email i maliciozni attachment, onda internet nije za tebe.
Daleko od toga da smatram adblocker naprednim znanjem. Mnoge druge stvari su za mene naprednije znanje, ali budi siguran da 99.99999% ljudi ne zna ni da browser ima ekstenzije. Ne znaju ni sta su ekstenzije, da postoje, a kamoli sta koja radi. I bas takvim ljudima treba takva edukacija. A takve ljude neces naci ovde na forumu. Ko misli suprotno treba da se drzi samo ovog foruma.Kakav sada pfSense ? Ovde niko ne priča o pfSense-u osim tebe. A ako instalaciju adblockera u browseru smatraš naprednim znanjem, onda si na pogrešnom forumu.
Da moja greska..Windows 11 im upravo pruža to što ti nazivaš "plug & play" varijantom.
Svo vreme se priča o Windowsu, a ti opet pričaš o nečemu što niti je tema niti to bilo koga zanima. Za to postoji poseban forum koji se nalazi ovde. Drži se teme !!!
Naive and gullible supporting the oblivious.
Ako se neko registruje na IT forumu i pita za savet oko sigurnosti OS-a, onda on ne spada tu tih 99,99% i spreman je da nešto nauči. Svakako neke jednostavne stvari kao što su ad block, prepoznavanje fišinga, nekorišćenje piratskog softvera, 2FA, provera hash-a i sl. Takođe, pretpostavlja se da će takav korisnik dalje informisati i slabije upućene ljude iz svoje okolineDa ali, ako se ne koristi AV onda covek mora biti edukovan. To znaci zastita ad blocker pa taj pfsense, pretpostavljam i nonscript itd.. Sto znaci da 99.999% ljudi otpada..
Вируси су много опаснији данас. Препоручујем ти Линукс, а антивирус обавезно набави.Користим оригинални Виндовс 11 који је атквириан активационим кодом за Виндовс 10 који сам купио у Гигатрону. Немам инсталиран анти вирус. Да ли је то паметно решење с обзиром да користим легални Виндовс?
Windows imaju jedan od naj boljih antuvirusa a i virusi nisu više glavna pretnja a kamoli opasnijiВируси су много опаснији данас. Препоручујем ти Линукс, а антивирус обавезно набави.
Windows imaju jedan od naj boljih antuvirusa a i virusi nisu više glavna pretnja a kamoli opasniji
36 Malicious Android Apps Found on Google Play, Did You Install Them?
They have been installed on Android devices nearly 10 million times and some are still available.
Od rešenja koja idu na samom klijentu, ovo je najbolje rešenje.Da li je još uvek najbolje rešenje za telemetriju O&O Shutup10?
Na ivici si da budeš banovan iz ove teme.
Pogledajte prilog 437151
![]()
Malware Protection Test September 2023
The Malware Protection Test September 2023 assesses program’s ability to protect a system against malicious files before, during or after execution.www.av-comparatives.org
На жалост, Мајкрософт каска за комерцијалним антивирус решењима.
Некада је било довољно пазити где се шта кликће, сад се за час закачи ransomware.
Вируси су веома опасни, поготово што их има свуда.
Последњи пут сам закачио вирус скидајући бесплатан програм са Softpedia.com
Знаш ли колико има заражених програма на Google play продавници ?
Касперски је увек био водећи по хеуристици, а свакако да има и других добрих антивируса као Авира на пример.
Znaci ne treba da koristimo nikakve krek verzije, samo full kupljene, pa ko nema da odvoji novac za neki program ili igricu nece ga ni imati, jel to poruka?
Evo i ja tebi 😂😂😂😂😂😂😂😂
Uživam i u legalno kupljenim i u nelegalno pribavljenim igrama. Znaš kako, posle 30 godina igranja igrica, ovo drugo mu dođe nekako retro. proživljavanje starih vremenaLjudi koji svesno koriste piratski softver, još kad je prvi korak uputstva za instalaciju: "isključite antivirus", i nemaju potrebu za bilo kojom zaštitom
Nije to poruka. Poruka je ono što sam napisao - ako svesno koristiš softver koji će ti kompromitovati računar, ne treba ti antivirus da ti (ne) kaže da ti je kompromitovan računar. Tvoj računar, tvoj izbor, poenta je ono što pričamo od početka - antivirus/malware/ransomware... programi nisu potrebni običnim PC korisnicima, jer nemaju svrhu.Znaci ne treba da koristimo nikakve krek verzije, samo full kupljene, pa ko nema da odvoji novac za neki program ili igricu nece ga ni imati, jel to poruka?
VPN - We see all your traffic.Doduše, sve više kompanija želi da napravi i prodaje "5u1", pa u istom paketu nude i druge stvari (VPN, pass manager, firewall, parental control...)
Ti ćeš druže kao i tvoj kolega Diamond vrlo brzo završiti karijeru na ovom forumu sa svojim suptilnim trolovanjem. Na tankom ste ledu obojca.Antivirus mora obavljati sta mu je posao a da uz to ne bude poput virusa pa da se sistem jedva vuce.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari