Šta je novo?

Банер убија ФФ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel neko planira da resi ovo?!?

resen problem -----> Adblock Plus

Pa rešava se tako što koristiš adblock ili block contet (u operi). ;)

Opera 11b, procesor vrti izmedju 75-85% zbog te reklame al sve dok ne izadje iz vidnog polja, onda je OK. Nisam zeleo da je blokiram medjutim nisam imao izbora. Bench bi mogao da uvede dodatno placanje u slucaju da se reklama pokaze tako neefikasna jer je veca steta nego korist, w* je povukao za sobom i f* reklamu, a ljudi su platili da se ona gleda, a ne da bude blokirana zbog necije nesposobnosti.

Ne adblock plus je jako losa ekstenzija, uzrocnih je mnogih leakova u firefoxu.
Takodje na stranicama koje su bogate formama, recimo kao na primer newzbin form output sa 500 ili 1000 naslova na stranici, Adblock plus ce povecavati load i pravice takve stranice izuzetno tromim.
Ne daj boze kad se naidje na forme od 10k ili vise outputa na stranici.

Kombinacija noscript i flasahblock je neprevazidjena na planeti zemlji u ovom trenutku:)

Koristim Adblock Plus već dugo vremena, a na nekim sajtovima i forumima mi FF dosta zakuca CPU i tromo je kao što kažeš, iako je sav fleš ubijen Flashblockom. No, uvek sam računao da ADP samo može da olakša posao za CPU pošto ukloni banere, a ove probleme po defaultu pripisujem matoroj konfiguraciju koju ću valjda uskoro menjati za neku C2D. Kako da proverim da li je možda problem ovo što si pisao (pošto nisam baš razumeo)?
I koje su prednosti noscipt extenzije?
Flashblock je odličan i koristim ga ali u kombinaciji sa ADP jer inače ne uklanja potpuno flash te mi i dalje zauzme četvrt ekrana a ja sam još uvek na 1024x768 :).

^
Tebi treba neki firewall. :)
meni ADP samo popuni "rupe" koje firewall propusti...

Jesam čuo za Adblock+, ali niti sam koristio, niti imam nameru. Reklame mi u suštini ne smetaju kada su korektne u tehničkom pogledu. Posle ovoliko godina na netu, moje oči i mozak su najbolji ad blocker i nepogrešivo ignorišu takvu vrstu sadržaja. :D

Blago tebi ako ti ne smeta kad četvrtinu ekrana zauzmu baneri. :)

Dekompalirao sam ovo i mogu vam reci da ima oko 50 oblaka u animacij, a u svakom oblaku ima jos po 8 layera koji rade razne tween-ove i transform-ove u trajanju od 300 fps. Nisam neki veliki flash strucnjak, pa ne mogu da komentarisem kolko je ovo pametno.

Evo sta se desava:
1 slika - scena 1, pocetak banera, brdo layera, vecinom su oblaci, ima ih malo preko 50 :)
2 do 5 slike - jedan od oblaka i shape tween, sta vec...

Prilozi

• ss1.jpg
    ss1.jpg
    416.6 KB · Pregleda: 92
  • ss2.jpg
    ss2.jpg
    315.7 KB · Pregleda: 78
  • ss3.jpg
    ss3.jpg
    315.3 KB · Pregleda: 60
  • ss4.jpg
    ss4.jpg
    316.7 KB · Pregleda: 50
  • ss5.jpg
    ss5.jpg
    312.3 KB · Pregleda: 48
Adblock jeste brzo resenje, ali mozda neko voli banere :)

Treba ovo svejedno da se sredi, da se poprica sa dizajnerom banera kako bi se izmenio da radi kako treba, a ne da nam gusi procesore. Ceo dan se pitam sta nije u redu sa benchom, tek sam sad video da je ovo u pitanju.

Uzas... ja crunchujem, i onda cim ugledam taj baner, pocinje sve da zakucava, i ondam moram da cekam da mi se izgubi iz vidnog polja tj. da odreaguje skrol. Resenje problema: Adblock :D

Zanimljivo, meni nikad ne uspori komp, samo kuler pocne da vristi.
:d

Interesantno je da na ovaj problem niko od "nadleznih" ne odgovara a kad su neke glupe teme u pitanju koje treba da se zakljucaju ili neko da se "zapljune" ulecu u sekundi :)

Da ne bude totalnih OFF - Safari na Macbooku je mrtav na forumu ... ;)

:wave:

Pazi kad ne bi provalio sta mi se desava s kompom..otvoren samo FF i Bench...vidim procesor drlja,scroll u FF katastrofa...rekoh vrisnuo mi Windows.... Pored standardnog NoScript-a sad je pao i Flashblock...i sada se normalno dishe...

Ma zavera :D trebalo je kliknuti na baner i nabaviti brži procesor, ali nije urodilo plodom :p.

Kako sad da testiram stabilnost procesora, kad su skinuli reklamu :d

Pre nego što počnete da pljujete po Benchmarku, nije Bench taj koji radi reklame za WinWin.

Ih bre, pa ne bi ni poceli po njemu da pljujemo.
Poenta ovoga je da se dizajner koji je radio baner pokrije cebetom od sramote.
(I eventualno da zamene baner normalnim)

Sve jadne masine imate pa ste u takvim problemima?

Eto ja isto koristim FF na notebooku, Core 2 duo i nista mi ne vristi, nikakvo cpu zauzece...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno