ceftriaxone
Slavan
- Učlanjen(a)
- 19.06.2010
- Poena
- 445
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen Threadripper 3970X & Noctua NH-U14S
- Matična ploča
- ASRock TRX40 Creator
- RAM
- 256 GB DDR4-RAM, 2666 MHz, 8 x 32 GB
- GPU
- NVIDIA Quadro P2200, 5 GB GDDR5
- Storage
- 2 TB Corsair M.2 SSD
- PSU
- 850 Watt Seasonic / BeQuiet Netzteil, Gold
- Kućište
- Corsair 750D
- Monitor
- 3x24''
- Laptop
- MBP 14
- Tablet
- iPad Air
- Mobilni telefon
- S23u
- Pametni uređaji
- Polar Vantage v2
- Pristup internetu
- Optički internet
- Mobilni internet
За почетак бих написао једну ствар. Немам намеру да изазивам никакве братоубилачке расправе, па бих замолио и остале који ће се укључити у расправу (ако буду желели и ако администратор и модератори дозволе да тема остане) да се уздрже од тога. Мислим да можемо и без тога да продискутујемо.
На ово ме је подстакао чланак од пре неки дан у вези са .СРБ доменом.
Ево шта мене занима, тј. шта бих волео једног дана да видим.
Да ли је могуће омогућити слање и примање порука на ћирилици као што је то омогућено у Македонији и Русији (ваљда има још таквих земаља) ??? Под овим мислим писање порука у пуном формату (160 карактера по поруци).
Разумем ја да је то вероватно велика гњаважа и за произвођаче телефона и за наше провајдере и ко све учествује у томе. Али, зашто не бисмо имали ту могућност? Кладим се да бар 2/3 корисника овог форума за Божић и Васкрс прима и шаље поруке на ћирилици, да ли грешим кад то кажем? Наравно, сад ће ми многи рећи: ,,Шта ће ти ту ћирилица, ко још па користи ћирилицу?" Андроид има апликације за писање на ћирилици, за iPhone не знам, Symbian није имао кад сам га користио (или је било,али ме то тада није интересовалао), за остале платформе не постоји колико знам (ако не рачунамо телефоне који у себи имају руски и македонски језик). Не желим да од овога настане дебата која би ишла у том смеру. То виђамо и слушамо сваког дана, не треба нам и овде.
Мој циљ није да избацим латиницу, свако има право да пише како му се свиђа. Циљ ми је да се мени и другима који желе да пишу поруке на ћирилици то и омогући.
Хвала!
На ово ме је подстакао чланак од пре неки дан у вези са .СРБ доменом.
Ево шта мене занима, тј. шта бих волео једног дана да видим.
Да ли је могуће омогућити слање и примање порука на ћирилици као што је то омогућено у Македонији и Русији (ваљда има још таквих земаља) ??? Под овим мислим писање порука у пуном формату (160 карактера по поруци).
Разумем ја да је то вероватно велика гњаважа и за произвођаче телефона и за наше провајдере и ко све учествује у томе. Али, зашто не бисмо имали ту могућност? Кладим се да бар 2/3 корисника овог форума за Божић и Васкрс прима и шаље поруке на ћирилици, да ли грешим кад то кажем? Наравно, сад ће ми многи рећи: ,,Шта ће ти ту ћирилица, ко још па користи ћирилицу?" Андроид има апликације за писање на ћирилици, за iPhone не знам, Symbian није имао кад сам га користио (или је било,али ме то тада није интересовалао), за остале платформе не постоји колико знам (ако не рачунамо телефоне који у себи имају руски и македонски језик). Не желим да од овога настане дебата која би ишла у том смеру. То виђамо и слушамо сваког дана, не треба нам и овде.
Мој циљ није да избацим латиницу, свако има право да пише како му се свиђа. Циљ ми је да се мени и другима који желе да пишу поруке на ћирилици то и омогући.
Хвала!
Poslednja izmena: